Odvahu!

Proč se vlastně my, lidé, tolik bojíme nových věcí? Vždyť většina z nás by ráda žila v trochu jiném, poněkud spravedlivějším, světě.

Byli jsme v obavách ze zavedení bodového systému, dokladů s biometrickými údaji nebo třeba digitální televize. Lidé mají obavy i z toho, co je jinde běžné (například strach ze zavedení občanských průkazů ve Velké Británii). V televizi stále stejné tváře nebo ze zahraničí převzaté zábavné pořady, seriály na jedno brdo. V parlamentu titíž poslanci, kterým nestačilo ani více než dvacet let demokracie na sepsání fungujících zákonů. 

Přitom je to právě pokrok, díky němuž žijí současné generace lepší život než byl ten předchozí (snad i skalní komunisté by byli rozčarováni, kdyby se ze dne na den měli jako tenkrát). A proto musíme jít pokroku naproti, musíme se přestat bát nového. Musíme najít odvahu. Odvahu, nevolit ty stále stejné Klause, Zemany, Kalousky nebo Sobotky. Odvahu, myslet na budoucnost místo okamžitého prospěchu. Odvahu, chovat se slušně a dodržovat pravidla, i když se to dnes, především v politických kruzích, nenosí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Valenta | sobota 17.8.2013 20:19 | karma článku: 13,10 | přečteno: 458x