Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Panem et circenses a vykutálený Péťa.

Chléb a hry je latinské úsloví „panem et circenses“, které charakterizovalo přístup císařů v pozdním úpadkovém období Římské říše, kdy byla za jídlo a hry získávána přízeň prostého lidu.

Panem et circenses  a vykutálený Péťa.

     Chléb a hry je latinské úsloví „panem et circenses“, které charakterizovalo přístup císařů v pozdním úpadkovém období Římské říše, kdy byla za jídlo a hry získávána přízeň prostého lidu, která pak byla využita k jejich vlastním cílům.

     Výměna manželek už netáhne, čtenáři lační po větších dávkách adrenalinu i krve. Už pár dnů čtu na internetu jenom o mimozemšťanech z Clash of the Stars nebo Red Face. Ne že by ty zprávičky nebyly zajímavé, ale i kvality se přejí.

     Uváděná definice  Clash of the Stars 7, této lidové taškařice je následující:

„Clash of the Stars je česko-slovenská organizace bojových sportů (MMA, box, Muay Thai apod.), zaměřující se výhradně na zápasy influencerů“.

     Jak jsem již vícekrát uvedl, jako dříve narozený nechápu obsah termínu „influencer“ i napříč všem definicím, co jsem jich kdy přečetl. Vzhledem k bulváru, ve kterém se předvádí všelijací podivní týpci i týpkyně, je „influencer“ člověk, který na sociálních sítích nabízí cokoli ze svého bohatého a oduševnělého života od snídaně až po holou řiť. A za to mu nebo jí sledující lid platí. Odedávna potřeboval lid chléb a hry. Jak patrno, na oboje zatím je.

     Celý týden byl internet zavalený články o nejsledovanější taškařici pana Barranda a pana Psychopata. Po týdnu sledovanost klesá, tak snad jen jedno z posledních vyjádření posledně jmenovaného:

„Po zápase se cítím dobře, i když to nebyl ani zápas. Chtěl jsem Jaromírovi zlomit nos, aby z něj stříkala krev, a poté naposled vyzvat Lesíčka k duelu v Ostravě. Soukup sotva stál na nohou a jeho mácháni rukou bylo dost komické, až jsem ho litoval, ale plán byl jasný, jen se to nepovedlo“.

     To mě pan Psychopat mluví z duše. Jako by mě znal. Co všechno jsem v životě chtěl, plán jsem měl jasný, jen se to nepovedlo.

     Co řekla paní Binias o panu Psychopatovi je už jen takové vtipné zakončení jednoho týdenního tématu.

„Aleš je normální inteligentní muž, já v té době byla sice papírově vdaná, ale už jsme spolu několik let nežili, takže jsem nedělala nic špatného. Stejně jako můj muž měl vztahy, tak i já jsem měla, a jelikož se mi líbili sportovci, kteří to mají v hlavě srovnané, Aleš mě zaujal,“ uvedla pro portál ŽivotvČesku.cz Monika Binias.

     I když čert ví, jestli je to skutečně vtipné.

     Jiná organizace podobného střihu se jmenuje Red Face. Podle mého skromného názoru by jí víc slušelo označení Red Ass, ale nikdo z výboru této instituce mě o radu nežádal, takže Red Face.

     Definice zní:

„Organizace Red Face vznikla ve světě bojových sportů s odvážnou, avšak kontroverzní vizí. Nejsme pouze sportovní organizací; jsme platformou, která probouzí silné emoce a vášeň pro bojové sporty“.

     Podle Extra.cz na tiskové konferenci této organizace vyšpulila na diváky jistá Irena zadeček a z kalhotek vykoukla šňůrka od tampónu.

     Orosila se mi pleš při představě, že by na tiskovce slečna Irena byla naostro, tedy bez kalhotek. Co by na diváky asi vykouklo?

     Přestože jsem zhlédl několik ukázek a seznámil se s názory účastníků, přiznávám, že vášeň pro bojové sporty to ve mně nevzbudilo. Zřejmě stáří zaklepalo na dveře. Což už je poměrně dávno.

     Souboj Patrika Kolesa a Freescoota se měl odehrát v telefonní budce. Druhý jmenovaný narychlo nahradil Max Greena, který se za záhadných okolností nedostavil.

„Co jsem se doslechl, tak nějaká nejmenovaná organizace zaplatila Max Greenovi padesát tisíc, aby nemohl nastoupit do našeho Pekla. Rozhodlo se tedy, že proti Kolesovi nastoupím já. Zlomím mu páteř,“ vyhrožoval Freescoot, ale poté se nechal velmi nedůstojně zbít, aniž by projevil jakoukoliv snahu o odpor.

