Hajaja: O tom, jak bylo Rusko do konfliktu záměrně vylákáno

Milé děti, dnes si povíme příběh o tom, jak se milí, hodní a důvěřiví lidé nechali oklamat a zákeřně vtáhnout do konfliktu. Tak si pěkně přitáhněte peřinky k bradičkám a poslouchejte.

U Kremelské brány, vrátný v uniformě, muž v černém kabátě, s kufříkem a slunečními brýlemi
Vrátný: "Stát! Sem nemůžete!"
Muž v kabátě: "Já jsem Bobby Brown ze CIA a jdu za Vladimírem Vladimírovičem s tajnou informací."
Vrátný: "Moment, zavolám tavárišča děžurnovo!" (komusi telefonuje). Za okamžik přichází děžurnyj.
Děžurnyj: "Davajtě pajďom!" (Děžurnyj a muž v kabátě mizí v levém portálu.
Obraz dvě: Děžurnyj, muž v kabátě, Vladimir Vladimirovič
Vladimir Vladimirovič: "Sadítěs, tavárišč Brown, co nám nesete?" Gestem vyhání děžurného z místnosti.
Děžurnyj - v hlubokém předklonu odchází
Muž v kabátě (čeká, až se za děžurným zavřou zvukotěsné dveře): "U nás v CIA máme informaci, že Ukrajina je nacizovaná a militarizovaná. Rádi bychom ji denacifikovali a demilitarizovali, ale sami na to nestačíme. Nechcete nám s tím trochu helfnout, Mr. Putin?"
Vladimir Vladimirovič (chvíli se zamýšlí): "Ech, tavárišč Brown, ruskaja důša charóšaja, širókaja, nechte to na nás, my si s tím poradíme. Vy to máte daleko, éto nášo, jevrópějskoje dělo!"
Muž v kabátě: "Jste velice laskav, Mr. Putin. Nebudete litovat!" (sotva znatelně se rozloučí úklonou hlavy a odchází)
Vladimir Vladimirovič (volá do portálu, kam rázným krokem odchází): "Šojgu! Lavrov! Gerasymov! Ke mně! Víte, co jsem se právě dozvěděl? Po Olympiádě jedete na Ukrajinu!"

A jak to dopadlo? Nu jak... Tihle hodní milí a důvěřiví lidé vzali tanky, děla, minomety, stíhačky a rakety a šli ty nacisty a narkomany denacifikovat a demilitarizovat. A když po týdnu ničení, zabíjení a vraždění zjistili, že ti nacisti a narkomani možná nejsou ani nacisti, ani narkomani, naopak že mají celkem čisté hlavy a pořádnou chuť se bránit a nedat ani metr země zadarmo, tihle milí, hodní a důvěřiví lidé zjistili, že byli ohavně a podle oklamáni.

A  jaké z toho, děti, plyne poučení? Inu - když budete chtít někomu pořádně nařezat, vždycky musíte vědět, kdo vás do toho zatáhl.

Dobrou noc!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lumír Vitha | středa 2.3.2022 22:03 | karma článku: 26,88 | přečteno: 731x