Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prachy patří nám. Hladoví herci, politik bez peněz a umělá prsa.

Přemýšlím, jestli nespáchám sebevraždu, kde si půjčím? Jídlo neřeším, k obědu mi stačí brambory, ale teplo člověk přece potřebuje. 

Prachy patří nám.

Hladoví herci, politik bez peněz a umělá prsa.

     „Bojím se toho, co bude. Obávám se, že nic hezkého,“ svěřila se herečka v listopadu redakci CNN Prima NEWS.

     Paní Obermaierová, herečka od roku 1965, jak uvádí Wikipedia, tone v obavách. Je na tom tak bídně, že do dalšího periodika už natvrdo napsala, že přemýšlí o sebevraždě.

     „Ztrápená Obermaierová sbalila kufry a odstěhovala se. Děsím se, co bude, přiznává. Plyn začíná být exkluzivní věc. Bojím se, že nám ho vypnou. Děsím se toho, co pak udělám, když nebude. Přemýšlím, jestli nespáchám sebevraždu, kde si půjčím? Jídlo neřeším, k obědu mi stačí brambory, ale teplo člověk přece potřebuje. Z plynu se stal politický nástroj. Každý nemá možnost úsporných opatření, pořízení fotovoltaik“.

     V dalších vyjádřeních si dost protiřečí, ale to do rétorické výbavy inteligentních herců patří. Už si nestěžuje. Takže třikrát „hurá“. Provaz, dózička s prášky nebo co měla po ruce k ukončení svého živoření, jsou pryč. Jen na ty Maledivy už se asi nepodívá.

     Jaroslava Obermaierová hrála prakticky celý život. I tak by ale z důchodu, který jí vyměřil český stát, těžko vyžila. „Já si nestěžuji. Mám, co mám. Pravda ale je, že kdybych nehrála, asi přežiji, ale dovolenou na Maledivách si asi už nedopřeji“, přiznala zcela otevřeně pro ŽivotvČesku.cz.

     Ale čert vem Maledivy. Hlavně že nezemře hladem nebo nezmrzne v nevytopené kobce někde na periférii Žižkova.

      „Za únik moči nejdřív shrábla pěkný balík, teď ho Obermaierová sama řeší“! To je nadpis dalšího rozhovoru s populární herečkou.

     „Stud stranou, děvčata,“ říká hvězda Ulice ve zmíněné reklamě, díky které si přišla na pěkné peníze. Ty se jí coby pracující seniorce rozhodně hodí, zvláště když musí myslet i na zaopatření svého syna.

     Tak konečně jsem si vydechl a stornoval převod sta korun na účet herečky jako skromný příspěvek v její nelehké finanční situaci. Takže už zase svítí slunce a brambory na loupačku s hrnkem melty jsou minulostí. Zázrak, jaký dokáže jen doplněk stravy.

     A pak se dočtu o všelijakých nepřejících a závistivých zlounech, kteří zlehčují nebo se dokonce i vysmívají bídě a nuzotě herců. Prý jen žerou, chlastají a nemají peníze.

     Zemřel ostravský herec Norbert Lichý a samozřejmě se s články o něm a jeho divadelních či televizních rolích roztrhl pytel. Já vím, o mrtvých jen dobře. Takže ne já, ale článek Náhlá smrt herce Norberta Lichého (+59): Překvapivé dědictví! Blesk.cz 1. února 2024.

„I když byl herec velkým favoritem televize Prima a hrál snad ve všech jejích seriálech, v milionech se nekoupal. Poprvé se objevil v seriálu Přístav. V roce 2015 mohl mít 9000 korun za natáčecí den, kvalifikovaným odhadem mu tak po roce a půl přiskočilo na účet přes 220 tisíc. Po zdanění mu zůstalo akorát na jeho oblíbený roastbeef s hranolky a kečupem. Režie života věčně na cestách byla náročná. Navíc byl herec vášnivý kuřák a tabák dnes, jak známo, leze příšerně do peněz“.

     A hned plno diskutujících, že se k morbidní obezitě a opakovaným infarktům vyžral sám a dobrovolně jen díky nadstandartním příjmům. Že všechno, co vydělal, prohnal svým tělem, že to byla jeho volba a dobrovolné rozhodnutí. No závistiví čecháčci. Tak, budiž mu země lehká.

     Ale stížnosti herců na dobu, která nepřeje jejich umění, je mnoho. Třou bídu s nouzí, loudí od státu dotace, natahují ruku, a prý, jak si dovolil napsat jeden anonym „aniž by měli v těle kapku studu se holedbají svými luxusními dovolenými, chalupami narvanými starožitnostmi, drahými auty atd“.

     Jiná diskutující se představila jako prodavačka v papírnictví a žádá o radu, kam se mají prodavačky obrátit s žádostí o dotace. Poněvadž zájem o tužky, pastelky a balicí papír klesl o více jak padesát procent a s takovou výplatou se nezmůže ani na Mácháč.

     Také montér, který nám včera zapojoval domácí telefon, neuváženě brblal cosi o statisícových příjmech herců v seriálech a neopomněl zmínit, že roastbeef viděl jen jednou v televizi v pořadu o vaření. A určitě by si ho také zamiloval.

     Ovšem tristní finanční situace herců na prahu vyhladovění není jen u nás. Taková Velká Británie, tam už skučí hlady nejen herci, ale i vysoce postavení politici.

