Odmítl jsem si dát dnes ovar a s cenou vepřového na světových trzích to ani nehlo(fejeton)

Asi to bude tím, že mě při tom viděla jen Máňa z naší jídelny, která mi ho doporučila, a tři houmlesáci, kteří očekávali, že na ně zbude nějaká pěkná kůžička. Kdyby těch diváků byly tři miliardy, možná by i v Přešticích zpozorněli

To mě tak napadlo, když jsem si přečetl, že cena firmy Coca Cola povážlivě klesla, když se Cristiano na tiskovce po úspěšném zápase napil vody. Hned na to jsem si s klasikem řekl, že: vymknuta z kloubů doba šílí. Jinými slovy, že svět se asi úplně zbláznil. Jenomže on se žádný svět nezbláznil, to jenom já patrně nedokážu držet krok s dobou, která mě asi kdesi zapomněla (asi jako autora písně pod článkem). 

Ten Cristiano, který umí hrát fotbal tak dobře, že jeho tržní hodnota je jen o něco málo menší než tržní hodnota Mosambiku, prý kvůli uživení se už prý vůbec fotbal hrát nemusí, protože mu jako zdroj příjmu stačí jeho Instagram, který sleduje 200 milionů lidí. Je normální, když je někdo bohatý z toho, že na jeho fotky civí stovky milionů výrazně chudších lidí, z čehož velká část bude asi docela chudých, i když asi ne úplně chudých, protože musí mít něco na civění?

Jestli čekáte, že tenhle článek bude mít nějakou pointu, tak to čekáte marně. Ronaldo fotbal hrát umí, o tom žádná, a když mu za to i za cokoli jiného je někdo ochoten platit, proč by si to nevzal? Ti, kdo mu platí, asi ví, proč to dělají, takže je patrně všechno v pořádku. Vlastně pak ani není divné, že člověk, na kterého hledí celý svět, svým chováním a svými počiny ten svět ovlivňuje. Někomu sice může přijít trochu líto, že je to zrovna čutálista, a ne nějaký vědec, filozof nebo básník, ale co s tím?

Konečně pít vodu je bezesporu zdravější než sladkou limonádu, takže pokud bude Cristiano měnit svět jen tímto způsobem, tak si ho možná dám časem také do „oblíbených“. A ovar, který už v „oblíbených“ mám, si dám až bude trochu chladněji.

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/akcie-coca-cola-euro-2020-ronaldo.A210616_103611_eko-zahranicni_mato

 

Autor: Jiří Turner | čtvrtek 17.6.2021 8:59 | karma článku: 12,77 | přečteno: 432x