Pokus o rozhovor s Jiřím Grygarem

atsrofyzikem a spolužákem z gymnázia v Brně - Husovicích, maturitní ročník 1954. Jiří,    

sledoval jsem nedávno tvůj rozhovor v televizním Dobrém ránu z Brna, a přemýšlím, na co bych se tě ještě zeptal, totiž, na co se ještě nikdo neptal…zjistil jsem, že na všechno už se tě ptali a na všechno jsi odpověděl. Alespoň stran fyzikálních záležitostí, že však se nepouštíš na pole úvah filosofických.…totiž, ani já tam nemohu, protože bych jen plácal, nejsa vzdělán, což mne mrzí, protože se setkávám s dotazy a názory zejména mladých lidí, s nimiž si nevím rady. Oni například věří, že svět se řítí do katastrofy a zachrání jej jen indigové, případně křišťálové děti, jakž psychologové a pedagogové označující jistý typ aktivních, zvídavých a osobitých dětí, které ovšem pro jejich výlučnost považují někteří za reinkarnované potomky Máří Magdalény nebo jisté mediální pracovnice NASA, která se pokoušela o styk s mimozemskými civilizacemi. Jak vidíš, je toho hodně o čem musíme hovořit…Též se tě nikdo neptal koho jsi volil, případně, nakolik naše volby, včetně politických, ovlivňují dění ve Vesmíru. Jo, a málem bych zapomněl, co si myslíš o knize Václava Klause Modrá nikoli zelená…. To o té volbě není jen tak. Má dcera, čerstvá mgr. psychologie a její přítelkyně sl. Barbara, mi onehdá říkaly zhruba toto:

„…Vesmír jsou energetické toky – a tytéž částice a jejich toky jsou podstatou i živých tkání, rostlin i živočichů – i lidí, jenže člověk navíc může tyto energetické toky ovlivňovat – v dobrém či zlém, jinými slovy, naše skutky, dobré i špatné jsou součástí života Vesmíru – a my jej tedy ovlivňujeme i jinak než fyzikálně…svým vědomím, svou volbou. A z toho vyplývá, že děti mají být hodné, mladé slečny nemají kouřit a velké národy se nemají plést těm malým do života, jinak to s Vesmírem dopadne špatně. Já jsem řekl, že si myslím, že naše vědomí je součástí absolutního Vědomí, které může za všechno, za vznik Vesmíru, za komíhání hvězd i našich osudů i za sražené mléko na plotně a že je tedy úplně jedno koho či co budeme volit, protože tam nahoře Ono dávno rozhodlo za nás…

I když jsme popíjeli dobrého červeného, nakonec jsme se neshodli na ničem, takže stále nevím, zda se Vesmír vyvíjí, hyne a opět vstává k životu aniž by na to naše dobré a špatné činy měly nějaký vliv….Mladé dámy ovšem pravily, že takovéto úvahy stejně nemají smysl, protože 21. prosince 2012 končí třináctý baktunský cyklus mayského kalendáře a mayští indiáni předpověděli, že nastane doba, kdy se lidé se vzdálí přírodě, odcizí duchovní podstatě, budou se zajímat především o vlastní ego a toužit po nadvládě a materiálních statcích, což se děje právě dnes, jak jsem jim právě dokázal. A lidstvo bude zaslouženě potrestáno: Země se srazí s planetou Nibiru zvanou též Madruk, která obíhá v protisměru kolem Slunce po velmi protáhlé elipse. Nibiru se vrací do blízkosti Země zhruba po 5 500 letech. Její návrat je očekáván právě v roce 2012. Na tom všem mně ovšem zaráží jedno: i když moje dcera a její přítelkyně věří, že 21. prosince onoho roku svět zanikne, přesto si hodlá vzít hypotéku na dům, kterou bude splácet do roku 2033. V závěru této debaty se obě mladé dámy vrátily ještě k oné srážce Země s planetou Nibiru: vláda Spojených států amerických zná její přesnou dráhu, ale nechce tuto informaci z obavy před možnou panikou zveřejnit. Podle jejich názoru je to typická ukázka dvojaké politiky Spojených států, které jsou na jednu stranu technologickou velmocí a na druhé straně nedokáží svých znalostí využít pro dobro lidstva, právě naopak. USA jsou dnes příčinou všeho zlého, co se ve světě děje. Jejich politiku určují zbrojařské komplexy. USA udržují a vyvolávají napětí ve světě, aby zbrojaři mohli realizovat své zisky. Podle mínění dcery a její přítelkyně Barbary a spousty mladých lidí, s nimiž ony se bratří a stýkají,  neměl by nikdo zasahovat do vývoje v jednotlivých zemích, neboť jejich osudy jsou výlučně jejich věcí. Jakékoli ovlivňování pod rouškou pomoci není ničím jiným, než znásilňováním přirozeného vývoje. V této souvislosti obě mladé dámy zásadně protestují proti výstavbě radaru v Brdech. Na to jsem odpověděl, že s nimi souhlasím, a že i já doufám, že si pan president Obama rozmyslí stavět radar v Brdech, když to pan starosta Neoral nechce, a že Američanům proto nabídnu našu zahrádku, odkud je pěkný výhled na celou šírou krajinu pod svatým Hostýnkem a když vylezete na Hostýn, tak za dobrého počasí na Růžďku a Hovězí a skoro až na Vsetín. Co si o tom myslíš? Piš. 

Spolužák Ladislav Vencálek

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Vencálek | sobota 20.6.2009 22:43 | karma článku: 17,46 | přečteno: 1167x
  • Další články autora

Ladislav Vencálek

Škoda, že se Kája nepral

10.7.2009 v 14:07 | Karma: 16,14

Ladislav Vencálek

Připijme jazzfestubrno

26.4.2009 v 19:32 | Karma: 7,97

Ladislav Vencálek

Naposledy spolu

26.4.2009 v 19:26 | Karma: 7,35

Ladislav Vencálek

Pohlednice z Vídně

19.4.2009 v 22:10 | Karma: 10,28

Ladislav Vencálek

Tvářičkování

17.4.2009 v 13:26 | Karma: 14,61