Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

80% zákonů pochází z EU, o nich se vůbec nesmí diskutovat, jen se musí odhlasovat!!! Zákazy a příkazy je zbytečné jmenovat. Místo skutečných problémů- kriminalita, nezaměstnanost ,konkurenceschopnost,se EU zabývá takovými "důležitostmi"  jako rum,  máslo, marmeláda, štítky, žárovky.....

0 0
možnosti
MP

V historii se všechny takové molochy rozpadly, i když v SSSR to trvalo 70 let. Žádný strom neroste do nebe. Nedávno byl v TV film Vznik a pád Říše Římské. Nějak mi to připomnělo A. Hitlera a jiné velmoci. Jak všechny dopadly, to všichni víme. EU sice nemůže za vše, ale za mnohé ano. K rozvoji je  nutná svoboda. Za krachy cukrovarů aj. firem dostaly západní firmy velmi dobře zaplaceno. Nesmyslné omezování produktivity mléka a cukru nám zvýšilo nezaměstnanost, kromě jiného. S Evropským svazem na věčné časy !

0 0
možnosti
MP

Jak  někde v Bruselu mohou vědět, jaké problémy mají lidé v Černej při Čope? Čím větší firma či město, tím větší nepořádek, kriminalita. Je nesmysl, aby někdo mohl kvalitně ovládat a kontrolovat takový moloch-půl miliardy lidí a snad pětina zeměkoule z jednoho místa!!!

0 0
možnosti
PS

EU že nás neomezuje? Kdo diktuje produkci brambor, cukru? Proč byl srovnán se zemí moderní cukrovar v Hrochově Týnci? Po vystoupení a/nebo zkrachování EU se naše republika určitě dostane na výsluní, na jakém byla před rokem 1938. Nebude to hned, ale máme našlápnuto dobře. Bude líp.R^

P.S. Čert spolky stvořil, ale nemiloval.

1 0
možnosti
RK

http://www.zvedavec.org/komentare/2010/03/3584-zanik-cukrovaru-v-hrochove-tynci.htm    Brzy zjistíte, že ono to není tak jednoduché. Naopak EU chtěla pomoct evropskému cukru, ale narazila u Světové obchodí organizace. To že v té době cukrovar v Hrochově Týnci patřil Francouzům, za to rovněž EU nemohla.

0 1
možnosti
JP

J46o51s63e60f 38P15o66t96r

6. 10. 2013 22:29

Přeháníte tady.

EU nás v ničem neomezuje, pokud se jedná třeba o ty okurky tak je spíš projev západoevropského snyslu pro pořádek, který pochopitelně se nám polodivochům  z východu nelíbí, protože nám vyhovuje systém zvaný "cochcárna"

Pokud se týká třeba toho Svýcarska, mám tam známé v kantonu Graubinden, kteří vyprávěli : "Po válce jsme byli chudí jak kostelní myš. Pak jsme asi tak 15 let tvrdě pracovali, bez dovolených, samé přesčasy a najednou jsme byli bohatí."

Všimněte si, že nemluví, měnili jsme vlády, odvolávali jsme politiky, v referendu jsme hlasovali za nižší daně ,ale říkají "tvrdě jsme pracovali" což je skutečnost, kterou náš politik nikdy nebude na společnosti požadovat, ten bude jen tvrdit, že ti předtím to dělali špatně, ale on té společnosti, když ho zvolí,  zajistí dopravu pečených holubů přímo do úst.

4 2
možnosti
LC

Kdybyste napsal "německého smyslu pro pořádek", pak by to byl argument. Západoevropský pořádek od Portugalska přes Španělsko, Francii, Itálii až po Řecko jsem měl možnost mnoho let poznávat na vlastní oči. Jsme v normě.

1 0
možnosti
RH

Dneska mě zase EU naštvala plánovaným zákazem ochucených a slim cigaret.

5 0
možnosti
JS

Existují dva způsoby, jak může Evropa vypadat. Prvním způsobem je systém svrchovaných demokratických států, které navzájem spolupracují tak, aby to bylo pro ně výhodné. Druhým způsobem je centralizovaná socialistická unie, která omezuje občanské svobody, pokřivuje trh regulacemi a systémem naprosto neefektivních dotací a diktuje státům jejich legislativu.

EU se stále více blíží druhé variantě a je prakticky nereformovatelná. Proto je nezbytné, abychom z ní vystoupili. Jistě, nebude to pro nás lehké, pokud z EU vystoupíme. Avšak jen tak máme šanci, že bude Evropa někdy vypadat podle první varianty.

3 0
možnosti
RH

Vystoupení z EU je nesmysl, protože negativa zůstanou, ale pozitiva odpadnou. On si Brusel na nás vynutí, co bude chtít, za pomoci ekonomického tlaku, akorát budeme ze hry v evropském parlamentu, kde se o tom jedná. To je právě problém klausismu. ČR se má snažit ovlivňovat dění v Evropě a podobu EU a nikoli si klást za úkol nesplnitelné.

2 1
možnosti
PV

P75a32v20e86l 17V64é57b72r

6. 10. 2013 21:59

Ono bz možná docela stačilo, abychom nemuseli řešit zahnutí okurek, tepelné štítky domů, mohli používat žárovky, pomazánkové máslo směli zvát pomazánkovým máslem...

Podívejte, ona ta myšlenka EU není v základu špatná, ale stal se z toho byrokratický moloch, který se snaží centrálně řídit po čem mu nic. A náprava není možná, protože rozhodovací nástroje nám byly odňaty.

7 0
možnosti
PK

P37a27v92e53l 49K81u15r14a18l

6. 10. 2013 22:09

EU je takový dům zamořený termity... bohužel už dospěla do stavu kdy nestačí jenom termity zabít. Ale je třeba zdemolovat dům, spálit všechno nakažené dřevo, a začít zcela znovu od nuly.

A to absolutně nejdůležitější - nepoužít ani kousíček recyklovaného materiálu z domu minulého. 

Co reálně potřebuje je EU zcela ukončit a začít znovu od nuly BEZ všech kdo se podíleli na budování té současné. S tím že jim poděkujeme za pokus který selhal a nikdy je nenecháme chyby zopakovat.

7 1
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 712x
nenapravitelný optimista