A co takhle Lidové milice, pane poslanče?

Poslanec Bohuslav Chalupa by chtěl obnovit Svazarm a zavést brannou výchovu. No, proč ne? Následovat by mohly Lidové milice a Pomocná stráž VB (dnes Pomocná policie).

Bylo mi moc líto mých dětí, že si neužily branná cvičení na základní škole.  Igeliťáky na rukou a nohou, které krásně klouzaly, pády do trávy hlavou od epicentra jaderného výbuchu (nebo to bylo obráceně?) a pošťuchování spolužáků chobotem plynové masky. Pokud nebude zavedena branná výchova i v zaměstnání, děti to mine, ale vnoučata mají, jak je vidět, šanci.

Jsme nezpůsobilí pro život v přírodě a bez civilizačních vymožeností si neporadíme ani doma, míní pan poslanec, a to se musí změnit. Mnozí z nás nevědí, co si mají vzít do protiatomového krytu a jsou i tací, kteří netuší, kde se takový kryt nachází. Už si nepamatujeme 5T a také, což je vskutku smutné, nepoznáme yperit od difosgenu.  Přestože jsme dost nelegálně držených zbraní odevzdali v rámci „amnestie“, máme jich stále dost a nejsou asi patřičně využívány. Střelecké oddíly Svazarmu by to snad vyřešily.

Vyřešil by se tím, podle pana Chalupy, i problém s narůstajícím počtem extrémistických spolků a domobran. Nemusely by vznikat pokoutně a bát se nějaké represe ze strany bezpečnostních složek. Naopak, spolupracovaly by s nimi, mohly využívat jejich výcviková střediska, klubovny a rekreační zařízení. Tam by také jejich členové mohli zcela legálně cvičit (třeba s těmi ilegálními zbraněmi) a všichni by byli spokojení. Pánové Buchtela či Bartoš se musí tetelit radostí.

Já si myslím, že by s tím pan poslanec Chalupa, jako člen mnohých bezpečnostních výborů a podvýborů Sněmovny, měl přijít co nejdříve. Nabízí se sice i alternativní návrh, který by inicioval navýšení kapacity lůžkových částí psychiatrických klinik, ale kdo by ho podával, když tyto myšlenky podpořilo 85% hlasujících na Novinkách.cz.

Autor: Jiří Turner | sobota 13.2.2016 8:06 | karma článku: 25,25 | přečteno: 1599x