Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kníže + Kalousek + Konšelé

Českým parlamentem po každých volbách proletí nějaká nadějná kometa - stranička, která do příštího sčítání nosů zmizí jako mucholapka naivních hejlů. TOP STaN je výjimka. To je formace světového kalibru, na kterou jen tak nezapomeneme.

Přeložme si, co TOP O9 STaN znamená. Tradice Odpovědnost Prosperita (+ STarostovéANezávislí ...)

Co by si pod tím měl občan představit jiného než heslo z prospektu nějakého solidního bankovního stánku. Poctivější, ale nezáživné by bylo nazvat tento slepenec Knížete+Kalouska + konšelů globálně - komunální aliancí (GKA).

Proč GKA a co je na tomto politickém útvaru tak mimořádného?

TOP 09 vznikla jako formace mířící do nových nečasů (krize a transformace). Vyhlašovaným cílem TOP je přizpůsobit se (ČR) požadavkům nové doby, která už nebude tak sametová jako bankovní socialismus konce 20. století, kdy bylo povinností si půjčovat na všechno, protože peníze byly tak levné -  už nikdy tak levné nebudou.

TOP se chce vypořádat s DLUHEM VEŘEJNÝCH FINANCÍ, který je náhle (2008) objeveným problémem všech demokracií Západu. Protože DLUH VEŘEJNÝCH FINANCÍ je GLOBÁLNÍ problém, který je nutno ho řešit GLOBÁLNĚ (v celém světě, pod taktovkou globálních institucí) a LOKÁLNĚ (doma).  Proto tu máme GKA.

Řecký případ ukazuje, že naše nynější globální krize se demokraticky (řecké referendum ...?) řešit nedá. Je třeba jednat rychle a to demokrati z principu neumí. Proto je potřeba tu demokracii udělat nějak flexibilnější, netradiční. Od toho je tu GKA.

TOP je modelovou ukázkou vznikajícho nového režimu: Řízení státu už není odkázáno na podporu většiny - místo toho rozhoduje malá formace semknutá kolem dvojhlavé "charismatické" figury Knížete Kalouska. Kníže je rozašafný sympaťák, Kalousek nekompromisní tvrďák. Kníže je místodržícím globální elity, který nosí depeše rovnou z Bilderbergu, Kalousek se výborně vyzná v domácí tlačenici každého s každým (praxe v KDU ČSL ho skvěla naučila držet se vesla za každého počasí.) A GKA jede.

Vzpomínáte si na prezidentského kandidáta Švejnara, předskokana globalistického realismu proti domácímu populistovi Klausovi? Jak našim hnidopichům naběhl na vidle s formální demokracií? http://www.radio.cz/cz/rubrika/udalosti/kandidati-na-prezidentsky-urad-se-stretli-v-senatu-cr Nebohý čechoameričan Švejnar nebyl správěn pochopen, formální demokracie není demokracie jenom jako, ale systémový rámec, reglement dodoržovaných parvidel. Od té doby jsme se k formální demokracii ve smyslu prázdné slupky blížíme mílovými kroky. Na řadě je něco, čemu se bez servítků říká bankovní fašismus http://blisty.cz/art/52648.html . Z politologického hlediska to není ustálený ani obecně akceptovaný pojem. Zatím je to ještě metafora, ale kdo ví, jak adaptovat fašismus na podmínky 21. století? GKA vám to vysvětlí.

Jak na to? GKA vám představí mediálně vděčnou figurku (Kníže K.) Za Knížetem se sešikuje „strana“ oddaných, kteří sice nevědí, co činí, ale ví to K. (slyšel to na schůzi starostů globální vesnice v Bilderbergu) a to stačí. (Zvolen 99.9%) Členská základna „strany“ je bytostně demokratická, lidová až všelidová – vždyť kdo může být demokratičtějším reprezentantem vůle lidu než přímo volení starostové z obcí, kteří z osobní zkušenosti nejlíp vědí, co lidi dole pálí? Čisté ulice, dětské školky, hřiště, akvaparky, obchvaty, domovy důchodců, kriminalita, zaměstnanost, klid na práci – to lidi zajímá. Sepětí starostů zhora a zdola – není to ideální model vládnutí?

