Vodní loutkové divadlo neboli Mua Roi Nuoc

Nechal jsem se naivně ukecat tetinou dcerou, abych s ní zašel do Hanojského divadla. Z dvou hodinového představení (utrpení) se proměnilo v dvou hodinovou zábavu.

Je krásný páteční ráno, sousedův kohout konečně skončil na talíři a budíka jsem si nenastavoval (proč?:) Můj páteční program bylo přemístit se z jednoho místa (postel) na druhé místo (lavičku v parku). Ale bohužel jsou věci, které člověk neovlivní.

Nechal jsem se ukecat na dobrou večeři, ale za to jsem musel jít do divadla. Vstupné stal asi 25000 dongů (asi 19Kč). Bylo to tam celkem prostorné. Jestli moje ospalé oči dobře počítalo, tak kolem 50 návštevníků se tam určitě vešlo. Hudba byla hrozná (aspoň pro mě), měl jsem celou dobu představení pocit jakoby škrábali nehtama o tabuli (převažovali bubny a strunové nástroje). Bylo to divadlo jako každé jiné až na to, že uprostřed byl velký bazén. Tam se šplouchatli tzv. herci schovaný za bambusovou oponou, kteří hýbali postavičkama. Podle toho co jsem vyšmejdil, tak ovládali dřevěné postavičky pomocí bambusových tyčí a nějakých strun. Skoro jako Hurvínka, ale toho ovladájí ze shora provazy, tady tihle borci byli do pul pasu pod vodou :) Musel jsem před nimi smeknout, protože hrají čtyřikrát denně. Uf.

Příběh, pohádka nebo divadelko (jak chcete) bylo o vietnamské historii, o životě prostých rolníků a jako tradičně se tam zase připlazila ta zlatá želva s mečem, který podala královi a ten díky té kouzelné meči poplácal činským vojáčkům přes zadeček a vyhnal ty surovce zpátky. Hip hip huráá želvě. Nejvíce se mi líbilo, jak přiletěl dřevěný ptáček a z něj spadlo vajíčko a najednou z vody vylezlo ptačí mláďatko. Píp píp :) Asi něco s koloběhem života. Hra se dělila do různých scén např. jestli si dobře pamatuji v druhý bylo třeba jak rolník připravuje búvola k orání půdy a v další myslím jak ženy sázejí rýži. Samozřejmě tam nesměla chybět láska mezi prostými rolníky a respekt k přírodě. Konec skončil menší ohňostrojí. Fakt pěkný.

Nelituji toho, že jsem tam šel, ale park je prostě park :) Tak zas nikdy přístě u dávky vietnamské kultůry.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tien Tran Tat | neděle 22.6.2008 17:50 | karma článku: 14,25 | přečteno: 1496x
  • Další články autora

Tien Tran Tat

U nového zubaře

5.3.2024 v 9:52 | Karma: 22,44

Tien Tran Tat

Další zima mezi vámi

1.3.2024 v 10:23 | Karma: 27,38