Fanoušek nemusí být vždy uřvaný

Pokaždé, když si v televizi zapnu hudební kanál, na němž je koncert s diváky, sleduji vždy první řady. To, co tam vyvádějí někteří fanoušci je hodně zvláštní. Skáčou, natahují ruce, a nesnesitelně ječí. Jde poznat, že jsou to opravdu skalní fanoušci. Není ale tohle ječení vůči interpretovi vulgární?

Fanoušci, kteří jsou vzrušeni přítomností interpreta.CNN
      Interpret pořádá koncert pro to, aby předvedl to, co umí a co si připravil. Aby si lidé živě mohli jeho tvorbu užít. Proto je ovšem nutné něco slyšet. Nemám rád, když nějakou velice pěknou skladbu přehluší dav „uječených“ dívek. Já myslel, že lidé chodí na koncert proto, aby si poslechli hudbu, a ne, aby si mohli zařvát.

      Mi osobně tito lidé vadí. Někteří vůbec nehledí na hudbu a protože se jim interpret líbí vzhledově, nebo protože jsou skalní fanoušci, tak od něj zhltnou vše, protože si myslí, že co udělá ten jejich „miláček“ je správné.

      Já si myslím, že nejsem takový skalní fanoušek a že na hudbu opravdu dávám pozor. Mi se totiž nelíbí zpěváci, zpěvačky, nebo kapely. Mi se líbí pouze písně, a je mi jedno, kdo to nazpíval, nebo zahrál. Ale když už dám ty peníze a koupím si vstupenku na koncert, pak čekám kvalitní „show“, plnou kvalitní hudby a dokáže mě pěkně rozčílit, když za mnou stojí nějaká hysterka , která celou dobu ječí, a já z koncertu odcházím místo se zážitky s rozbolenou hlavou. Přesvědčil jsem se, že mnohem lepší je, když si půjčím DVD se záznamem koncertu, který je sestříhaný a je tam vyvážený zvuk, takže mám požitek z hudby jistý. Navíc, kamery jsou mnohem blíže, než diváci, a tak toho vidím více.

      Nemyslím si, že nejsem dobrý fanoušek, když nechodím na koncerty tak často. Pouze se více zaměřuji na kvalitu hudby. Myslím si, že takoví fanoušci jako já, fanoušci, kteří hudbě opravdu rozumí a zaměřují se na ni, jsou ti nejlepší.


Tomáš Kabát


Autor: Tomáš Kabát | neděle 13.1.2008 14:13 | karma článku: 11,21 | přečteno: 1443x
  • Další články autora