Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Koncert Groovey

Vystoupení našeho českého Simona a Garfunkla, okořeněné nezaměnitelným humorem dvojice Ressler a Musialek.            Tento koncert, kterého jsem se zúčastnil 27. 3. 2009 večer ve studiu G, dokázal u mne nemožné. Dokázal mě vrátit víru v dobro a také ve zdar positivních lidských snah. V lidství.

 

Knížka, kterou také nadevše miluji, je od našeho spisovatele Františka Kožíka, Největší z Pierotů. Jan Kašpar Deburau, známý spíše pod jménem Jean-Baptiste Gaspard Deburau,  který byl snad jedním z nejslavnějších Kolínských rodáků. Byl prvním mimem. Dokázal lidem znovu vrátit chuť k životu, dokázal své milované obecenstvo naučit, aby se dokázali vysmát sami sobě.Jeho život byl hodně poznamenaný bolestí. On dokázal dávat radost, štěstí, které sám neměl.

            Interpreti Adam Kubát a Pavel Křivák jsou skvělé hudební duo, inspirované nejen Simonem a Garfunklem. Mají ve svém repertoáru i své vlastní skladby. Koncertují v Praze, Ostravě, Vídni, ve Znojmě a v jiných městech. Celý koncert, kterého jsem se zúčastnil,  na mne zapůsobil tak, že ve mně vyvolal nekonečný proud myšlenek a já seděl někde v divadélku Funambule v předměstí Paříže, kde hrál největší z Pierotů. Moudrý mim, moudrý klaun.. Ne forma, žijeme v 21 století,  ale obsah,  atmosféra byla shodná.

            Také jsem se cítil jako v Osvobozeném divadle a sledoval forbíny Voskovce a Wericha, také v Semaforu. Malá scéna, která dokáže své návštěvníky uvolnit, zbavit je běžných starostí tak, aby žili dějem, který se odehrává na jevišti. Dává všem naději a vitalitu,

            Seděl jsem ve čtvrté řadě, sedadlo pět. Po celou dobu představení jsem se stal součástí tohoto krásného děje. Byl jsem šťastný. A také konečně sám sebou.  Po snad třiceti letech jsem dokázal i zpívat. Já se bavil, tak nádherně se bavil a cítil jsem, jak nejen ze mne ale ze všech spadá ta šílená „občanské upjatost" Lidé se krásně bavili, Byl to pro všechny překrásný večer.

            Druhý den, pak bylo kouzelné ráno. Cítil jsem, jak ze mne spadly všechny mé věčné pochybnosti o sobě samém, zmizel i můj nešťastný komplex chronické viny.  Má věčná skepse a sklony k depresím zmizely. Venku zářilo slunce a začínal nový a krásný den.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Moravec | středa 1.4.2009 12:10 | karma článku: 10,78 | přečteno: 1076x
  • Další články autora

Václav Moravec

Osudové cesty

Osudové cesty, labyrint světa a ráj srdce. Taky trochu o životě, o štěstí, bolesti a zklamání. Dívám se kolem sebe. Potkávám hodně lidí. Všude. A mám někdy tak trochu pocit, že jsem snad na špatné adrese. V jiném, paralelním děsivém světě. Hledám na tvářích lidí radost, úsměv. Projev štěstí a spokojenosti Jediné, co ale vnímám, je nápis na tvářích "ZAVŘENO" Za touto roletou na tvářích lidí je jen strach, zloba a zklamání. Bolest a nechuť. Nechuť ke všemu. Dlouho jsem nepsal. Chyběl mě čas. Taky jsem přemýšlel, jestli má vůbec smysl vysílat signál SOS. Pro lidičky vůbec. Mlčet a nezkusit? To neumím. A tak se navracím znovu ke svému blogu a k psaní.

29.10.2009 v 14:16 | Karma: 15,34 | Přečteno: 1517x | Diskuse| Společnost

Václav Moravec

K zamyšlení a neb o budó.

