K čemu je dobré více žen ve vládě?

Mathé měl moc požadavků, takže z Hlavního STANu posadí na kultůru paní z Moravy, která žádné požadavky nemá = bude poslouchat, co se jí řekne, což je U Nás nejlepší kvalifikace. Kulturní obec by si měla uvědomit, že Besser (německy lépe) už bylo.

Při hodnocení politických tahů, kterých je voličstvo pouhým publikem, je dobré mít na paměti, že nikdy skutečně nevíme, zda jde o náhodnou blbost nebo záměr.

Vodítkem občanstvu mohou být pouze dobrá paměť a přibývající zkušenosti, ať už se jedná o politiky staré známé (Klaus), recyklované (Kalousek, Nečas) nebo nové - třeba pan R. John a teď ta paní z Vizovic.  S politickými fenomeny je to stejné. Pokud nám něco připomíná bolševické praktiky a nemůžeme se toho dojmu zbavit, asi na tom něco bude a měli bychom se podle toho zařídit.

Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao ... atd. povozovali církev bez boha. Uspěli slibem, že nebe je možné už v tomto životě, na zemi, klidně letos. Jejich poselství fungovalo, dokud mu věřily masy - proletariát, dělnictvo. Idelogové komunismu lidem z nižších pater společnosti vnukli svůdnou myšlenku, že nejsou o nic horší než ti nahoře.

Naopak! Lepší jste! Mnohem lepší!

Kdo je víc?

Když víra chudáků ve věštění rudých komisařů vyvanula, museli být k poslušnosti nuceni.

Ačkoli se to dnešním antikomunistům nelíbí, bolševismus se na doporučení Nejmenovaných vypařil v roce 1989 rychlostí toluenu nalitého ro rychlovarné konvice a zůstal po něm jenom nasládlý pach. (Proč, to teď neřešme, je to spiklenecká teorie.) V molekulách toho sladkého mámení však dodnes těkají lepkavé -ismy, které jsou bolševismu rodnými sestrami a bratry: neoliberalismus, neokonzervativismus, neofašismus - m.j. i ten Klusův letní proklínaný homosexualismus, jako nesmrtelný příklad všech menšinismů rodný bratr feminismu.

Sluší se v této - ještě nedávno posttotalitní, dnes už se říká postdemokratické době - prosazovat práva menšin. Tisíce let trpěly, nechť si užijí moci a zadostiučinění. Ženy sice, podobně jako dělnictvo nikdy nebyly a nejsou žádná menšina, ale trpěly pod mužským jhem co svět světem stojí (čím to asi bylo / bude?), proto by bylo nejspravedlivější, aby převzaly vládu - nejlépe už napořád.

Vždyť jsou snad samice v něčem horší než samci? Ne! Naopak!

Lepší jsme! Krásnější!, volají nadšeně sebevědomé feministky, čtenářky ženských románů a magazínů a divačky telenovel a Sexu ve městě.  (Homosexuálové by asi nesouhlasili, ale ještě se musí občas uskrovnit, nedá se nic dělat.)

Takže jsme se U Nás dočkali paní Buzkové, Součkové, Parkanové, Stehlíkové, Filipiové, Třeštíkové ... co jméno, to slavná kapitola vítězství ideologie "dáme tam ženskou, svět nás pochválí" (čti kam čert nemůže ... )

Rozumnější ženy i homosexuálové dobře vědí, že pohlaví není kvalifikace.

Ti, kdož o rozdávání postů rozhodují, to ovšem vědí taky. Jestliže dnes dostane funkci starostka z Vizovic, jejíž rozhled a manžerské schopnosti popisuje odpověď na otázku  v Právu 10.12.:

Ve Sněmovně jste se zatím veřejně moc neprojevovala, moc se ovás neví. takže - troufáte si manažersky na funkci ministryně?

"Nevím, jakou to má souvislost s tím, co jsem předvedla zatím u řečnického pultíku ve Sněmovně. Je ale jisté, že určitě není jednoduché řdit 3 stovky lidí. zatím jsem měla pod sebou jako starostka nějakých 65 lidí na úřadě ve Vizovicích. Ale nikdo to přece nedělá sám, ani já ne. Takže pokud se do nové role dostanu, budu s tím muset pracovat."

Nominace téhle paní neznamená nic jiného, že kultura je rezort na odstřel. Kdo v takovém případě sedí v ředitelně je úplně jedno. Hlavně aby neremcala a dělala, co se jí řekne. V době krize to tak chodí a za války je to  ještě horší. Pustte si telku nebo hrajte ochotnické divadlo, tiskněte samizdaty a vykašlete se na politické Topnomády a  jejich  cirkusový STAN.

viz http://zvedavec.org/komentare/2011/11/4678-bankovni-fasismus-s-podporou-starostu.htm

 

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | úterý 13.12.2011 10:23 | karma článku: 16,70 | přečteno: 996x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Škola lží a iluzí

7.6.2024 v 11:13 | Karma: 25,73

Michal Vimmer

Přítel Zeleného údolí

6.6.2024 v 11:45 | Karma: 19,19

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,46

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34