Prezident a prase z Osvětiman

Mezi výroky prezidenta, kancléře a zástupci odborné veřejnosti panují určité neshody, bylo-li kancléřské prase nemocné, hladové nebo pouze frustrované. Byla to tedy, zabíjačka, vražda, eutanazie nebo je to celé blamáž?

Než vypukla pandemie žilo prase spokojeně v Osvětimanech, pak podle jedné verze počalo trpět nechutenstvím a depresemi. Pan kancléř mu totiž celý život vozil zbytky z hradních rautů, státnických večeří a lánských pikniků. Těm v souvislosti s kovidovou krizí odzvonilo, a tak prase mělo přejít na šrot dodaný společností Agrofert, kterým je krmena prakticky veškerá česká drůbež i rozličný dobytek, včetně konzumentů Javořických párků.

Během měsíce, co trvá koronavirová krize, byl prý u prasete zaznamenán váhový úbytek ze 120 kg původní váhy na 45, 5 kg v době úmrtí. Tým řezníků najatých kancléřem prezidenta republiky a majitelem osvětimanského panství Vratislavem Mynářem vybavený rouškami a udržující dvoumetrové rozestupy zmíněné prase, jež mělo fyziognomii i rychlost greyhounda, nejdříve uštval, potom usmrtil a snad v souladu s nařízeními vlády a krizového štábu rozporcoval.  

Prezident republiky ve své dnešní promluvě k národu poměrně obšírně o této záležitosti informoval. Pokusil se tím patrně vyvrátit spekulace, které vyvolalo kancléřovo vyjádření. To naznačuje, že byl osvětimanský pašík nemocný, což ovšem vyvolává další dosud nezodpovězené otázky. Bylo-li prase nemocné, je podivné, že bylo zabito na maso, a pokud bylo na pokraji smrti hladem, bylo nepochybně týráno. Je tedy možné, že hlava státu může z ušlechtilých pohnutek bezděky krýt porušování veterinárních předpisů, nařízení vlády v souvislosti s koronavirovou krizí, případně trestný čin ohledně týrání zvířat.

Kdyby pan prezident nebyl takový dobrák, a kdyby nebyl obdařen takovou dávkou empatie, díky které shovívavě ignoroval absenci bezpečnostní prověrky Vratislava Mynáře*, nemusel nyní (pokolikáté už?) zachraňovat před dotěrnými novináři a publicisty některého ze svých spolupracovníků, v tomto případě svého kancléře.

 

* Držitel bezpečnostní prověrky na "přísně tajné" by jistě neudělal v souvislosti s porážkou prasete takové množství chyb. Zabíjačka by se prostě konala v režimu "přísně tajné".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Turner | neděle 19.4.2020 21:33 | karma článku: 33,63 | přečteno: 1120x
  • Další články autora

Jiří Turner

Je Země plochá nebo dutá?

15.5.2024 v 8:16 | Karma: 16,36

Jiří Turner

Respektujte můj názor!

7.5.2024 v 10:36 | Karma: 19,78

Jiří Turner

O mrtvých jen dobře?

26.4.2024 v 9:39 | Karma: 23,02