Sladká odměna pro nepřizpůsobivé rebely

Minulý týden byla média plná černých scénářů. Nečas neměl podle všech proroctví nejmenší naději. Jenže: Přes noc je všechno jinak a pěstouni, klerici a bankéři slaví. Dočkají se i naši vězni?

Nepolitická politika vládního parního válce slaví týden zázračných úspěchů : Ze středy na čtvrtek protlačil se parlamentem "druhý pilíř" (velká důchodová loupež), "církevní restituce" (co bylo jednou ukradeno, ukradne se zas) a "reforma ústavní péče" (aneb Kuřimská kauza jako zdařilý model pěstounské výchovy.)

Klausova veta jsou k smíchu, celý Klaus a jeho Hrad je akorát pro legraci, zato Kalousek pozlatí vše, nač sáhne. Jak se to tak u povedlo? A co bude dál ?

Zatímco v minulých týdnech se pořád dokola řešilo, co je skutečným motivem vzbouřených Tlučhořovců, když ne princip věrnosti pravicovým ideálům, dnes už máme na stole akorát otázku, co "pučisté z ODS" za svoje konstruktivní řešení krize dostali slíbeno.

Co ?

Nevinný novopečený poslanec Pekárek jako první vlaštovka nové éry ODS  švitoří, že to vypadá na amnestii - jak zasvěcenci vědí nejmíň od loňského prosince. viz http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1369-tajny-plan-na-zachranu-ceske-meny.aspx

Amnestii po Havlově vzoru si přála uspořádat už Fischerova "úřednická" ministryně Kolářová, záhy po odsouzení Anny Barbory Adama Škrly (2009), tajného favorita přímé prezidentské volby. Sympatické gesto zařízl prezident Klaus - jak jinak. http://www.novinky.cz/domaci/196049-ministryne-planovala-amnestii-pro-tisice-veznu-klaus-to-odmitl.html

Ženomuž Škrla mladší byl proto podmíněně propuštěn až letos najaře, zásluhou Spolku Šalamoun, aby se mohl v pravou chvíli vmísit do davu uchazečů o prezidenturu. http://vimmer.blog.idnes.cz/c/245567/Falesna-jizdenka-na-Hrad.html

Pletichy kolem chystané Velké Amnestie http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/dockame-se-dalsi-vezenske-vzpoury jak známo stály krk ministra Pospíšila a vynesly do Strakovky dona Pablo Blažka. Plány na amnestii nabraly vyšších obrátek. http://vimmer.blog.idnes.cz/c/279650/Nove-saty-od-Blazka.html

Který z prezidentských kandidátů ve službách brněnského spasitele Škrly asi vytáhne trumf nejrozsáhlejší amnestie ?

První se sice o hlasy všech našich trestanců a bojovníků za svobodu přihlásil Kníže již v únoru 2012 ... http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Knize-slibuje-amnestii-za-zvoleni-na-Hrad-Pospisil-chce-zavirat-vic-223192 ... ale i úřednický expremiér Honza Fišer v roli prezidenta je připraven dotáhnout nápad své exministryně dokonce.

Vzhledem k šancím Knížete na zvolení prezidentem je celkem jasné, kdo brány věznic otevře.

Přesně podle plánu:   ... zamrzlá, převážně exportní ekonomika v čase všeobecného poklesu mezinárodního obchodu potřebuje stimulaci domácí spotřeby. Unikátním impulsem k nastartování domácí poptávky bude všeobecná amnestie. Očekávaný skokový nárůst kriminality po propuštění všech vězňů při současné redukci stavu represivního aparátu akceleruje domácí spotřebu nevídaným způsobem.

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1369-tajny-plan-na-zachranu-ceske-meny.aspx

Znamenité prorůstové opatření je tedy přichystáno.

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 8.11.2012 13:19 | karma článku: 20,63 | přečteno: 1371x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Škola lží a iluzí

7.6.2024 v 11:13 | Karma: 25,87

Michal Vimmer

Přítel Zeleného údolí

6.6.2024 v 11:45 | Karma: 19,39

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,46

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34