Kvůli koronaviru je zrušeno MDŽ!

Bezpečnostní rada státu se na dnešním nočním zasedání rozhodla zrušit Mezinárodní den žen. Kdo se od dnešní půlnoci bude pokoušet MDŽ slavit, bude po zásluze potrestán pokutou až 5 milionů korun a obzvláště drsným výtěrem.

Toto nařízení tedy platí i zpětně. O kom se naše bezpečnostní složky dozví, že se ho třeba někdy nad ránem někdo pokoušel oslavit, bude potrestán také. Musíme přeci pochopit vážnost situace a tím i to, že naši vládní představitelé dělají, co mohou. Už vůbec ani nespí, a když právě něco neodebírají, sledují ty, co odebírají, případně poslouchají ty, co sledují ty, co kontrolují, co jak jiní odebírají. Kontrolují také dodržování karantény na hranicích České republiky s Itálií (!).

Ptáte se, jak by mohla ohrozit zdraví populace oslava tohoto krásného a tradičního svátku, kterým si připomínáme povstání newyorských pradlen vedených Socialistickou stranou USA, jež na sjezdu 2. internacionály podpořily jejich evropské soudružky, které se později shodly na datu 8. března, neboť se tento den váže k velké demonstraci žen v Petrohradě, jež se staly předzvěstí slavné VŘSR? Já to vlastně také nevím, a nebylo to, myslím, ani nijak vysvětleno, podobně jako nebyl racionálně vysvětlen zákaz účasti diváků na závodech v běhu na lyžích s flintou kdesi na Vysočině.

Určitou hypotézu však mám. Tento den totiž není jen dnem, kdy v rodinách, tedy aktuálně v režimu karantény, přejeme s kytičkou rudých karafiátů našim ženám, matkám či babičkám, ale zúčastňujeme se i tradičních setkání organizovaných třeba KSČM, na kterých se za zvuku písní a při recitaci poezie schází příslušníci oné desetiprocentní (?) části společnosti. A není žádným tajemstvím, že právě oni jsou díky svému věku z hlediska nákazy a smrtnosti onou nejrizikovější skupinou, přestože jsou jinak imunní téměř vůči čemukoli.

Nabízí se tak otázka, jaké pohnutky představitele strany a vlády k takovému opatření skutečně vedly. Někdo by mohl cynicky taková setkání v čase virové kalamity doporučit, ale podíváme-li se na to pragmaticky, tedy z hlediska rozložení sil v parlamentu, tak si musíme uvědomit, že KSČM k naší politické stabilitě nutně potřebujeme a KSČM nutně pro zabezpečení oné stability potřebuje voliče. A jsme doma.

Apeluji tedy na vás, abyste pro tento rok od slavení MDŽ upustili. Nečiňte tak, prosím, ani tajně v kruhu rodinném za použití respirátorů a dezinfekčních prostředků. Vyjadřujete tím minimálně solidaritu s těmi, kteří by to chtěli a nemohou dělat veřejně. Děkuji.  

Autor: Jiří Turner | neděle 8.3.2020 11:39 | karma článku: 0 | přečteno: 624x