Pozor, nadlidi!

Poslancům a senátorům vadí, že policie může odtáhnout jejich auta, která neoprávněně parkují ve vyhrazených zónách. Plni spravedlivého rozhořčení nad touto drzostí, se rozhodli tomu učinit přítrž.  Do novely zákona o pozemních komunikacích se rozhodli navrhnout vyjímku pro osoby požívající výsad a imunit. 

Důvodem tohoto rozhořčení je, že odtažení jejich automobilu jim brání v jejich zodpovědném výkonu funkce. Odtažení mělo způsobit závažné narušení výkonu jejich poslaneckého nebo senátorského mandátu,  a znemožnit jim dostavit se na důležitá jednání Poslanecké sněmovny nebo Senátu.

Zdá se, že naši zastupitelé, kteří se stále handrkují ohledně omezení imunity, se napříč politickým spektrem velmi rychle shodnou pokud jde o jejich privilegia. Privilegia, která nám obyčejným lidem, kteří často pracují, pro náš život, na důležitějších místech, jsou odepřena; zatímco ti, kteří jsou často zodpovědní za špatné zákony, hospodaření státu, neprůhledné veřejné zakázky, chtějí další privilegia. Přitom poblíž obou zmíněných institucí se nachází stanice metra Malostranská. Bohužel se zdá, že pro naše poslance a senátory je pět minut chůze, nadlidský výkon. Přitom  každý ví jak to s dopravou v Praze vypadá, a zároveň ví, že nejrychlejší dopravním prostředkem v Praze je právě metro. Případně když se naši poslanci a senátoři štítí jezdit  s plebsem metrem,  můžou si objednat taxik. Domnívám se, že si ho ze svého platu můžou dovolit.

Vážení poslanci a senátoři, už George Orwell ve své knize Frama zvířat napsal: všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou sí rovnější. Až na to, že páni poslanci a senátoři se domnívají, že my jsme ovce (i když se to často děje) a oni jsou ty p.asata - vládci.

Autor: Vladislav Svoboda | pátek 23.5.2014 10:39 | karma článku: 32,62 | přečteno: 1148x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Marshallův plán a Majdan

14.6.2024 v 9:44 | Karma: 18,40

Vladislav Svoboda

Hranice

6.6.2024 v 8:32 | Karma: 9,12

Vladislav Svoboda

Evropské poválečné volby

30.5.2024 v 9:25 | Karma: 8,60

Vladislav Svoboda

Evropa po válce

23.5.2024 v 10:45 | Karma: 20,10