Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Stávka poslanců, aneb stovka za hlavu

Dnes se poslanci se dohodli, že se za státní peníze – tedy za peníze daňových poplatníků – se budou bavit už jen přípravou na svá individuální triumfální vítězství v příštích volbách. Nebudou pracovat ve sněmovně, nebudou zdokonalovat zákony země, nebudou v podstatě zastupovat zájmy občanů, ba co víc, berou si občany jako rukojmí k zaštiťování svých osobních zájmů.

   Vypečená partička chlapíků ve státní „hospodě“, kterým za to plkání o ničem - na rozdíl od pivařů v hospodě normální  - platí útratu někdo jiný. Maminky na mateřské, učitelky, pacienti, důchodci…

  Že v parlamentu sedí samí "hroší" hoši, je starý otřepaný trik, jakým si jedni zajišťují lepší bydlo, na úkor těch druhých. Na tom by v běhu věků nebylo nic až tak neznámého či překvapivého. Ale jedno je přece jen zarážející.  Že si na tohle udidlo občané-voliči  stále naskakují. Že říkáme demokracie systému, kde v podstatě není regulérní volby, neboť pravidla hry určují sami ti, kdo stojí na startovní čáře na nejvýhodnější pozici. To je pak těžká olympiáda. Milión lyžařů, a kdo asi vyhraje, když na jedinou startovní čáru se k vítězství  protlačí v podstatě jen první řada běžců. Mají snad ti ostatní v zadnějších řadách, byť by byli seberychlejší a sebechytřejší,  nějakou reálnou a srovnatelnou šanci vyhrát, když jen k posunu v tlačenici k samotné startovní čáře už mají spoustu vteřin meškání? To i koňské dostihy jsou spravedlivější: koně tam stojí ve srovnatelných boxech a nesou případný handicap vzhledem k váze žokejů.  Postavme pány poslance hezky na ocas pelotonu, ( třeba do jedné řady s maminkami s miminy na zádech), a uvidíme, jak si povedou? Ať se ukážou! Ať prokáží své skutečné schopnosti, když ponesou hned na začátku závodu handicap časového zpoždění – a baťoh s miminem, od něhož se neutrhnou dvacet čtyři hodin denně.

   Ale kdepak páni poslanci! Oni si ten náskok chtějí udržet za každou cenu – i za cenu podvodu, že budou brát své štědré poslanecké honoráře, aniž by chodili do práce stejně, jako všichni ostatní lidé. Oni jsou přece ta elita, která sama nepracuje, protože na ni pracují jiní. Nespravedlivé? Bohužel. A bude to nespravedlivé tak dlouho, dokud sami voliči nepochopí, že nemusí „své“ známé tváře volit na věky věkův. Minimálně už  kvůli té dnešní sabotážní stávce a záměrným průtahům v řešení neuspokojivého stavu zákonů-zmetků.

    Co tedy takhle nejít k volbám? Anebo volit překvapivě někoho úplně nečekaně jiného a neznámého, byť jen proto, aby dali našim už tak nekriticky zahnízděným poslancům zavyučenou. Když totiž někdo příliš zpychne, měl by dostat za uši. Protože pak budeme vždycky jen o spravedlnosti jen pochybovat, ale nikdy se jí nebudeme mít šanci dočkat – vždyť o ní rozhodujeme, konec konců, sami. Uvědomme, že náš jeden voličský hlas (ať již komukoliv), má kromě hodnoty společenské i konkrétní  peněžitou vyčíslitelnou hodnotu 100 Kč, neboť právě touto částkou každý jeden volič podpoří stranu, jejímuž kandidátovi na volební listině dal svůj hlas. Být poslancem za stovku na hlavu od každého jednoho voliče, ať už poslanec pracuje nebo ne, tak to už je opravdu dost vypečená hra!

 

 

Autor: Zdenka Ulmannová | pátek 12.2.2010 12:53 | karma článku: 18,33 | přečteno: 1102x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

Tak nějak jsem při pohledu do "ženských" rubrik médií znejistěla, zda jsem vůbec žena. Ani nevím, co si s tímto rozčarováním nad kritérii pro ženu počít.

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

V souvislosti s Babišem bylo řečeno tolik, že už skoro není co dodat... Snad jen, že pod pod vedením dalšího Slováka česká zem konečně dojde po sedmdesáti letech od Gottwalda ke komunismu!

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

U nás v Babišově, aneb vítejme v zemi estébáků!

Čapí hnízdo se stalo novodobým symbolem neodpornějších koloritů minulé totalitní éry a komunistické, estébácké moci. Pokud sociální demokraté setrvají ve vládní koalici s Babišem, podřezali sami sobě větev v příštích volbách.

15.11.2018 v 9:55 | Karma: 31,97 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

Logika věci samostatného státu, aneb co vlastně oslavujeme?

Když se připravuje jakákoliv změna, musíme se nejprve ptát, co je motivem, co nám změna přinese v širším kontextu a dlouhodobém horizontu, jakou výhodu změna znamená ihned a jakou do budoucnosti, co díky ní získáme pozitivního, co

26.10.2018 v 11:33 | Karma: 7,78 | Přečteno: 281x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

Kam až hodláte zajít ve své aroganci a pocitu nadřazenosti? Zdá se, že přemýšlíte pouze svými údy, leč nikoli mozkem, hodným člověka...

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2217x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik