Mír na Ukrajině nezajistí podle Orbána Putin, ale Trump

Naštěstí je Trump dobrý kamarád Orbána, takže jakási naděje na mír tady přece jen je. A ještě větší štěstí je, že Orbán je dobrý kamarád Klause, takže snad ani my v zimě nezmrzneme

Maďarský ministr zahraničí není špatný chlapík, nezkazí žádnou legraci, když na to přijde, mám ho docela rád. Ale o některých věcech je dobré mluvit jen mezi čtyřmi očima.

Proto jsem čekal, až odběhne do Moskvy zařizovat další dodávky plynu a když jsme osaměli, zeptal se Orbána: „Co myslíte, bude ještě někdy mír? Skončí někdy ta americká válka proti Rusku?“

Orbán se po mé otázce zatvářil ztrápeně.

„Kdyby to záleželo na Kremlu, bylo by už dávno po válce. Putin není řezník, ani masový vrah. Putin je něžná a poetická duše toužící po míru. Po ničem jiném netouží Putin víc jak po míru. Já se v lidech vyznám, věřte mi,“ řekl mi Orbán a pak pokračoval, „problém je ale v tom, že Putin je velmi nesmělý.

To má z dětství. A taky z KGB. Co vím, byl to ten nejnesmělejší kágebák v celém Sovětském svazu, byl tak nesmělý, že se ostýchal požádat i o povýšení. Všichni kolem něho povyšovali, jen on ne. A o úplatek si nejen nikdy neřekl, ale jak byl nesmělý, tak si ho ani nikdy nevzal.

Vím, že by rád jednal o míru, sám se mi s tím pořád svěřuje.

Volá mi o půlnoci a říká: ,Milý Viktore, tak rád bych jednal o míru. Ale existuje pro mě jakási červená linie, kterou nedokážu překročit.

Mám strach, že kdybych řekl Bidenovi, že chci jednat o míru, že by se mi vysmál, že by mě chytil za ucho a vyhodil ven jako malého chlapce, který kamenem nechtě rozbil cizí okno.

A taky si říkám, kdo vůbec vlastně jsem?

Mám právo jednat o míru, co když ruský národ nechce mír, co když ruský národ chce velkou vlasteneckou svatou válku, protože ruský národ je svatý národ a svatý národ musí vést svatou válku?

Tak rád bych řekl Bidenovi, ať mi dá Kyjev a bude mír, ale bojím se, že budu všem pro smích, se mi budou smát, když nechci ke Kyjevu i Budapešť.

Ale k čemu by mi byla Budapešť, když Budapešť je tvoje?

Ach, Viktore, ty víš, jak toužím po míru, ale to je ta moje nesmělost!

Ty na mém místě by ses Bidena nebál, být na mém místě ty, už by byl dávno mír, proč nejsi, Viktore, jen Rus?'

Tak je mi Putina líto!

Kdyby byl v Bílém domě Trump, ten by ho nikdy nenazval řezníkem a masovým vrahem, protože Trump je taky taková něžná a poetická duše. Trump by okamžitě tu hnusnou válku zastavil. Vím to. Byl jsem s ním v Bílém domě. Viděl jsem jeho oči. Jsou to oči nevinného dítěte. Trump by nedokázal nečinně přihlížet utrpení, která tato válka proti Rusku přináší.

Trump, to je jediný člověk na světě, kterého by se Putin neostýchal požádat o mír!“

„Ano, Trump by tu odpornou válku dokázal zastavit. S Putinem by mluvil. Vzal by ho za ruku, hladil by ho hlavě. Nenadával by mu do masových vrahů, a Putin by se už nebál požádat o mír, překonal by svůj ostych. A jak by požádal Putin o mír, Trump by okamžitě válku zastavil a byl by mír,“ povzdechl jsem si.

„Ano, mír, byl by mír,“ přikývl Orbán a rozplakal se, i Orbán je jemná a citlivá duše, prostě Maďar každým záhybem svého podkožního tuku.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Trčálek | úterý 11.10.2022 20:09 | karma článku: 16,66 | přečteno: 254x