Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Generál Cvach

Kdo vyhrál? Engel? Heger? Hašek? LOK? Ministerstvo? Doktoři? Pacienti? Po schválení kompromisu nazvaného „memorandum“) http://www.zdn.cz/denni-zpravy/z-domova/engel-lekarum-akce-konci-stahnete-sve-vypovedi-458262 mezi „zachráncem národa“ Hegerem a „ďáblem“ Engelem

(viz časopis Týden http://www.zdn.cz/denni-zpravy/z-domova/jsem-vudce-vic-se-sklonit-nemuzu-457869) se v tisku řeší, kdo na koho vyzrál, kdo vlastně zvítězil. Heger? Engel? Hejtman Hašek, který „v pravou chvíli“ vyzval ke kompromisu? http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/189066.aspx

Po bitvě se generálské frčky válejí v blátě, jen se nestydět se pro ně ohnout.

Pokud šlo v doktorském doboji v prvé řadě o peníze (ví snad někdo z českých masmédií, že by šlo také o něco jiného?) , výsledkem je příjemné přilepšení o pár tisíc pro všechny nemocniční doktory. Ano, pro všechny! Ve výpovědi i bez ní; přidáno dostanou ti kteří vsadili do boje možnost ztráty místa, ale i všichni ti, kteří z jakéhokoli důvodu na hromadnou výpověď nepřistoupili. „Pravá, liberální“mediální veřejnost, která celou dobu v duchu ODS vybízela ke startu spravedlivého odměňování podle schopností, oddělení zrna od plev, schopných od škůdců pod heslem „Cvachové ať táhnou!“ http://www.lidovky.cz/jednani-zkrachovala-lekarum-nabizene-penize-nestaci-chteji-dal-zaruky-1z0-/diskuse.asp?iddiskuse=A110203_110458_ln_domov_mk&vlakno=45426005 , nyní vítá Hegerovo lišácké Memorandum s očekáváním, že „teď bude od doktorů aspoň nějakou dobu klid na práci“ - rozuměj – na SKUTEČNOU REFORMU ZDRAVOTNICTVÍ podle Šnajdra, Hroboně, Julínka a spol. Zatím je však realizace pravicového chozrasčotu v naší socialistické rezervaci „veřejného“ (tzn. bujně rozkrádaného) zdravotnictví v nedohlednu. Lepší doktoři se legálním způsobem od nedouků, neumětelů a „mafie bílých plášťů“, na kterou pacienti v lepším případě nadávají, v horším vzpomínají s hrůzou, jen tak neoddělí. Jestli přece, tak nejdřív v další generaci. Proč?

Mimo jiné http://www.zdn.cz/denni-zpravy/z-domova/neodchazi-cvachove-ti-tu-zustanou-457489

http://www.vasevec.cz/blog/dnepr-mogiljev-velkovyroba-dr-cvachu-a-zdravotnictvi-iv-cenove-skupiny/ proto, že o nepříjemnou, nevoňavou, neklidnou a pořád špatně zaplacenou práci ve zdravotnictví mladí nemají zájem. Úroveň vzdělání U Nás klesá, klesá všeobecně, není divu, že už u příjmacích zkoušek na medicínu je stále méně na výběr. A u finálních státních zkoušek, před promocí je bohužel stále žalostnější nazřít, co si medik odnáší ze školy do praxe. Byl jsem u toho mnohokrát a nechtěl uvěřit tomu, co slyším.

Jako všechny špatně placené obory lidské činnosti, kde se navíc pracuje většinou rutinně a rukama, navrch s návalem administrativy, je zdravotnictví stále víc feminizované. Česká postsoc. forma gender-rovnostářství se realizuje způsobem, že se prostě nepočítá s tím, že by doktorka otěhotněla a vychovávala děti. Což znamená časté absence, ev. mateřskou „dovolenou.“ V mladém (tzn. sice nezkušeném, ale nákladově levném, čili trendy) kolektivu ze samých doktorek se může snadno přihodit „epidemie“ tehotenství. Co potom? Zavřít krám? Nebo raději zaměstnat více důchodců?