     To jen kratičká ukázka z článku „RedFace je nejhlubší dno, o kterém se nebudu vůbec vyjadřovat“! Zkrátka, opět se nepovedlo.

     Abych nekončil tak depresivně na téma, co by bylo, kdyby bylo, i když nebylo, nebo připomínáním si svého věku, byť je to jen číslo, nedá mi nezmínit nejčerstvější causu s Fijalovým milionem a záhadnou kampeličkou. Náš Péťa, to je jiný fighter a jiný tajtrdlík. Od pohledu nesmělý a plachý, přesto za svými profesorskými brýličkami skrývá nejedno překvapení jako – no, když si nemáme nadávat do zvířátek – tak jako hrom.

     Že zapomněl nějaký milion, který kdysi dávno kamsi odložil, je běžná věc. To každý normální člověk chápe a není třeba pozvedávat obočí. Ale co ti novinářští šťouralové vytáhli na světlo boží ohledně onoho místa, kam milion odložil, to už je zajímavé počteníčko. Nenechte se mýlit Péťovým nevinným ksichtíčkem, ten má pěkně za ušima. Myslím, že již zmiňovaní influenceři by se mohli od jeho umění lecčemus přiučit. On možná Péta vůbec není roztržitý profesor, ale spíše dobře maskovaný vykuk.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Valtr | čtvrtek 1.2.2024 21:19 | karma článku: 24,59 | přečteno: 517x
  • Další články autora

Jan Valtr

Pokusy o zkulturnění vesnické mládeže nepadly na úrodnou půdu

Ke konci let šedesátých, v „krizových letech“, jejichž krizi jsem jako kluk nijak nepociťoval, rozhodlo nové vedení školy v čele s novým ředitelem Tylem, dříve fyzikářem, že je třeba přivést školáky ke kultuře.

4.2.2024 v 21:44 | Karma: 15,27 | Přečteno: 337x | Diskuse

Jan Valtr

Prachy patří nám. Hladoví herci, politik bez peněz a umělá prsa.

Přemýšlím, jestli nespáchám sebevraždu, kde si půjčím? Jídlo neřeším, k obědu mi stačí brambory, ale teplo člověk přece potřebuje.

4.2.2024 v 15:59 | Karma: 28,54 | Přečteno: 704x | Diskuse| Společnost

Jan Valtr

Jak královny přichází o hlavy. Narozena se stříbrnou lžičkou v puse.

Marie se bránila tvrzením, že není poddanou anglické královny a tím pádem nemůže být souzena za zradu. Navzdory tomu byla uznána vinnou právě z tohoto zločinu a odsouzena ke smrti.

1.2.2024 v 19:54 | Karma: 15,05 | Přečteno: 270x | Diskuse| Ostatní

Jan Valtr

Třetí křížová výprava, druhá část

Trvalo dva týdny, než spojená křesťanská vojska francouzských a anglických křižáků, doplněná o jednotky templářů a Johanitů, dorazila k Arsúfu. Tam 7. září došlo k bitvě.

28.1.2024 v 13:35 | Karma: 14,61 | Přečteno: 225x | Diskuse| Společnost

Jan Valtr

Masopustní rej na hradě a v podhradí

Tradičním symbolem masopustního průvodu je medvěd s medvědářem, smrtka, nevěsta, družba, turek, žid, kominík, ras, cikánka a slaměný panák. Kdo se za těmi maškarami skutečně skrývá, je tajemství.

26.1.2024 v 1:34 | Karma: 15,87 | Přečteno: 294x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 200 obětí

11. května 2024  10:53

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly nejméně 200 obětí....

Pražským Klementinem lze brouzdat i mimo otevírací dobu. Virtuálně a z domova

11. května 2024  10:36

Tam, kde končí prohlídková trasa, teď začíná virtuální prohlídka. Díky moderním metodám mohou lidé...

Léky na cukrovku či ředění krve od praktika? Ministerstvo chce změnit podmínky

11. května 2024  10:29

Ministerstvo zdravotnictví (MZd) chce zmírnit pravidla pro předepisování léků praktickými lékaři....

Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře

11. května 2024  10:15

Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký Národní úřad pro oceán a...

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 328x
Důchodce cestující po zemích Asie a Afriky se zájmem historii i současnost. Začalo to zájmem o země Orientu díky Bibli, pokračovalo studiem orientálních jazyků, islámu a první, půlroční cestě do Indie. Od těch dob trávím každoročně několik měsíců v zemích severní Afriky a Asie.

Seznam rubrik