Každý, kdo v Čechách něco znamená, už je oočkovaný!

Jak v české kotlince získá něco punc nedostatkového, luxusního a prominentního zboží, začne se s tím čachrovat. I kdyby to byl „volskej vocas“, stane se to otázkou společenské prestiže. Ona je to ale vakcína pro dědoušky a babušky

Předpokládám, že je jen otázkou dnů situace, kdy ke mně při venčení psa kolem zdí vinohradské nemocnice nenápadně přistoupí takový nějaký Roman Skamene, a pošeptá mi: „Kováč, dvě slzy za jednoho „Masaříka“ (přeloženo: dvě dávky vakcíny proti COVID-19 za pět tisíc)!  Možná jsem ale naivní a ono to bude probíhat nějak sofistikovaněji. Začnou se prodávat pořadí v rezervačním systému, budou se padělat očkovací průkazy, falešné doklady hasiče a záchranáře nebo něco podobného. Třeba se místo obálek budou diskrétně předávat poukazy na vakcinaci. Možná se ale pletu, pouštím si fantazii na špacír a vidím to zbytečně černě, ale co si má člověk myslet, když sleduje, jak se s očkováním začalo čachrovat ještě dříve, než se řádně rozeběhlo.

Je všeobecně známo, že v protekcionismu a klientismu jsme byli mistři světa a nic na tom nezměnila ani změna režimu. Je to spíš naopak, nová doba, která už dávno nová není, vytvořila spoustu nových příležitostí. Rozběhla se kola a soukolí dotačních systémů, neziskových organizací a neuvěřitelného množství institucí a firem, jejichž jediným smyslem je systém podojit. Pokud někdo náhodou neví jak na to, stačí si přečíst „pracovní“ curriculum vitae pana premiéra. Většinou to ale není ani třeba, protože ti z dřívějších dob řádně vyučení borci zaškolili ty mladé, aktivní a flexibilní. Na takový systém se tak bez jakýchkoli problémů naroubuje cokoli, proč ne nějaká vakcína, a pokud by náhodou program selhal, je tu vždy záložní verze „já na bráchu, brácha na mě“.

Je to zkrátka hrůza. Ještě štěstí, že se to naší rodiny už netýká. Jelikož žena pracuje v nemocnici, dostala dávku přednostně, a když už tam byla, tak tam vzala s sebou mě, dceru, naše dva psy, papouška a želvičky. Já bych sice měl být po prodělané nemoci ještě imunní a ti mazlíci to prý nepřenáší, ale jeden nikdy neví. Tady je vakcíny dost!

Autor: Jiří Turner | pátek 15.1.2021 19:14 | karma článku: 43,38 | přečteno: 11796x