Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Několik postřehů o publicistické činnosti

Jsou obory lidské činnosti které my, jako konzumenti vnímáme zrakem komerční společnosti. Velice málo lidí si dovolí jít do hloubky věci. Nebo dokonce snad přemýšlet, myslet. A nedej bože, snad se pokusit něco pochopit.  Myšlení prý někdy někoho bolí. Prosím vás, teď nemám na mysli ty psavce, kteří ví o čem píšou a myšlenky mají in natura prožité, na vlastní kůži. Ne pochytané z povrchu toku informací. Nemyslím dokonce ani nikoho z těch, kteří velice dobře ví o co jde, v tomto článku. A je jich hodně. Dnes už vážně hodně. Jsem optimista. Někdy.

 

 

Je to sice už dávno, je to vlastně už promlčeno. Před snad devíti lety jsem se dozvěděl, že i jeden můj kolega spáchal věc, omlouvám se, knihu, tentokrát dokonce o formátu A4 a o váze snad až 2,5 kg. Viděl jsem ji. Jedna žákyňka tehdy tu věc přinesla k mé přednášce. Měl jsem ji v rukou, tu věc myslím, ne žákyňku, knihu o formátu A4 a listoval jsem jí.

Umí? Umí! Vím o něm, že v podstatě kompiloval a vůbec sesbíral způsoby nejrůznějšími hodně, opravdu hodně informací, které pak dokonale adoptoval a sepsal v onu věc o formátu A4, a o váze 2,5 kg.

Vyznačoval se především tím, že sice naučil svoje žáky tisíc a jednu techniku, jinak zase při tom všem ochotně nabízel svým žákyním své sexuální služby.Žákům zase nabízel panáky, prostě alkohol. Moře alkoholu. Někdy prý i trávu. Sděluji jen to, co mě sám prozradil. Ovšem zapomínal zase třeba na mistrovství používání technik, které  sám vyučoval. Mistra nečiní jen to nářadí, to tvrdí jen klamavá reklama, ale právě to mistrovské použití. Třeba jen toho jednoho jediného nožíku při výrobě kola od vozu. A to za jedinou noc, ve vězení, ke všemu ještě před popravou. I když motivace spočívala zase v tom, že pokud to přes tu jednu noc dokáže, nebude ráno popraven, ale získá navíc svobodu. Dokázal to. Toto vše je zaznamenáno v písemných pramenech, análech města Brna. Proto jede Kudrna, okolo Brna přímo do Kojetína a on se stará, aby mu kolo nevzalo přes celý Brno.

Důkaz? Vyřezané kolo visí ve vchodu do Brněnské radnice spolu s brněnským drakem. Zatím.  Vlastní flexibilní, mistrovské provedení, empatie a čistota citu poctivého srdce byla zastoupena ve výuce mého milého kolegy bohu žel, jen ve stopovém množství. Zase to bylo na druhé straně nahrazeno dostatečným množstvím alkoholu, jak jsem již uvedl. A sexuální aktivitou.

A otázka skutečného a pravého mistrovství? Především zřeknutí se své ješitnosti, rádoby  zásluh a pokora, ochota předávat svoje zkušenosti a ctít svoje žáky. Ale hlavně ta mistrovská práce a to utajení mistra.

Nechci jej proto soudit. Jednak nejsem soudce a ani to není moje přirozenost. A lidským soudům, těm už vůbec nevěřím. Lidské zákony stvořili jen chybující lidé. Jako lidé jsme už napáchali průšvihů a jiných pitomostí víc než dost. Vždyť chybovat jest lidské, praví jedno Šalomounské moudro. Podle mne jediný, kdo může soudit, je Bůh, a to podle Božích zákonů. Ale ten zase nemůže, protože je vševědoucí a proto odsuzovat nemůže. Když všechno ví. Nemám rád, když jiní soudí mne. Sami sobě soudci jsme.

Respektuji svého kolegu a vlastně jej svým způsobem obdivuji. Hodně, opravdu hodně mne naučil. Teď už také vím, proč po mě chtěl všechny materiály a všechno, co jsem kdy sepsal ve formě skript a výukových materiálů vůbec a proč mne kdysi sám před sebou varoval.

Také si vzpomínám, že prohlásil, to bylo tehdy když jsem jej osobně navštívil, že až nebude moci ošukat každou holku, která k němu přijde, že spáchá harakiri. Měl na to meč, který si sám ukoval vlastní rukou. Šikulka. Tvrdil mě také, že v minulém životě byl pasákem a nabízel děvky donským kozákům za vodku. Žizň karotkaja, vodky mnógo. Viděl jsem také jeho plakáty, které jej presentovaly jako učitele a na kterých byl v zazenu. Žasl jsem. Úplný avatar. Kdo neví, co je to zazen, zkráceně,  tak to je posed, vídáme v něm Budhu, v přesně stanovené poloze, který se používá k zenové meditaci. A co je to avatar? Vtělení boha. Kdo umí, ten umí. Nedal jsem mu nic.

