Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

23. 5. 2008 18:19
Poradit??

V těchto věcech se radit nedá, každý člověk je jiný. Nicméně pro Vás bych jednu radu měl - neberte si Češku!!!! Ne proto, že jsem rasista a nedopřál ji Vám, ale jednoduše proto, že se Vietnamkám nemohou rovnat.

0 0
možnosti
ZP

antaran

25. 5. 2008 1:10
Re: Poradit??

Nechci se nijak zastávat českých holek, ale snad nejsou všechny "takové". Já vím, to se mi to kecá, když mám dívku z VN, ale nevěřím prostě, že všechny jsou stejné. Na druhou stranu je pravda, že to co jsem poznal u VN dívky, nepoznal jsem nikde jinde (a nemyslete si, že jde jen o "to"). Ale trochu bych to obrátil - jakou dívku si najdete (resp. máte) je jen vaše věc. Ale ze svých vlastních zkušeností vám radím: hýčkejte si ji, neustále jí dávejte najevo, jak ji milujete, co pro vás znamená, že byste bez ní byl opravdu v ..... (ale všechno to musí být ipřímné - ženy poznají, když jste neupřímný - a to jak Češky, tak VN)... A pak vám dovolí koukat se i na ten fotbal.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

23. 5. 2008 14:17
Není sňatek jako sňatek

Civilní sňatky jsou nesmysl, produkt francouzské revoluce, kdy stát potřeboval Boha křesťanů nahradit něčím "modernějším". Jak tragicky to tehdy dopadlo, všichni vědí. Chrámy Rozumu už se dnes sice nestaví, ale civilní sňatky a další civilní "obřady" nám zůstaly. Jaký je to nesmysl, vidí většina současných mladých lidí, kteří nemají potřebu se "civilně" brát a prostě spolu žijí bez lejstra. Opravdový sňatek tedy zůstane jako svátost křesťanům a "civilní" sňatky bych dopřál homosexuálům, stejně budou brzo jediní, kdo to bude chtít...

0 0
možnosti
T

tin1

23. 5. 2008 15:07
Re: Není sňatek jako sňatek

mozna mate pravdu..... svatby mozna patreji do doby minule a mozna je lepsi zit spolu jen tak bez závazku, ale kdyz budou mit spolu dite tak jeden z nich muze kdykoliv jen tak odejit kdy se mu to zlíbí a doplateji na to zase deti :-( svatba aspon nuti  cloveka platit alimenty za dite;-D

0 0
možnosti
FF

Frances Farmer

23. 5. 2008 12:53
Má .... a taky ne

Já jsem to měla asi tak - dokud nebyly takové ty tikající bio hodinky, tak fajn, žijme spolu jenom tak. Jakmile se plánují děti, doporučovala bych do toho chomoutu jít. Myslím, že manželství jako právní instituce je tu právě a především kvůli dětem. Tisíckrát za tu dobu, kdy jsi v chomoutu, máš chuť jít od toho, ale s rozvodem na krku je to trochu větší štrapác než jenom sbalit kufry a jít. A tak mají děcka naději, že budou déle žít společně s tátou a mámou (dost záleží na rodičích, ale pokud mají aspoň deko rozumu v hlavě, tak se můžou alespoň snést, když už ne milovat). Ale u mne to po určitém čase jednoznačně znamenalo výrok: "Zůstali jsme spolu kvůli dětem, to spolu máme zůstat i kvůli vnoučatům?" A tak jsme šli od sebe. A já, pamětiva toho, že život opravdu začíná až po čtyřicítce, dodnes děkuji bohu, že jsem k tomu měla odvahu.

0 0
možnosti
T

tin1

23. 5. 2008 14:57
Re: Má .... a taky ne

tohle hlavne nerikejte svým detem, moje rodice spolu zustavají jenom kvuli mé male sestre jinak by jeden z nich byl uz dávno ve Vietnamu - nastesti se ridily rozumem. pokud mate  dospele deti tak je  uz  to OK :)

0 0
možnosti
JV

klv

23. 5. 2008 11:28

a velký, :-)

0 0
možnosti
KK

Lisinha

23. 5. 2008 11:25
Nikdy.

Oddělené bydlení, oddělený majetek, smlouvy sepsané dobrým právníkem. To je ideální aranžmá. Každý má své špinavé ponožky a podivné zvyky pěkně zavřené za svými dveřmi, může udržovat všechny ty líbezné iluze, které se drahé polovičce tak líbí, spát v posteli se sedmi kočkami, jíst syrový česnek - a nemusí se v tom nijak omezovat, pokud nejde na rande.

0 0
možnosti
T

tin1

23. 5. 2008 14:51
Re: Nikdy.

mate recht zustanu starym mladence aspon usetrim svoji milovanou svých zvyků  :):)

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

23. 5. 2008 0:20
Tien for president

;-DR^

0 0
možnosti
T

tin1

23. 5. 2008 10:37
Re: Tien for president

you my viceprezident :) ;-D

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

23. 5. 2008 0:04
Je to celkem jednoduche..

..dokud nevis proc se zenit, rozhodne se nezen. Az si budes myslet ze se ozenit chces a ze vis proc (ok, pro koho), pak je to na zvazeni :-D

0 0
možnosti
T

tin1

23. 5. 2008 10:36
Re: Je to celkem jednoduche..

uz nas je to trosku jine...nez chci mit deti tak se nejdiv musim ozenit , aspon takhe jsem byl vychován :) ale doufam ze se budu zenit z lasky  :-P

0 0
možnosti
PF

Pasingr Fr.

22. 5. 2008 23:10
.

Do 50 let (žena) nebo 53 let (muž) svatba nemá žádnou výhodu. Potom již je výhodná z důvodu nároku na vdovský (vdovecký) důchod.

0 0
možnosti
T

tin1

23. 5. 2008 10:34
Re: .

v tomhle veku cloveku uz staci verný pejsek :)

0 0
možnosti
EO

Eva O

22. 5. 2008 22:13
Tolerance,trpelivost a zodpovednost

To je dulezite.Jsem vdana 35 let,mockrat to bylo hodne tezky,obcasne hadky byly i nekde vzadu myslenka na rozvod,ale vzdycky prevazily pocity zodpovednosti za deti,hlavy vychladly a slo se dal.Dnes uz sdamozrejme to neni zadna vasniva laska,spis hluboke  pratelstvi a vedomi,ze je vedle me clovek,na ktereho je spolehnuti,da se s nim o vsem mluvit a i dnes dovedem spolu jit sdami do restaurace a na prochazku a porad si mame o cem povidat :-)

0 0
možnosti
EO

Eva O

22. 5. 2008 22:17
Re: Tolerance,trpelivost a zodpovednost

a je to i o tom,doprat si vzajemne dost svoboty na pratele a konicky ,nemusi byt nutne stejny:-)

0 0
možnosti
W

wiki5

22. 5. 2008 22:08
a jeste

jeden uhel. Clovek je tvor spolecensky. Poznal jsem docela dost lidi, kteri si mysleli, ze to zvladnou sami lepe a verili tomu i kdyz okoli videlo, ze jsou nejaci "divni". To staropanenstvi a staromladenctvi nas v pozdnim veku poznamenava a my sami to nejsme schopni ani videt. Cloveka ten druhy nejak "zkompletuje" jestli mi rozumite ;-D je pravda, ze nekdy znici, ale to je risk kazdeho podnikani ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2935x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.