Kim je náš, aneb proč dostal Kadáfí červenou kartu

Proč musel Kadáfí z kola ven a proč Nám tolik nevadí ukrutní emirové, nelítostní Saudové a milovaný Vůdce Kim?

Stručný výtah s poznámkami  - na motivy článku Pepe Escobara http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MI01Ak02.html

... chudák K si myslel, ze je s NATO zadobře, ale chyba lávky. Šejkové z emirátů, Saudi, i Syrie byla (zatím) ušetřena  trestu za kruté zacházení se vzbouřenci- proč ne K?

Byla to francouzská válka.

(Američani tomu ani nerikaji válka, ale "kinetická operace" apod., ostatně Kongres "operaci" odmítl platit a schválit jako válku, http://zpravy.ihned.cz/svet-afrika/c1-52099140-americti-kongresmani-zazalovali-obamu-operuje-v-libyi-bez-jejich-souhlasu?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed

Nová libyjska vláda je fr. vynález.

Válka začala v říjnu 2010, když K. šéf protokolu Nuri Mesmari zdrhnul do Paříže. Začala organizace puče.

Fr. banky informovaly Šerkézyho, ze K se chystá přesunout spoustu euro do Číny. Že už nehodlá nakupovat fr. zbrane a hodlá více ïnvestovat do sociálních programů a stavět jaderný provoz. Total měl zájem o větší podíl z ropného koláče, který zatím hltal italský ENI.

Nejpozději v prosinci byl puč naplánován, v únoru začaly demonstrace, v Bengází přistál samozvaný filozof Bernard Henri-Levy, aby se setkal s rebely ...

US a UK jenom statovaly u fr. programu - zařídili rezoluce v OSN a u Saudů domluvili korupci Arabske ligy.

K se stal jejich úhlavním nepřítelem, protože  prováděl příliš nacionalistickou politiku: dokonce se chtěl vyvléknout ze závislosti na petrodolarech! Ppropagoval společnou africkou měnu (zlatý dinár), investoval do Umělé řeky vedoucí z pouště k pobřeží  - bez fondování ze Světové banky, podporoval chudé subsaharské státy, projekt Africké banky atd.

Zásadní úlohu sehrál v Libyi spolek  Pentagon/Africom/NATO, americký projekt proti čínským zájmům v Africe. Nikdo na kontinentě neměl zájem hostit jeho zakladnu. Takže byl Africom nucen se dočasně usadit ve Stuttgartu - SRN.

Ještě neuschnul inkoust na rezoluci OSN č. 1973 a Africom zacal bombardovat Libyii 150 Tomahawky - nezávisle na velení NATO. Tak zacala první valka Africomu v Africe - a první základna je dobyta.

A zatímco Kadáfí prchá, milovaný vůdce Kim popíjí s Medvděvem ruské šampaňské a domlouvá výstavbu ropovodů. Moskva nechala pokašlávání a uznala "novou lybijskou vládu."

A Kim je vpořádku.

Protože Kim, tak jako emirové a Saudi a jim podobní, hraje naši skvělou nadnárodní hru na ropu, zbraně, drogy, sex a peníze.

http://www.npr.org/blogs/money/2011/08/11/139556457/drug-dealing-counterfeiting-smuggling-how-north-korea-makes-money

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 1.9.2011 13:15 | karma článku: 27,85 | přečteno: 2467x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Škola lží a iluzí

7.6.2024 v 11:13 | Karma: 25,87

Michal Vimmer

Přítel Zeleného údolí

6.6.2024 v 11:45 | Karma: 19,39

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,46

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34