- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Suroviny:
- kuřecí řízky
- kukuřičné/pšeničné placky (možné i jiné, záleží na chuti)
- kořenící směs Gyros
- citrónová šťáva
- olivový olej
- sůl
- mletá červená paprika (sladká)
- zakysaná smetana
- majonéza
- kořenící směs Ďábelské koření (možné i jiné, záleží na chuti)
- čerstvá zelenina (já preferuji cibuli, rajčata, salátovou okurku a papriky)
Postup:
1/ Kuřecí řízky omyjeme, očistíme od blan, šlach a tuku a nakrájíme na malé kousky.
2/ Smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, sůl (nejlépe čerstvě mletou mořskou), mletou červenou papriku a koření Gyros. Do takto připravené marinády naložíme alespoň na 2 hodiny maso, lepší nechat odležet přes noc.
3/ Kelímek zakysané smetany smícháme s trochou majonézy, přidáme sůl a Ďábelské koření. Vytvořený dresing necháme chvíli odpočívat.
4/ Omyjeme a na menší kousky nakrájíme zeleninu, smícháme jako na salát, ale nedochucujeme!
5/ Maso i s marinádou rychle osmažíme na pánvi. Placku vyndáme z obalu a několik vteřin zahřejeme v mikrovlnné troubě, aby byla teplá. Nemáte-li mikrovlnku, není tento proces nutný nebo je možné placku zahřát třeba v obyčejné troubě či na pánvi.
6/ Na placku naložíme řádnou vrstvu zeleniny, přidáme osmažené maso (množství záleží na každém) a zakapeme dresingem. Ihned konzumujeme.
Dobrou chuť!
Další články autora |
Lišov, okres České Budějovice
3 150 000 Kč