Není. Proč? Pořád ještě existují větší maléry než komunální aféry. Žádná obec nechce mít na katastru atomovou ani větrnou elektrárnu, úložiště jaderného paliva, radary, raketová sila, letiště, vodní přehradu, skládku toxického odpadu … ba ani komunální skládka není zrovna magnetem lidové popularity. Natož frontové bojiště. To starostové nechtějí, protože voliči v referendech volají, aby takové ošklivé věci byly někde jinde, když už to musí být. Tak to zařiďte. Zařídí si to starostové mezi sebou? Stěží. Starostenská vůle lidu končí za humny.

Dosud se velké stavby a zařízení většího, obecnějšího, veřejného významu prosazovaly z vyššího zájmu úradkem státních orgánů. Státy se však rozpouštějí v celcích, které mrtvoly států překračují a naše milé malé, zadlužené katastry se před očima kompetentních orgánů zmenšují na rozměr pixely na obrazovce.

Co jiného nám pak zbývá, než se s důvěrou oddat dobrotivé náruči Knížete, který to tam nahoře zná?

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 3.11.2011 16:29 | karma článku: 17,68 | přečteno: 1136x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Škola lží a iluzí

Za Marie Terezie zastal post učitele negramotného selského lidu vojenský vysloužilec s rákoskou. Nešť, doba pokročila a vojenský vysloužilec nám dělá prezidenta a učitelé s rákoskou se učí na vládě, jak se dělá světová politika.

7.6.2024 v 11:13 | Karma: 25,87 | Přečteno: 772x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Přítel Zeleného údolí

Proč se stal P. Fiala z odpůrce EU milovníkem Zeleného údělu? Před 10 lety neměl Unii rád, nit suchou na ní nenechal. Leč osedlal ji, kobylku neposlušnou, změnila se k nepoznání a 2 roky šlape jako hodinky. Láska na 2. pohled.

6.6.2024 v 11:45 | Karma: 19,39 | Přečteno: 522x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Zase volby ? Zase levice a pravice ?

Zkušený Evropan 21.století dobře ví, že na levici a pravici už se dávno nehraje. Pravice je zakázána, levice není vidět. Co zbývá ? Víra, samozřejmě ! Na výběr máme trvale udržitelný, dekarbonizovaný ráj s džendranděly anebo Peklo

5.6.2024 v 9:53 | Karma: 15,68 | Přečteno: 306x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

„Pan prezident se systematicky zajímá o dění v České republice. Je o všem detailně informován. Nemá rád poučování a nesnáší opravy. Když se přeřekne, jedem dál, máme hodinu. Mluvit budu já, když se mě zeptá. Jasné ?“, ladí Pojar.

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,46 | Přečteno: 1559x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

Jaký je rozdíl mezi stranami SPOLU ? Žádný. Voliče opozice opravdu nezajímají „programové rozdíly“, ale denní provoz. Systém Lži a Levárny aneb „Krmíme Otesánka, dokud mu chutná a nepukne“, je důvod sám k žulové jednotě.

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34 | Přečteno: 825x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

V AfD si nechali staré vedení. K volbě šli kvůli odpůrcům v ulicích přes zátarasy

29. června 2024  13:03,  aktualizováno  14:35

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybrala jako své...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03,  aktualizováno  14:01

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

Mapuje sexualitu za holokaustu. Do queer dějin patří i Anne Franková, říká

29. června 2024  13:28

Seriál Vystudovala historii, anglistiku a sociologii v Berlíně, disertační práci psala v Torontu a nyní...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

  • Počet článků 459
  • Celková karma 24,27
  • Průměrná čtenost 1141x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik