Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Paroubek, fotbal a svatby z mnoha úhlů

Opět jedno sousto pro bulvár i naštvaného nevoliče. Paroubek se žení, bere si mladou poté, co „starou"odložil jak otrhanou vestu, a ještě si (drzoun drzá) dovolí jezdit po silnicích dvě stě! A kdyby jen to - u té svatební show mu vartují četníci z celého okolí! Tak se dnes glosuje událost uplynulého víkendu. Ovšem ruku na srdce: Paroubek se žení teprve podruhé v životě, zatímco policajti vartují u kdejakého stadionu víkend co víkend rok co rok. A nechci vidět, kolik jich - samozřejmě i za peníze daňových poplatnic - bude hlídat tu fotbalovou vřavu, až si pánové na státní útraty postaví další národní fotbalový stadión! To teprve bude mela!

Paroubek si tu svoji štědrou svatbu platil aspoň ze svého - i když ve Sněmovně vydělává za naše, dlužno podotknout.

Pokud ale na ten národní fotbalový stadion dojde, já osobně se - pokud ho opravdu postaví - půjdu na protest přivázat - podobně jako pan prezident k nové národní knihovně - k nějakému kandelábru, který tu obludu, sloužící pouze a jen tomu stupidnímu kulatému nesmyslu, bude podpírat. A pokud mě budou chtít policajti sundat, pak jen přes moji mrtvolu! Můj odboj proti fotbalu za to totiž stojí. Protože v našich synech programově pěstuje zájem o boj, touhu po odvetě a fyzické konfrontaci.

Fotbal je totiž novodobá podoba lačnosti po krvi, v níž testosteronní dravci nahrazují a ventilují své zvrácené představy někoho uštvat a zabít.

Pravda, možná je to „humánnější", než rozpoutávat opravdové války; ale zkuste chlapům nedat hry? Tak tuhle Zem úplně vyhladí.

O mužích se říká, že jsou pořád malými dětmi. Omyl. Nejsou dětmi, jsou dravci. Jsou - až na výjimky - krvelačnými šelmami. Jen zkuste nechat mládě k výchově samci? Buď ho zadáví, anebo ho v lepším případě bude ignorovat a nepustí ho k soustu dřív, než se sám nažere. Co jiného jsou totiž ty alimenty, které matky pro společné děti nemají šanci z otců vypáčit?!

Tak se přece samci velkých šelem chovají - a muž je šelma ze všech největší. Tak jaképak servítky a opatrná či genderově „vyvážená", žel sebeklamná slovíčka útěchy. Sám svě mužů vůči ženám není vyvážený!

Jen taková malá technická poznámka: dnešní ženy ale už nejsou submisivní ani plaché, a zkrátka si takové zacházení líbit nenechají. Budou se o svá práva a stejné výhody pro sebe a své děti rvát. Inu, technika pokročila - a dnes nerozhoduje jen fyzická síla, nýbrž rozum, logika a schopnost tvořit strategie. A tu ženy mají daleko rozvinutější. Pět tisíc let totiž ženy dušeny v patriarchálním podpalubí poočku sledovaly, jak se muži rvali a válčili jako šílenci, a nějaké zkušenosti a poznání o „samcích" přece jen získaly. A v dalším kole světachodu své poznatky zúročí. V tomto kole to budou zcela jistě ženy, kdo svůj zápas o postavení v „lize" světa vyhrají, pánové. Vy jste se historicky „odkecali" a to, co jste převáděli na tom „vašem" hřišti, byla hrůza a děs na červenou kartu.

My vám ukážeme, jak se má hrát férová a slušná hra. Zkušeností máme spoustu. Dokázaly jsme se po generace v podstatně horších podmínkách proharcovat životem, vychovávat děti, dnes je už i samy živíme, zítra - těžko říct, co vlastně s vámi...? Sami jste se odpískali. Sami jste nesčetnými příklady „řízení" a v pozicích ministrů zeměkoule dokázali, že to nedokážete. Tak teď je řada na nás. Možná vám ještě jednu šanci dáme - ale jen v případě, že budete už tentokrát slušní, citliví, všímaví k dětem, ohleduplní, nesobečtí, vnímaví k nejjemnějším nuancím života, zkrátka, když se budete vůči nám i veškerenstvu chovat jako rovní s rovným.

Jinak se třeste...

A každý z vás teď bude pod naším drobnohledem, budeme vám dýchat na krk, budeme sledovat a hodnotit každý váš krok a čin - prostě takový ženský audit mužského podnikání.

A jeden případ tu hned máme:

Možná teď bude pro národ - a ženy obzvlášť - zajímavé sledovat, kdo koho u Paroubků II dřív odloží.

Bude-li tentokrát odložen „samec" Paroubek, bude z toho mít mnohá žena (obzvlášť paní Paroubková I) opravdu potutelnou radost. Patřilo by mu to! A ještě větší pocit škodolibosti by ženstvo mělo, kdyby se ta jeho nová šikovná dcérečka dala taky na politiku a jako protikandidátka by mu vypálila rybník. Ostatně příklady táhnou.

Hillary možná bude první americkou prezidentkou. To má Bill za ten svůj doutník v nepatřičných místech!

Autor: Zdenka Ulmannová | úterý 20.11.2007 9:03 | karma článku: 22,89 | přečteno: 2965x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

Tak nějak jsem při pohledu do "ženských" rubrik médií znejistěla, zda jsem vůbec žena. Ani nevím, co si s tímto rozčarováním nad kritérii pro ženu počít.

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

V souvislosti s Babišem bylo řečeno tolik, že už skoro není co dodat... Snad jen, že pod pod vedením dalšího Slováka česká zem konečně dojde po sedmdesáti letech od Gottwalda ke komunismu!

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

U nás v Babišově, aneb vítejme v zemi estébáků!

Čapí hnízdo se stalo novodobým symbolem neodpornějších koloritů minulé totalitní éry a komunistické, estébácké moci. Pokud sociální demokraté setrvají ve vládní koalici s Babišem, podřezali sami sobě větev v příštích volbách.

15.11.2018 v 9:55 | Karma: 31,97 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

Logika věci samostatného státu, aneb co vlastně oslavujeme?

Když se připravuje jakákoliv změna, musíme se nejprve ptát, co je motivem, co nám změna přinese v širším kontextu a dlouhodobém horizontu, jakou výhodu změna znamená ihned a jakou do budoucnosti, co díky ní získáme pozitivního, co

26.10.2018 v 11:33 | Karma: 7,78 | Přečteno: 281x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

Kam až hodláte zajít ve své aroganci a pocitu nadřazenosti? Zdá se, že přemýšlíte pouze svými údy, leč nikoli mozkem, hodným člověka...

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2217x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Bylo za útokem na Fica víc lidí? Podle Slováků se chystal i masakr jako v Praze

19. května 2024  16:33,  aktualizováno  18:53

Aktualizujeme Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v horské mlze, Raísí je v ohrožení života

19. května 2024,  aktualizováno  18:45

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího. Stroj...

VIDEA TÝDNE: Atentát na Roberta Fica nebo pohřeb Postlerové

19. května 2024  18:23

Událostí číslo jedna tohoto týdne byl na Slovensku, ale i v Česku atentát na premiéra Roberta Fica....

Policisté skončili cestou za případem na střeše. Havarovali v křižovatce

19. května 2024  18:05

K ohlášenému napadení spěchali v neděli odpoledne policisté v pražských Modřanech. Po cestě na...

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik