Olympionička ukradla vodu

Postavit improvizovaný světový lyžařský okruh v nadmořské výšce 400 m v klimatických podmínkách oteplující se globalizující Evropy je samo o sobě velmi pofidérní myšlenkovou operací. Pokud ovšem k tomu předem přistupuje nekalá spekulace, která se právě naplnila, že nebude-li přirozený sníh, ukradneme ho někde za bukem, pak je to opravdu na pováženou.  Uvažujeme-li, že sníh, tedy voda v pevném skupenství, je také obchodovatelnou komoditou, s níž se v tržních konstelacích běžně obchoduje - vždyť za vodné a stočné platíme obrovské peníze/!/ - pak odvoz sněhu z jiných lokalit do lyžařského areálu ve Vesci u Liberce měl zcela nepochybně povahu vědomé krádeže.

  I bez ohledu na to, že kvůli odvozu sněhu, (coby vodě vyživující zem), určitě zařve i mnoho brouků a dalších přirozených, přírodních, dobročinných potvůrek, je pak navíc spekulace o tom, že sníh jednoduše odněkud přemístíme někam jen proto, že se pár lidí potřebuje pro svůj soukromý byznys, kterému se říká sport, projet na lyžích, odporná a šílená.

Kdo to kdy viděl, aby se na Hradčanech pořádaly lyžařské závody?! Pokud se toto stane „sportovní" a společenskou normou, pak nás pánbůh spas!

Potom za pár let bude „normální" stěhovat písek ze Sahary na Aljašku třeba proto, že se stane módním sportem třeba plážový volejbal. Případně se vykopou gigantické díry do země kvůli tomu, aby se na vnitrozemském kontinentu mohl realizovat oceán proto, aby mohlo proběhnout mistrovství v surfování na vlnách.

To tedy nechci vidět...ach jo...

Co je ale největší průšvih, je skutečnost, že to všichni vidí, všichni o tom povídají, ale nejdou do ulic podat morální trestní oznámení proti takové sportovní megalománii, která už s opravdovým sportem nemá nic společného.

Ostatně, ono se to děje dokonce přímo pod okny „Nejvyššího" na Hradě, a ono se tomu ještě tleská, a za extrémní nepřátele lidstva jsou naopak označováni ti, kteří přece jen o tu nebohou přírodu ještě aspoň nějakou starost mají.

Pokud se tedy rozčilujete nad tím, že se něco odněkud odváží jen proto, aby se to prokupčilo na peníze, za které se pak zase něco odněkud doveze, zkuste tedy přijít třeba do Hydeparku na Palackého náměstí (tam se můžete shromažďovat, aniž by vás policajti rozprášili za nepovolenou demonstraci), a aspoň občas o tom ztratit pár slov i veřejně a nahlas. I to pomůže...

Nejhorší je totiž lhostejnost.

Zdenka Ulmannová

Autor: Zdenka Ulmannová | čtvrtek 14.2.2008 13:29 | karma článku: 25,51 | přečteno: 1604x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05