Následující text předkládám opravdu jen k zamyšlení. Ti všichni, komu je tento text určen, pochopí. Dobře vím, že není možné být v současnosti samuraji. Ale myslím, že odkazy jejich poznání mají co říci současnému člověku, žilícímu v dnešní době. Prosím, nemám dalších komentářů. Navléci si pás či hakamu Znamená obléci si nejdražší, Nejdůstojnější oděv. Podobají se brnění A i po naší smrti Trvají jejich zásluhy. Zenový mnich Kai Sen

21.4.2009 v 12:16 | Karma: 12,07 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Společnost

Václav Moravec

Rezignace

Moji nejbližší. Zdravím Vás všechny. Už předem se omlouvám, ale přece jen jsou věci, které by měly být vysloveny, pokud jde o čest, o lidskou důstojnost.Chtít po vodě, aby tekla potokem vzhůru do kopce a nebo chtít, aby led hřál jako oheň, je touha a přání neskutečně bláhová marná a předem prohraná.Stejně tak neskutečně bláhová je snaha vyvracet pomluvy, které byly před lety vysloveny a které mne měly znemožnit. Spíše člověk sesbírá včera rozfoukané peří do prostoru, než zastaví nepravdivá slova s úmyslem uškodit. Osm let jsem se snažil vyvrátit očividnou lež. Marně. Nic méně. Povedlo se. Lži, smyšlenky a pomluvy lidé chtějí. Vzrušuje je to. Rezignuji proto na všechno. Konečně jsem pochopil, kde jsou hranice mých možností. Kdo mne znáte, promiňte.

8.4.2009 v 19:13 | Karma: 13,59 | Přečteno: 1108x | Diskuse| Společnost

Václav Moravec

L.I.F.E. System

Vstupem do 3. tisíciletí se otevřely zcela nové možnosti v oblasti zdravotní prevence a rekonvalescence. Výsledkem vědeckých objevů v molekulární biologii, biochemii, kvantové fyzice a medicíně je vznik nové řady biorezonančních přístrojů, které s oblibou využívají zejména lékaři, upřednostňující alternativní způsob léčení.

1.4.2009 v 17:11 | Karma: 12,13 | Přečteno: 1245x | Diskuse| Společnost

Václav Moravec

Nízkofrekvenční pulzní magnetoterapie

Tentokrát předkládám článek, s tematikou ze svého oboru fyzioterapie. Když jsem kdysi v prosinci loňského roku začínal psát do blogu, uváděl jsem, že chci psát i o možnostech pomoci potřebným, které se nabízí k regeneraci a léčbě našich nejrůznějších zdravotních problémů. Jsou to především metody léčby, které se už dlouhou dobu využívají, ale stále je ještě dost věcí, o kterých se příliš neví.

31.3.2009 v 19:15 | Karma: 21,53 | Přečteno: 2843x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Parlament v Gruzii přehlasoval veto, zákon o zahraničním vlivu projde

28. května 2024  18:12,  aktualizováno  20:18

Gruzínský parlament v úterý přehlasoval veto kontroverzního zákona o zahraničním vlivu. Prezidentka...

VIDEO: Francouzský poslanec mával palestinskou vlajkou, vykázali ho

28. května 2024

Dolní komora francouzského parlamentu v úterý na patnáct dní vyloučila poslance z krajně levicové...

Civilní obal, ale vojenské srdce. Čína k invazi na Tchaj-wan chystá i trajekty

28. května 2024

Premium Čína chystá armádu trajektů a civilních plavidel k invazi na Tchaj-wan, píše list The Telegraph....

Izraelské tanky vjely do Rafáhu, armáda popírá útok na humanitární zónu

28. května 2024  11:02,  aktualizováno  19:54

Izraelské tanky vjely do centra Rafáhu na jihu Pásma Gazy, informovala v úterý agentura Reuters....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1195x
Václav Moravec, vystudoval univerzitu východní medicíny, nyní ředitel neziskové organizace Agnis Rosa, která se snaží pomoct těm, kteří pomoc potřebují a stojí o ni.

Seznam rubrik