Má manželství smysl?

Jako nezkušený člověk v tomhle oboru se chci zeptat především Vás čtenářu !! Jsem mladej student, mám cíle a plány, vím kam bych to chtěl jednou dotáhnout, ale mezi ně nepatří žena ani děti.

Vy jako zkušenější, životem prověřenější máte v této disciplíně větší zkušenosti než já. Poraďte mladému klukovi, ale nejen mě, ale i dalším tisícům mladých lidí jako Já. Proč? !!

Myslím, že toto téma je dost aktuální, když se podíváte na statistiky rozvodů. A jsou to právě mladé páry, které se nejvíce rozvádějí. Chci vědět smysl manželství, vynechte důvody jako jsou peníze nebo pěkný byt. Chci vědět PROČ ?!!! proč jste se vdala? Co jste viděli na vašim partnerovi tak zvláštního ? Věřili jste, že to spolu vydržíte až do konce života? Kolikrát jste se pohádali a přesto se máte pořád rádi?

Řekněte NÁM budoucím generacím v čem to bylo? Bylo to v lásce? poučte NÁS, vyprávejte NÁM. My si Vás rádi poslechneme a veřte že vaše zkušenosti, o které se s NÁMI podělíte nezmizí v zapomění. Jsme tady a chceme si Vás poslechnout. Jsme Vaši učni a vy naši učitelé, tak nám řekněte proč? Z mé vlastní zkušenosti vím, že nikdo z mých přátel na manželství ani ve snu nepomyslí. Všichni se chtějí stát uspěšnými manažery, velkými soudci, mít pěkný dům u pláže nebo respektovaným ředitelem, ale rodina v jejich žebříčku hodnot nepatří. Přichází to až s přibývajicím věkem ?

Byli jste stejní jako my, tak nám to prosím řekněte. Kdy jste začal/a poprvé vážně uvažovat, že založíte svoji rodinu? V bibli se píše, že rodina a manželství jsou nejposvátnějším svazkem, které může na zemi existovat. Ale my MLADÍ to nechápeme, v čem je to kouzlo?

Dneska jsem byl stručný. Tento článek je věnován především Vám a vašim zkušenostem.

Autor: Tien Tran Tat | čtvrtek 22.5.2008 19:10 | karma článku: 18,74 | přečteno: 2162x
  • Další články autora

Tien Tran Tat

U nového zubaře

5.3.2024 v 9:52 | Karma: 22,44

Tien Tran Tat

Další zima mezi vámi

1.3.2024 v 10:23 | Karma: 27,38