Senzační odhalení: Novičok se testoval v Prognostickém ústavu ČSAV

A je to venku. Toto zjištění, kterému dopomohla prezidentova upřímná slova, vysvětluje mnohé, co jsem dosud dost dobře nemohl pochopit. Novičok v malém množství totiž neškodí, ale stimuluje funkci jinak nevyužívaných částí mozku.

Vždycky jsem si říkal, proč právě Prognostický ústav vygeneroval tolik geniálních myslitelů, kteří byli vždy tak odlišní od normální populace a dokonce i od běžných ekonomů, klimatologů, sociologů, autorů aforismů a bonmotů i literárních vědců.  Teď je to jasné, stačí jenom namátkou probrat seznam předlistopadových a krátce polistopadových odborníků sdružených v této instituci. Posuďte sami: Valtr Komárek, Vladimír Dlouhý, Jiří Dolejš, Miloslav Ransdorf, Jan Mládek, Václav Klaus nebo Miloš Zeman.  Co jméno to hvězda.

Ústav vznikl roku 1984 na základě usnesení vlády ČSSR č. 10/1983. na popud generálního tajemníka ÚV KSSS a šéfa KGB Jurije Andropova. Organizační struktura, personální obsazení vedoucích funkcí i míst výzkumných pracovníků jsou doposud neznámé, stejně tak jsou neznámé výzkumné cíle a úkoly. Oficiálně byl Prognostický ústav zřízen podle sovětského vzoru za účelem hledání cesty z ekonomického a společenského úpadku, kterým komunistický blok tehdy procházel, pomocí prognostiky. Jeho členové byli cíleně vybraní prognostici, kteří měli formulovat prognózy, tedy matematicky podložené odhady budoucího vývoje společnosti a především ekonomiky. (Wikipedie)

Tímto kanálem se dostal do ústavu i Novičok pod krycím názvem A340; „A“ jako Andropov (tam to s tou dávkou sovětští odborníci trochu přehnali a mozek generálního tajemníka ten nával geniality nevydržel) a „340“ je výše IQ soudruhů, kteří se podrobili experimentu. „Lék“ byl aplikován jako tinktura, tedy smíchán s potravinářským lihem, případně s destiláty a likéry. I tato skutečnost ledacos vysvětluje, a to zvláště na základě zjištěné skutečnosti, že pro uchování účinného efektu musela být (a stále asi je) látka v těle kontinuálně doplňována. Experiment byl ukončen v roce 1992 zároveň s ukončením činnosti ústavu a jeho pracovníci se vydali "do světa" zúročit to, co za ty roky doslova načerpali. 

Myslím, že je však již spíše neověřenou spekulací, že ze stejného důvodu byl Novičok podán pracovníky ruského konzulátu v Londýně dvojitému agentovi Skripalovi.  Prý byl na něj zvyklý, a jeho ruským přátelům bylo líto, že jejich bývalý kolega intelektuálně chřadne.  Použili však neředěnou dávku, která byla podobná té, kterou kdysi aplikovali Andropovovi. Holt  Rusové se s tím nemažou a pravý Rus nic ředěného zásadně nepije. Ještě štěstí, že britští zdravotníci hned poznali, odkud vítr (s plynným novičokem) věje. Pak se celá záležitost nějak zašmodrchala a teprve nyní ji náš pan prezident konečně rozšmodrchal. 

Spekuluje se také o vedlejších účincích látky, a to i té zředěné, kterou si dopřávali výzkumníci z našeho ústavu. U těch zesnulých už to neověříme, i když třeba aktivity a chování pana Ransdorfa o něčem vypovídají, stejně jako je zajímavý poznatek, že tato látka působí na to centrum mozku, kde se formuje ideologická orientace. Dlouhodobý uživatel se počne zcela nekontrolovaně obracet pouze vlevo (a to i přesto, že třeba býval velkou část života „pravotočivý“) a modlit se k východu, přestože není mohamedán.

 

 

Autor: Jiří Turner | pátek 4.5.2018 13:56 | karma článku: 28,98 | přečteno: 982x