Víte, oni důchodci mají také svoje mouchy. Věřte nebo ne, lékaři také stárnou a starý člověk obvykle trpí řadou neduhů, nemluvě o tom, že je o něco pravděpodobnější, že zemře než mladší. Jenže U Nás se zažilo se tvářit, že ani to není problém. Takže máme mnoho nemocničních oddělení, která fungují díky pár lékařům – seniorům. A když se jim něco stane … Kdopak je nahradí? Mladí, vzdělaní, vytrvale se sebezdokonalující, energičtí, ba neúnavní lékaři? Kdepak jsou? U hujera Karáska? http://www.novinky.cz/domaci/225599-dekujeme-nastupte-zpet-ale-jako-novi-prichozi-rika-reditel-nemocnice.html

No, uvidíme v březnu. Jisté, je, že ne VŠICHNI lékaři, kteří dali výpověď v zoufalství z beznadějného vývoje (zvlášť v některých provinciích) se vrátí na svá místa. Problém se nevyřešil. Velký problém teprv nastane. Zatím se raduje jen generál Cvach.

 

Autor: Michal Vimmer | pátek 18.2.2011 14:59 | karma článku: 16,14 | přečteno: 1666x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Škola lží a iluzí

Za Marie Terezie zastal post učitele negramotného selského lidu vojenský vysloužilec s rákoskou. Nešť, doba pokročila a vojenský vysloužilec nám dělá prezidenta a učitelé s rákoskou se učí na vládě, jak se dělá světová politika.

7.6.2024 v 11:13 | Karma: 25,87 | Přečteno: 774x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Přítel Zeleného údolí

Proč se stal P. Fiala z odpůrce EU milovníkem Zeleného údělu? Před 10 lety neměl Unii rád, nit suchou na ní nenechal. Leč osedlal ji, kobylku neposlušnou, změnila se k nepoznání a 2 roky šlape jako hodinky. Láska na 2. pohled.

6.6.2024 v 11:45 | Karma: 19,59 | Přečteno: 525x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Zase volby ? Zase levice a pravice ?

Zkušený Evropan 21.století dobře ví, že na levici a pravici už se dávno nehraje. Pravice je zakázána, levice není vidět. Co zbývá ? Víra, samozřejmě ! Na výběr máme trvale udržitelný, dekarbonizovaný ráj s džendranděly anebo Peklo

5.6.2024 v 9:53 | Karma: 15,68 | Přečteno: 306x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

„Pan prezident se systematicky zajímá o dění v České republice. Je o všem detailně informován. Nemá rád poučování a nesnáší opravy. Když se přeřekne, jedem dál, máme hodinu. Mluvit budu já, když se mě zeptá. Jasné ?“, ladí Pojar.

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,46 | Přečteno: 1559x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

Jaký je rozdíl mezi stranami SPOLU ? Žádný. Voliče opozice opravdu nezajímají „programové rozdíly“, ale denní provoz. Systém Lži a Levárny aneb „Krmíme Otesánka, dokud mu chutná a nepukne“, je důvod sám k žulové jednotě.

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34 | Přečteno: 825x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky jdou přes Česko. Komplikují dopravu, spláchly i festivalové Vary

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  18:25

Od jihozápadu do Česka dorazily bouřky. V Karlovarském kraji na dvou tratích a v Ústeckém na jedné...

Na jedenácti místech v Česku padly teplotní rekordy, v Praze naměřili 34,3 stupně

6. července 2024  18:22

Na jedenácti místech ze 165 dlouhodobě měřících stanic v Česku dnes padly teplotní rekordy. Nová...

Telefony, počítače i drony. Celníci a finanční správa prodávají zabavené zboží

6. července 2024  18:11

Celní a finanční správa spouští 9. července dražbu zboží, které celníci zabavily. Elektroniku a...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 459
  • Celková karma 24,30
  • Průměrná čtenost 1141x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik