Poslal za sebe ovečku a ta opět pouze zabečela

Když už Zeman vtipně Putinovi při jednom z jejich setkání řekl, že novináře je nejlepší likvidovat, měl by být mezi prvními, kdo se k vraždě novináře vyjádří. Osobně. Ne přes svého mluvku!

Když je někdo hulvát, dá se to pochopit a konec konců se s tim dá i naučit žít.

Když je ale někdo hulvát a zároveň poseroutka, to už je jiná! 

Loňský květnový den v Číně byl pro Zemana zřejmě tak inspirativním, že vypustil do Putinových uší jeden z jeho dalších nepovedených bonmotů: "Novinářů je příliš moc. Měli by se likvidovat." I přes Putinovu poznámku, že likvidovat není třeba, že je stačí omezit, se báťuška Zeman i tak usmíval, jak je u něj běžné.

A ... najednou je tu vražda slovenského investigativního novináře. Vražda na objednávku a profesionálně odvedená. Nedošlo tedy k omezení, ale k likvidaci. K usmrcení. K vraždě. Tedy činu, ke kterému se zkrátka lidé musejí vyjádřit.

Stačí si na internetu projet slovenská i zahraniční média a přečíst reakce novinářů, politiků i obyčejných lidí, kteří se k tak odporný čin reagují v různých diskuzích.

Čekal jsem, že se k tomu všemu odpornému vyjádří i hlava sousedícího státu. Tedy hlava Zeman.

Ale...nepřekvapil. K oficiálnímu vyjádření se neodhodlal a pro média vydal prohlášení jeho pan mluvka Ovčáček. 

Opět jen tak zabečel, že "žádné vyjádření nebude, protože by připravilo půdu pro některé české politiky a aktivisty, kteří děsivou vraždu slovenského novináře využívají k politickému boji a útokům."

Takže: Starej pán to v Číně přehnal a teď se bojí jakkoliv vraždu novináře komentovat. Tak jsem si přeložil Ovčáčkův výstup já. Kdyby se Zeman nebál, jistě by si nenechal ujít šanci se k dalšímu novináři vyjádřit. Zbaběle však mlčí. Znamená i v tomto případě mlčení souhlas...?

 

P.S. Právě jsem ve Zprávách zaslechl informaci o tom, že Zeman se k činu vyjádřil a odsoudil ho. Podle mého mínění se ale měl vyjádřit okamžitě. Do které země jako do první jezdí už tradičně nově zvolený prezident na mezistátní návštěvu???

 

 

Autor: Marek Valiček | úterý 27.2.2018 16:46 | karma článku: 41,60 | přečteno: 4203x
  • Další články autora

Marek Valiček

Na takový kraviny nemám čas

19.5.2024 v 10:39 | Karma: 34,24

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 29,08