Foto

J59a23n 19Š80i46k

22. 6. 2024 14:15

Myslím, že pár lidí, kteří volby tak zoufale uboze prožívají, jak popisujete, se najde. Ale většina jich taková rozhodně není. Navíc ty příklady, které uvádíte, mají s korespondenční volbou společného asi tolik, jako moje slepice s vlaštovkami na drátě. Hezký den

Foto

Všude jinde lze koresondenčně volit, žádný problém.

Proč u nás tyhle problémy?

Asi to o nás mnohé vypovídá.

PV

P39a55v72e48l 91V38é48b71r

22. 6. 2024 19:41

Ve středověku: Všude jinde upalují čarodějnice, žádný problém.

Proč u nás tyhle problémy?

Asi to o nás mnohé vypovídá.

JZ

Nad celým tím blogem visí přízrak jistého bezcenného televizního podvodníka, který v jisté vzdálené zemi prohrál volby, a jsa podvodníkem, všem kolem začal vykládat, že šlo o podvod dokonaný korespondenční volbou

nebýt těchto bezcenných podvodnických dřístů, nikdo by se ned korespondenční volbou nijak nepodivoval, funguje v dlouhé a dlouhé řadě zemí již dlouhá desetiletí. Veškeré dnešní námitky proti korespondenční volbě lze shrnout pod téma snahy nakouknout do podvodníkova dolního tlustého střeva

MV

Podle vlastního svědomí. To je základ. V tom souhlas. Korespondenční volba je pouhým a normálním posunem od voleb do uren. Ani při tomto způsobu voleb ale nezabranite tomu, i čem píšete. Méně podezírat, více důvěřovat lidem samotným - ať u urny, nebo u obálky.

Foto

Paní učitelka to bere podle svého svědomí, protože ví, jak všelijak by dokázala korespondenční volbu zfalšovat. Jen neví, že většina občanů není tak "sofistikovaná". Všimněte si, jak jsem tolerantní.

RK

Ve 21. století už tu měla být volba elektronická. A ne se bourat teprve do 20. století. Mimochodem, cože to měl agent StB Bureš v programovém prohlášení vlády? Škoda, že jsou jeho adoranti splachovací a mají paměť akvarijních ryb.

DR

Souhlas. Zajímavé je pouze to, že tobě a těm tvým nadšeným přicmrndovávačům ta paměť zase nějak neslouží v tomto volebním období, že.

JZ

Ve většině zemí funguje korespondenční volba bez problémů. Je kolem ní zbytečná hysterie.

Foto

Ve většině zemí už to zakázali, zjistilo se, že je to zneužitelné...

MB

Nalijme si vína čistého. Ze zahraničí směšné spolky - Hnutí ANO a SPD asi moc lidí volit nebude. Korespondenční zcela systém je běžný. Např. ve Francii konají dokonce pomocí internetu. V opoře s vlastním svědomím - Toto není podstatné téma. Navíc, kdy jej opozice sama měla ve Volebním programu. Zoufat nemusí, může se obrátit na ÚS Vážně, kdy se soudruh Bureš chopí čehosi rozumného? Reforem, či nějakého užitku ...

PZ

Divím se, že korespondenční volbu nepodporují SPD, KSČM a ANO, jejich voliči přeci houfně opustili naší spálenou zemi a spokojeně žijí v RF, KLDR či na Kubě kde se přeci stát o lidi stará a nyní by se těmto stranám otevřela cesta k volebním ziskům ze zahraničí, nebo ne????

Foto

Jak je možné, že učitelka ignoruje fakta. Proč to děláte?

JH

Víte o tom, že se jedná o volbu ze zahraničí?

  • Počet článků 465
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1666x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz