Dá se s tím vším kolem ještě nějak normálně žít?

Včera jsme měli k obědu pečenýho hada s bramborovou kaší. Pak jsme si po o hezky schrupli a když jsem vyšel po tom odpoledním hnípání ven, začaly se dít věci...

Slunce přes nos ani pusu roušku nemělo, a tak do nás futrovalo teplo a naději, co se do nás vešlo. A musím říct, že jsme všichni - i přes ty klůcky - jarní dobroty nasávali o sto šest. Možná sem tam i o sto osm.

Bloumání po louce najednou přerušily hlasy za mnou.

"Nevíš, co se to teď, himlhergot, děje?, ozval se první hlas.

"To samý jsem se chtěla zeptat já tebe." reagoval v diskuzi hlas druhý, kterému se přidal hlas další. "U nás doma taky nějakej blázinec. Skoro se nevyspim, jak jsem byl zvyklej."

"Furt sou doma a pruděj!", poznal jsem podle tónu hlas první. "Televize jede od rána do večera, klidu se nedočkáš."

"U vás taky? Kdyby tam dávali alespoň nějaký psiny!", komentoval situaci kolem do imrvére puštěnejch televizí hlas třetí. 

Hlas druhý se po chvilce odmlčení přidal do nastalé diskuze: "Máš pravdu, spíš mám dojem, že se všechno nějak utrhlo z řetězu."

"Mě by teda taky dost zajímalo, co to s náma hrajou za novou hru.", ozval se zase hlas první. "Voni si myslej, že je nepoznáme, když si daj hadřík přes mordu? No to se teda pletou."

"Přesně tak. Všichni teď vypadaj jako Darth Vader z Hvězdnejch válek. Narazit na takovýho v noci, tak vystřelim bobek jedna dvě a mažu bez dalšího otálení zpátky domu."

"A všimli jste si", podotkl hlas třetí, "že se úplně přestali očuchávat?"

"No a ty jejich smečky,", skočil do dišputace opět hlas druhý, "jako by snad ani nebyli stejnou rácí.", dodal posmutněle. "Jen tak na sebe z dálky zavrtěj vocasama a to je celý. Dá se s tím vším vůbec nějak normálně žít?"

"A co je vůbec nejhorší", vycházelo pomalu a velmi znepokojivě hlasem prvního, "už vás někdo pohladil dlaní v gumový rukavici? Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr", vyjelo z mordy Pluta namísto obvyklého vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

"Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr", zabrčela i Stella, ke které se s dalším brrrrrrrrrr namísto vrrrrrrrr přidala Francis a já byl rád, že jsem si k obědu dal hada namísto plánovaných moravských brabců....

 

 

 

 

 

 

Autor: Marek Valiček | neděle 22.3.2020 12:00 | karma článku: 24,54 | přečteno: 1000x
  • Další články autora

Marek Valiček

Na takový kraviny nemám čas

19.5.2024 v 10:39 | Karma: 34,24

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 29,08