Je zmanipulovaný dav na Letné skutečným obrazem naší společnosti?

O tom, že dav, svezený zadarmo na Letnou autobusy z celé republiky, jak na to upozornil Václav Klaus st., byl zmanipulovaný, dnes už asi pochybuje jen naprostý hlupák, který nikdy nic nedokázal 

„Tady to je!

V čase 2:27 hod!

Jen se na to dobře podívejte!“ pustil mi pan Etřík obrazový záznam z letenské demonstrace právě ve chvíli, kdy jakýsi Radek Banga vyzýval demonstranty, aby dělali deset sekund bordel, trochu krkolomně k tomu dodávaje, „v tu ránu jsem o davu na Letné ztratil mínění o jejich soudnosti.“

„Nu, zdá se, že opravdu dělali bordel.

Nejspíše přesně podle not, které jim sepsali skuteční režiséři tohoto spektáklu.

Moc by mě zajímalo, jak vypadají, kdy chodí spát a kdy vstávají.

A taky by mne zajímalo, proč vlastně zůstávají v pozadí, když cílem této akce, jak poznamenal prezident Zeman, je, aby se nuly, které nikdy nic nedokázaly, zviditelnily.

Nemáte tušení, kdo by to mohl být?“ zeptal jsem pana Etříka po shlédnutí obrazového záznamu.

„To je přece jasné, kdo to je!

Jsou to univerzalističtí aktivisté, usilující o sjednocení světa, neuznávající vlastní národ a prosazující multikulturalismus, kteří chtějí Babiše odstranit,  protože je to konzervativec zabydlený v přirozeném světě rodin, národů a národních států!“ vykřikl pan Etřík.

„Univerzalističtí aktivisté?“ podivil jsem a dodal, „myslel jsem, že Babiš je u nás jedním z největších příjemců eurodotací, to by ale znamenalo, že univerzalistický aktivista je i on, protože se nechá platit EU.

Anebo, kde vzal peníze na koupi firem?

Dostal na to přece úvěry od bank, ale nejsou banky trojským koněm, abych tak, řekl, nadnárodního finančního kapitálu?“

„Ano, univerzaličtí aktivisté, věřte tomu.

Babiš sice bere eurodotace, ale už dávno si postavil mocné síly v EK proti sobě!“ vykřikl pan Etřík.

„Mocné síly?

Moc by mě zajímalo, jak vypadají tyto mocné síly, kdy chodí spát a kdy vstávají, jestli tedy vůbec chodí spát.

Nemáte tušení, kdo by to mohl být, když i druhý nejbohatší Čech je proti nim naprostý čučkař?“ zeptal jsem se pana Petříka.

„No, to je přece jasné!

Jsou to ti, co skutečně režírují demonstrace proti Babišovi, co mediálně masírují lidi!“ opět zvolal pan Etřík.

„Aha, ale nevlastní Babiš taky média?

Mluvíme-li o mediokracii, tak musíme přiznat, že se na této mediokracii podílí i, jako vlastník médií, Babiš, nebo další miliardář Valenta jako vlastník Parlamentních listů, nebo Soukup jako vlastník TV Barrandov,“ řekl jsem, ale pak mě cosi napadlo, a proto jsem se upřeně zahleděl na pana Petříka, „poslouchejte, vy jste teď přece napsal článek, ze kterého vyplývá, že jste sledoval demonstraci na Letné od začátku.

Je to tak?“

„Ano, je to tak, od začátku.

Proč se ptáte?“ přikývl pan Petřík.

„Proč?

Říkáte, že v čase 2:27 hod, což by byl ostatně skvěle zaběhnutý maratón, jste v tu ránu o davu na Letné ztratil mínění o jejich soudnosti.

Je to tak?“ chtěl jsem vědět.

„Ano, je to tak,“ přikývl pan Etřík.

„Člověče, vždyť vy jste úplný blbec, vy jste stejně zmanipulovaní jak ti demonstranti, každému soudnému člověku by to už došlo v první minutě a vám až skoro za dvě a půl hodiny!

Copak neznáte Zweiga?!

Omyly tisíců uhájí své právo proti pravdě jednotlivce?“ zvolal jsem.

„Já..., já..., já nejsem blbec!“ zaštkal pan Etřík a po tvářích mu skanuly dvě velké slzy a já si najednou připadal jako jeden z těch demokratů, co mu tak řádili v diskuzi, že ji ten nebožák musel zavřít, chtělo se mi zvracet ze sebe samotného tak, jako už dlouho ne.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Trčálek | středa 26.6.2019 19:12 | karma článku: 25,61 | přečteno: 1411x