Proč by R. Záruba nemohl obhajovat bráchovo hokejové logo? Polemika s p. Vyoralem

Zajímavé, že bloger, který se jindy bije jako lev z nového reprezentačního hokejového dresu za svobodu slova, si najednou osobuje právo rozhodovat, o čem může, či nemůže R. Záruba mluvit. Že by za tím byly penízky?

„Trocha té demagogie neuškodí!“ řekl si nejspíše pan Vyoral a hezky po halíkovsku (je třeba pochopit, že po každém dalším přečtení jsou články pana Vyorala pravdivější a pravdivější) se jako lev s pukem v hubě vrhl na Roberta Zárubu,  páč ten je z České televize.

„Trocha té demagogie neuškodí!“ říkáme si i my, a jedním dechem dodáváme, že nezávidíme, jen nastolujeme téma možné (byť podvědomé) autocenzury pana Vyorala.

Totiž, ať čteme jeho článek sebevíce, stále v něm nenacházíme to hlavní, totiž onen střet zájmů, ve kterém se má, dle něho nacházet, Robert Záruba, a nenacházíme jej nejspíše z důvodu autocenzury (byť skutečně jen podvědomé, a tedy do jisté míry omluvitelné) pana autora.

Jak jsme pochopili, a jak snaživě vypátral i pan Vyoral, pochválil pan Záruba nové dresy české hokejové reprezentace, na kterých spolupracoval jeho bratr.

Jistě, můžeme si o Robertovi Zárubovi myslet cokoliv, chválí-li cosi tak podivného, ale jářku, kde je tady nějaký střet zájmů?

Český svaz ledního hokeje si nechal navrhnout novou podobu reprezentačních dresů a Robert Záruba, nezastávající v ČSLH žádnou funkci, ze které by mohl cokoliv ovlivnit, je v rozhovoru pro TV Hokejka pochválil.

„To má být, podle pana Vyorala, střet zájmů?“ ťukáme si na čelo a naši známí na čelo.

Kdyby článek pana Vyorala byl např. o tom, že ministrem zemědělství bude, na přímý nátlak M. Zemana, Miroslav Toman, agrární velkopodnikatel, dalo by se souhlasit, že pan Vyoral píše o střetu zájmů.

Ale tak to vypadá, že se pan Vyoral dnes ráno probudil pod divanem, a když vylezl ven, hned začal psát svůj článek, což je krásný příklad toho, že člověk, který se probudí ráno pod divanem, by si měl dát od psaní aspoň půl den pohov a nechopit se pera dřív než po odpolední vydatné svačině.

Nebo snad kdyby všichni, kterým se nový dres nelíbí, na protest proti němu vyskočili z okna, vyskočil by pan Vyoral z okna logicky taky?

Asi ano, jde přeci o strašlivý střet zájmů, který poctivého a čestného člověka nemůže nechat lhostejným, je proti tomu potřeba protestovat, křičet na celé kolo, pištět jako myš...

Zdroj: https://tomasvyoral.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=668260

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | pondělí 25.6.2018 17:45 | karma článku: 18,54 | přečteno: 686x