Zajimavosti z komunity

Malé poohlednutí do domu vašich spoluobyvatel, který znáte jako tišší myšky, ale celkem mají zajímavý tradice a zvyky, o který se s Vámi rád podělím. Nejsou to žádná senzace a pracovníci bulvárních novin by se mi jistě asi vysmáli.

Jsou to většinou nahromaděné informace z návštěv svých příbuzných a přátel mých rodičů, berte to spíše jako zpestření všedních zpráv a trošku jako přibližení našich dvou kultůr.

Tři znaky podle, kterých poznáte, že zde obývají trošku exotičtější obyvatelé:

1. V každém domě nechybí nejmíň 15kg pytel rýže speciálně dovážené z Vietnamu či Thajska, ale osobně upřesňuji z Vietnamu. Ne z vlasteneckých důvodu či onajakých, ale zrnka rýže jsou hubenější, tudíž se při vaření tolik nezvětšují a ani když nepohlídáte správný obsah vody se nemůže snadno stát, že se promění v kaši jako u tlusčích zrnek.

2. Vždycky najdete menší soukromé oltáře, poblíž budou také někde vonné tyčinky. Na oltářích obvykle stojej nějaký sošky přestavujicí nějakého Boha, u nich bude talíř např. s ovoci, které se darují Bohům za ochranu své rodiny, příbuzných a přátel. Menší zajímavostí je, a doufám, že teď neurazím feministicky smýšlejicí ženy, že vonné tyčinky zapalují výhradně muži pač představujou hlavu rodiny, ale všichni dobře víme, kdo většinou vládne rodinému kruhu, ano správně- ženy:)

3. Další a poslední poznávací značkou moderních Vietnamců je satelit. Po příchodu domů obvykle rychle něco uvařejí a potom se dívají na vietnamské stanice, jejiž signály ke štěstí mnoho mých krajanů dosahuje až sem do Evropy a tím si udržují i kontakt s domovem.

Poslední zajímavostí je, že Vietnamci se mezi sebou navštěvují v kompletní rodiné sestavě. Nevím, zda to takhle probíhá jinde, a doufám, že někteří z mých krajanů tento fakt později vyvrátí či potrvdí, ale takhle to aspoň chodí v naší malé komunitě:)

Článek je poměrně krátky, ale pokud byste měli zájem o další příspěvky na toto téma, tak na ní moc rád zapracuju ( i tak bych to udělal) a popíďím se po dalších zvyklostech pokud mi to čas a povinnosti dovolí. Všechno jsou to sice bezvýznamné informace, ale jsou denně užívané a celkem zajímavé ke zpestření naší společnosti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tien Tran Tat | středa 4.2.2009 15:15 | karma článku: 19,90 | přečteno: 1587x
  • Další články autora

Tien Tran Tat

U nového zubaře

5.3.2024 v 9:52 | Karma: 22,44

Tien Tran Tat

Další zima mezi vámi

1.3.2024 v 10:23 | Karma: 27,38