     „Ve vládě končím, nemám ani na hypotéku. Britský ministr rezignoval a chce, aby politici dostávali víc peněz“.

     To je poprvé co čtu, že nějaký člen vlády chce dobrovolně rezignovat, protože má malý plat. Měl by se inspirovat u nás. Jednak by mu naši volení zástupci lidu vysvětlili, jak si oficiální plat několikanásobně navýšit. A poté miliony odkládat tak, že si nebude pamatovat, kam je zašantročil. V optimálním případě na ně úplně zapomene.

     A co situace chudiny na druhé polokouli? USA náš vzor už třicet tři let a lidé žebrají podél cest jako o život. Protože ono o život jde. Holka je tak chudá, že nemá ani na nové silikony.

     "Nejsem bezdomovec, potřebuji prsa," stojí na transparentu Christiny Andrews, která zoufale touží po nových vnadách. S těmi dosavadními totiž není spokojena.

     To to dopracovali. Už se nedivím všem těm bouřím, které se mění v rabování. Co mají ti chudáci dělat, když si chtějí na sobě něco nechat přešít nebo přišít a ti vydřiduši ze zdravotních pojišťoven to odmítají uhradit.

     Suma sumárum, jsou profese, kde se živoří na pokraji smrti hladem, kde je třeba obracet každou korunu a často se ponížit až k žebrání. Státe pomáhej! Dobří lidé přispějte na Maledivy nebo na auto, protože nemám čím jezdit na natáčení Ordinace.

     Tedy jestli mohu rodičům dětí, které si právě vybírají svá budoucí povolání, poradit, volte pečlivě a s rozmyslem. Truhlář, instalatér, řidič stavebních strojů, pro ženy oblíbená prodavačka, zdravotní sestřička nebo správcová toalet ve stanicích metra. Lidi těchto profesí jsem nikdy neslyšel žebrat. Jejich práce jim zajišťuje dostatek finančních prostředků ke slušnému životu, zachování cti a lidské důstojnosti. Neloudí, neškemrají, nežebrají.

 

Zdroje:

https://www.expres.cz/celebrity/tv-nova-ulice-jaroslava-obermaierova-vilma-nyklova-ive-inkontinstop-reklama-inkontinence.A231010_113958_dx-celebrity_vlt

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/776527/nahla-smrt-herce-norberta-licheho-59-prekvapive-dedictvi.html

https://zahranicni.hn.cz/c1-67290120-ve-vlade-koncim-nemam-ani-na-hypoteku-britsky-ministr-rezignoval-a-chce-aby-politici-dostavali-vic-penez?utm_source=atlasHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-5&utm_campaign=Aktualne

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/282386-blondynka-zebra-na-ulici-nejsem-bezdomovec-chci-jen-nova-prsa?campaignsrc=tn_clipboard

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Valtr | neděle 4.2.2024 15:59 | karma článku: 28,54 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Jan Valtr

Pokusy o zkulturnění vesnické mládeže nepadly na úrodnou půdu

Ke konci let šedesátých, v „krizových letech“, jejichž krizi jsem jako kluk nijak nepociťoval, rozhodlo nové vedení školy v čele s novým ředitelem Tylem, dříve fyzikářem, že je třeba přivést školáky ke kultuře.

4.2.2024 v 21:44 | Karma: 15,27 | Přečteno: 337x | Diskuse

Jan Valtr

Panem et circenses a vykutálený Péťa.

Chléb a hry je latinské úsloví „panem et circenses“, které charakterizovalo přístup císařů v pozdním úpadkovém období Římské říše, kdy byla za jídlo a hry získávána přízeň prostého lidu.

1.2.2024 v 21:19 | Karma: 24,59 | Přečteno: 517x | Diskuse| Společnost

Jan Valtr

Jak královny přichází o hlavy. Narozena se stříbrnou lžičkou v puse.

Marie se bránila tvrzením, že není poddanou anglické královny a tím pádem nemůže být souzena za zradu. Navzdory tomu byla uznána vinnou právě z tohoto zločinu a odsouzena ke smrti.

1.2.2024 v 19:54 | Karma: 15,05 | Přečteno: 270x | Diskuse| Ostatní

Jan Valtr

Třetí křížová výprava, druhá část

Trvalo dva týdny, než spojená křesťanská vojska francouzských a anglických křižáků, doplněná o jednotky templářů a Johanitů, dorazila k Arsúfu. Tam 7. září došlo k bitvě.

28.1.2024 v 13:35 | Karma: 14,61 | Přečteno: 225x | Diskuse| Společnost

Jan Valtr

Masopustní rej na hradě a v podhradí

Tradičním symbolem masopustního průvodu je medvěd s medvědářem, smrtka, nevěsta, družba, turek, žid, kominík, ras, cikánka a slaměný panák. Kdo se za těmi maškarami skutečně skrývá, je tajemství.

26.1.2024 v 1:34 | Karma: 15,87 | Přečteno: 294x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 328x
Důchodce cestující po zemích Asie a Afriky se zájmem historii i současnost. Začalo to zájmem o země Orientu díky Bibli, pokračovalo studiem orientálních jazyků, islámu a první, půlroční cestě do Indie. Od těch dob trávím každoročně několik měsíců v zemích severní Afriky a Asie.

Seznam rubrik