Foto

Už to tu bylo zmíněno. Nejedná se ani o jednu oficiální soutěž krásy v Alabamě, potažmo v USA. Ona obézní S. Millikenová zvítězila v soutěži Miss National American Alabama 2024, nikoli v soutěži Miss Alabama 2024 (delegovala zástupkyni do Miss America 2024 - konala se v lednu), ani Miss Alabama USA 2024 (deleguje zástupkyni do Miss USA 2024 - konat se bude v srpnu v LA). Miss Alabama se také teprve bude pořádat (začíná 26. t. m.), Miss Alabama USA je Diane Westhovenová.---Uvádím to proto, aby snad nedošlo k falešnému omylu, že Američané v oficiálních soutěžích o královnu krásy zpřeházeli hodnoty. Nikoli.

Foto

Mě to baví. Je tu sranda na tom světě. Člověk to všechno nesmí brát tam moc vážně, protože jinak by se z toho mohl víte co?

Foto

Paní Veroniko, napsala jste do dobře, ale trochu tu diskuzi zlehčím. Krása všeobecně- i krása ženského těla je relativní pojem. A podléhá módě i dobovému vkusu. Tak například v umění. Gotický styl - vertikálnost, štíhlost, umírněnost tvarů v architektuře, i na obrazech ve ztvárnění ženského těla. Hubeném zahalené postavy, kostnaté abatyše. Naopak barokní styl - přebujelost tvarů v architektuře - zato na obrazech ženské těla plnoštíhlé, kyprá až obézní . (Obliba poletujících buclatých andílků). Prostě- v období baroka byla mírná obezita ženských figur normou. A pak ještě jedna humorná připomínka. Chvála ošklivosti. Vzpomeňme na obdivná slova Haškova Josefa Švejka o jakémsi hafanovi: "Von byl ta ošklivý, že byl až kráásný"...

PK

Zkuste si prosím najít vítězku skutečné soutěže Miss Alabama 2024. Obézní a ošklivá opravdu není. Tohle byla nějaká obskurní soutěž, kterou si může patrně uspořádat kdokoli a pojmenovat jakkoli.

JZ

není to propagace extrému, je to pouze přijetí skutečného stavu. Obezita, a to i v morbidním stupni, je na alabamském venkově u žen normou, nikoliv extrémem.

Pokud mají soutěže krásy být alespoň trochu reprezentativní, pak u alabamských soutěží by mezi pěti finalistkami měly být tři obézní, mezi nimi alespoň jedna v morbidním stupni, dvě vyzáblé a bezzubé pervitinové fetky, čtyři dementní, čtyři trumpoidní, a alespoň jedna se škraloupem, protože během práce s mládeží lezla čtrnáctiletým klukům do kalhot

naopak stav, kdy alabamskou "krásu" reprezentují dámy zdravých proporcí, nedeformované duševně ani sexuálně, to je stav orwellovský

JK

Ona ale není novou Miss Alabama, dokonce se ani této soutěže nezúčastnila. To jste si mohla zjistit.

KL

To není adorace nezdravého extrému, to je oslava diverzity

A první místo v disciplíně "Hop na špek!" získává paní Veronika.

PB

..... „Soutěž klade oproti dvěma zmíněným důraz především na komunikační schopnosti a sebevědomí kandidátek. V podstatě hledá „americkou dívku dneška.“, - sem si teda vodfrkl, si tuhle "dívku dneška" nedokážu představit na módním mole, ale zas na druhou stranu,- ....... třeba je hodná,-žejo?!

Foto

Děkuji. Reagovala jsem na dva články na idnes, text psala v neděli. Pořád je to o prioritách. Pěkný den.

  • Počet článků 465
  • Celková karma 28,92
  • Průměrná čtenost 1666x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz