Co mají společného komunisté s liberálními demokraty a panem Beránkem? Polemika

Už je to tak! Liberální demokraté a komunisté jsou dle všeho jedna banda a komunisté jsou možná ještě ti hodnější strýčkové a tettičky

            „Dnešní mladí liberální demokraté mi připomínají svazáky!“ naříká ve svém článku „Co mají liberální demokraté společného s komunisty? Víc než je zdrávo,“ článku pan Beránek.

            „Pan Beránek mi připomíná liberální demokraty!“ naříkám zase já, protože pan Beránek má s liberálními demokraty společného víc než je zdrávo.

            Jak se to stane, že člověk tak transcendentně založený, jako pan Beránek, začne, stejně jako liberální demokraté, rozhodně a kategoricky ukazovat na jediné nepřátele a původce všeho špatného a zlého v tomto světě, a to liberální demokraty?

            Ovšem, je dnes povinností, chcete-li vypadat, jako ti, kteří nejsou zmanipulováni Českou televizí a vůbec „mediálním mainstreamem“, jako ti, kteří mají, vlastní, nejlépe „selský“ rozum, prohlašovat, že v EU zvítězil socialismus, a proto už Západ není rájem, kdežto ten skutečný ráj je u nás, kde zatím liberální demokraté, právě díky nebetyčné prozíravosti takových lidí, jako je pan Beránek, zatím nezvítězili a zřejmě ani nezvítězí, protože my Češi, milovníci vlastních dvorků, jsme přece nejsvobodymilovnější národ na světě.

Kdepak na nás Brusel a vysokoškoláci humanitních směrů (což je výraz použitý panem Beránkem, já osobně bych, když tak, použil spíše něco ve smyslu studentů humanitních směrů, třeba rusistiky či sinologie)!

            Ale není snad právě pan Beránek, pro tvrdošíjnost s jakou odmítá jakékoliv ohrožení demokracie jejími zavilými nepřáteli v podobě mladých (podle mládí poznáte je!), blíže ovšem nespecifikovaných liberálních demokratů, právě tím nejzuřivějším liberálním demokratem, protože jinak by musel být nevyhnutelně svazákem, který platí členské příspěvky a jednomyslně hlasuje na schůzích?

            Ale možná, že má pan Beránek jen zmatek v pojmech, jako spousta jemu podobných lidí, kteří jsou tak pyšní na své vlastní rozumy vyčtené z internetu.

            Pokud by byli liberální demokraté skutečně takovou fundamentální hrozbou pro demokracii, pak je opravdu nepochopitelné, proč je vládní hnutí ANO členem takového obskurního spolku jako je europarlamentní frakce Obnova Evropy, která je od roku 2019 pokračovatelkou původní Aliance liberálů a demokratů pro Evropu!

            Ano, čtete dobře Aliance liberálů a demokratů pro Evropu!

            Nebo že by měl pan Beránek s těmi liberálními demokraty, kteří jsou překabátěnými komunisty (a agenty StB) přece jen pravdu, a proto jsou třeba takové demonstrace pořádané Michprdy ve skutečnosti demonstracemi proti liberálním demokratům, rozuměj ve skutečnosti komunistům, a proto je program „Antibabiš“ jedinou nadějí, že u nás nebude liberálně demokratický socialismus jako na Západě?

            Asi bych se měl panu Beránkovi omluvit za to, že jsem jej prachsprostě nazval prachsprostým liberálním demokratem, vždyť i ten K. H. Borovský byl odporným liberálem...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | středa 12.8.2020 19:08 | karma článku: 17,95 | přečteno: 309x