EU za vše nemůže!

Také jste přesvědčeni, že se vystoupením z Evropské unie rychle přiblížíme životní úrovni v zemích jako je Norsko nebo Švýcarsko? Nezapomínejte, že v Evropě jsou i další nečlenské země, povětšinou na Balkáně.

Předseda hnutí Svobodní Petr Mach vidí inspiraci ve Švýcarsku nebo Norsku. Václav Klaus píše ve svém článku “Za vším špatným u nás je Unie, vystupme z ní, vyzývá Klaus“, o jediném rozumném řešením, kterým je vystoupení České Republiky z tohoto svazku. Česká iron lady Jana Bobošíková by se tohoto úkolu velice ráda ujala.

Evropskou unii můžete třeba nenávidět, ale za politické kauzy v České Republice nemůže. Přes veškerá nařízení bruselských úředníků jsou čeští politici těmi, kteří o dění v naší zemi rozhodují nejvíce. 

 

Zde je malý výběr konkrétních rozhodnutí učiněných v Bruselu a Praze:

1. Ekologie
EU
Směrnice o podpoře využívání energie z obnovitelných zdrojů požaduje 20-ti procentní podíl energie z obnovitelných zdrojů na celkové spotřebě energie do roku 2020.
ČR
Zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů stanovil takové pobídky, které v důsledku způsobily významné zdražení elektrické energie.

2. Kriminalita
EU
Podpisem 13. protokolu k Evropské úmluvě o lidských právech se všechny země Evropské unie zavázaly k trvalému zrušení trestu smrti za všech okolností.
ČR
Amnestie vyhlášená prezidentem Václavem Klausem dne 1. ledna 2013 mimo jiné zastavila vyšetřování mnoha kauz závažné hospodářské kriminality.

3. Byrokracie
EU
normy pro jednotný rozměr cirkusových stanů, nafukování balónků nebo zakřivení banánů a okurek...
ČR
sociální sKarty, elektronická zdravotní knížka (IZIP)...

 

Důležitá poznámka:
Není mým cílem Unii velebit, pouze tvrdím, že co si doma upečeme, to si také sníme.

Na závěr otázka pro euroskeptiky:
Jak konkrétně může české Republice pomoci vystoupení z Evropské unie k tomu, aby se naše poměry přiblížily těm nejvyspělejším státům? Nepřiblížíme se spíše nečlenským státům jako je Albánie? (odpovídat můžete v diskuzi)

 

Odkazy:
Děkuji Evropské unii za mír Směrnice Evropského Parlamentu a Rady 2009/28/ES o podpoře využívání energie z obnovitelných zdrojů
Zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie
Obecné zásady EU v otázce trestu smrti
Amnestie Václava Klause

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslav Valenta | neděle 6.10.2013 21:46 | karma článku: 8,62 | přečteno: 497x