Máte Piráty za radikální levici? A umíte vysvětlit významy slov „radikální“ a „levice"?

Bleskový průzkum veřejného mínění poměrně jednoznačně rozdělil podle odpovědí respondenty do pěti kategorií: „ANO-ANO“, „NE-NE“, „ANO-NE“, „NE-ANO“ a do kategorie "Co mi dáte, když odpovím, jak chcete, abych odpověděl(a)?“

Vršovický Institut duševního zdraví (VIDZ) výsledky vyhodnotil a tímto poskytuje jejich analýzu:

1. kategorie: „ANO – ANO“      

Tito lidé mají jasno v tom, co jsou Piráti zač, a do té doby, než jsou namátkově přezkoušeni, nepochybují o sobě a svých vědomostech. Velmi často se jedná o sympatizanty Trikolory.

2. kategorie: „NE – NE“             

Tito lidé Pirátům věří, respektive věří tomu, že ti nejsou levičáci, protože levici považují za něco špatného. Jsou to často mladí muži, kteří jsou přesvědčeni, že pokud Piráty zvolí a oni utvoří vládu, budou moci až do smrti všechno zadarmo stahovat a dočkají se i bezplatného internetu.

3. kategorie „ANO-NE“              

Tito lidé říkají to, co jim řekli jiní, ale nestydí se za to a nepotřebují znát důvody ani podrobnosti a necítí potřebu se na cokoli ptát. Jedná se často o voliče SPD, občany váhající mezi SPD a Trikolorou, případně o mladé komunisty.

4. kategorie „NE – ANO“           

Tito lidé jsou často také voliči a sympatizanti Pirátů. Na rozdíl od kategorie „NE-NE“ jsou to přemýšliví jedinci, kteří nepovažují Piráty za levici na základě studia. Když jsou ale vyzváni, aby předložili studijní prameny, vše se rázem vysvětlí. Materialismus a empiriokriticismus a Kapitál, to není vhodné čtení pro děti!

5. kategorie                                  

Tito lidé jsou typickými voliči ANO

***

Poznámka č. 1: 

Z důvodu kontroly relevance byli testu podrobeni také odborní pracovníci našeho institutu. Všichni se zařadili do 5. kategorie, protože výzkum si u nás objednal nejmenovaný politik nejmenované strany…

Poznámka č. 2:

Pro ty, kteří na rozdíl od autora třeba kvůli věku nestihli absolvovat VUML (Večerní univerzita marxismu-leninismu) objasňuji: Materialismus a empiriokriticismus je stěžejní dílo V.I. Lenina a Kapitál velmi hutná třídílná kniha od Karla Marxe.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Turner | sobota 20.3.2021 19:11 | karma článku: 15,36 | přečteno: 825x