Pane! Zákony platí pro všechny!

Poslední dva dny mě utvrdily v tom, že majoritní společnost má občas i pravdu. V sobotu jsem si šel vybrat k strejdovy kalhoty, když už jsem poslední týdny nedělal nic jiného než maloval jeho novej baráček.

 Strejda s tetou zaměstnávají jednu starší Češku, které zbývá pár měsíců do důchodu. Nemohla ve svém věku najít práci, tak ji nabídli brigádu Obsloužila mě, poradila, doporučila kalhoty. Poděkoval jsem a šla obsluhovat další zákazníky.

 Najednou slyším hádku mezi prodavačkou a zákaznicí romského původu. Vadilo ji, že ji sleduje! Oháněla se, že "Má peníze, pracuje, tak ať ji nesleduje". Naši prodavačku napadla, že je "horší než bachařky!" Nelíbilo se mi to, ale nedávám své emoce před cizími znát. Na hádky jsem z práce zvyklej, i když tam byly strejdovy děti, tak jsem přesto nereagoval. Jen ať děcka získávají životní zkušenosti! :D

Dneska jsem se známým čekal na zastávce. Začalo pršet, tak jsme se všichni čekajicí namačkali pod střechu. Ale byl tam řidič MHD, který kouřil. Známej šel k řidiči a řekl mu, ať jde s tou cigaretou pryč. Zákon stanoví, že se nesmí kouřit na zastávce pod stříškou. Řidič se rozvášnil a začal křičet na ostatní, že "celá republika může na zastávce kouřit, TAK PROČ NE JÁ!"

Známej je blondák, tak řidič začal nadávat něco o rasistech! Naštěstí jsme potřebovali jet jen jednu zastávku.

V sobotu jsem cestou ze stavby narazil na partu "vyholených hlav". Vypadal jsem jak mongolský námezní dělník-špinavej od hlavy až k patě. Klidně mě mohli zkopat do němoty, protože cizinci neumějící jazyk málokdy půjdou nahlásit na policii napadení. Když jsem šel okolo, tak se mlčky dívali. Nikdo nic neřekl.

Vím, že rasismus existuje, ale žádat dodržování zákonů není přeci rasismus.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tien Tran Tat | pondělí 14.9.2009 16:58 | karma článku: 22,16 | přečteno: 2021x
  • Další články autora

Tien Tran Tat

U nového zubaře

5.3.2024 v 9:52 | Karma: 22,44

Tien Tran Tat

Další zima mezi vámi

1.3.2024 v 10:23 | Karma: 27,38