 

Autor: Václav Moravec | středa 11.2.2009 15:19 | karma článku: 11,05 | přečteno: 922x
  • Další články autora

Václav Moravec

Osudové cesty

Osudové cesty, labyrint světa a ráj srdce. Taky trochu o životě, o štěstí, bolesti a zklamání. Dívám se kolem sebe. Potkávám hodně lidí. Všude. A mám někdy tak trochu pocit, že jsem snad na špatné adrese. V jiném, paralelním děsivém světě. Hledám na tvářích lidí radost, úsměv. Projev štěstí a spokojenosti Jediné, co ale vnímám, je nápis na tvářích "ZAVŘENO" Za touto roletou na tvářích lidí je jen strach, zloba a zklamání. Bolest a nechuť. Nechuť ke všemu. Dlouho jsem nepsal. Chyběl mě čas. Taky jsem přemýšlel, jestli má vůbec smysl vysílat signál SOS. Pro lidičky vůbec. Mlčet a nezkusit? To neumím. A tak se navracím znovu ke svému blogu a k psaní.

29.10.2009 v 14:16 | Karma: 15,34 | Přečteno: 1517x | Diskuse| Společnost

Václav Moravec

K zamyšlení a neb o budó.

Následující text předkládám opravdu jen k zamyšlení. Ti všichni, komu je tento text určen, pochopí. Dobře vím, že není možné být v současnosti samuraji. Ale myslím, že odkazy jejich poznání mají co říci současnému člověku, žilícímu v dnešní době. Prosím, nemám dalších komentářů. Navléci si pás či hakamu Znamená obléci si nejdražší, Nejdůstojnější oděv. Podobají se brnění A i po naší smrti Trvají jejich zásluhy. Zenový mnich Kai Sen

21.4.2009 v 12:16 | Karma: 12,07 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Společnost

Václav Moravec

Rezignace

Moji nejbližší. Zdravím Vás všechny. Už předem se omlouvám, ale přece jen jsou věci, které by měly být vysloveny, pokud jde o čest, o lidskou důstojnost.Chtít po vodě, aby tekla potokem vzhůru do kopce a nebo chtít, aby led hřál jako oheň, je touha a přání neskutečně bláhová marná a předem prohraná.Stejně tak neskutečně bláhová je snaha vyvracet pomluvy, které byly před lety vysloveny a které mne měly znemožnit. Spíše člověk sesbírá včera rozfoukané peří do prostoru, než zastaví nepravdivá slova s úmyslem uškodit. Osm let jsem se snažil vyvrátit očividnou lež. Marně. Nic méně. Povedlo se. Lži, smyšlenky a pomluvy lidé chtějí. Vzrušuje je to. Rezignuji proto na všechno. Konečně jsem pochopil, kde jsou hranice mých možností. Kdo mne znáte, promiňte.

8.4.2009 v 19:13 | Karma: 13,59 | Přečteno: 1108x | Diskuse| Společnost

Václav Moravec

L.I.F.E. System

Vstupem do 3. tisíciletí se otevřely zcela nové možnosti v oblasti zdravotní prevence a rekonvalescence. Výsledkem vědeckých objevů v molekulární biologii, biochemii, kvantové fyzice a medicíně je vznik nové řady biorezonančních přístrojů, které s oblibou využívají zejména lékaři, upřednostňující alternativní způsob léčení.

1.4.2009 v 17:11 | Karma: 12,13 | Přečteno: 1245x | Diskuse| Společnost

Václav Moravec

Koncert Groovey

Vystoupení našeho českého Simona a Garfunkla, okořeněné nezaměnitelným humorem dvojice Ressler a Musialek. Tento koncert, kterého jsem se zúčastnil 27. 3. 2009 večer ve studiu G, dokázal u mne nemožné. Dokázal mě vrátit víru v dobro a také ve zdar positivních lidských snah. V lidství.

1.4.2009 v 12:10 | Karma: 10,78 | Přečteno: 1076x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Policie zabavila 300 milionů na nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu

5. června 2024

Premium Česká policie v tichosti řeší třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní obchody...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Volební místnosti se otevřely. Češi si druhý den vybírají europoslance

8. června 2024  6:52,  aktualizováno  8:06

Sledujeme online V Česku ráno začal druhý den voleb do Evropského parlamentu. Volební místnosti jsou otevřeny od...

Ukrajinská vláda nařídila ministerstvům, aby přestala používat klimatizaci

8. června 2024  7:29

Ukrajinská vláda v pátek nařídila všem ministerstvům a regionálním úřadům, aby přestaly používat...

Česko by mohlo letos vycvičit čtyři tisíce Ukrajinců, uvedla Černochová

8. června 2024  7:16

Sledujeme online Česká republika by i letos mohla vycvičit 4 tisíce ukrajinských vojáků na českém území. Řekla to...

Případ zabavených stamilionů Ukrajině policie odkládá, podvod neprokázala

8. června 2024

Premium Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) se zabývali podezřením, že se...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1195x
Václav Moravec, vystudoval univerzitu východní medicíny, nyní ředitel neziskové organizace Agnis Rosa, která se snaží pomoct těm, kteří pomoc potřebují a stojí o ni.

Seznam rubrik