Kuřecí gyros "podomácku"

Lehké, nicméně syté jídlo vhodné zejména pro horké letní dny. Dá se říci, že je i zdravé, obsahuje totiž nemálo zeleniny.

Suroviny:
- kuřecí řízky
- kukuřičné/pšeničné placky (možné i jiné, záleží na chuti)
- kořenící směs Gyros
- citrónová šťáva
- olivový olej
- sůl
- mletá červená paprika (sladká)
- zakysaná smetana
- majonéza
- kořenící směs Ďábelské koření (možné i jiné, záleží na chuti)
- čerstvá zelenina (já preferuji cibuli, rajčata, salátovou okurku a papriky)

Postup:
1/ Kuřecí řízky omyjeme, očistíme od blan, šlach a tuku a nakrájíme na malé kousky.
2/ Smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, sůl (nejlépe čerstvě mletou mořskou), mletou červenou papriku a koření Gyros. Do takto připravené marinády naložíme alespoň na 2 hodiny maso, lepší nechat odležet přes noc.
3/ Kelímek zakysané smetany smícháme s trochou majonézy, přidáme sůl a Ďábelské koření. Vytvořený dresing necháme chvíli odpočívat.
4/ Omyjeme a na menší kousky nakrájíme zeleninu, smícháme jako na salát, ale nedochucujeme!
5/ Maso i s marinádou rychle osmažíme na pánvi. Placku vyndáme z obalu a několik vteřin zahřejeme v mikrovlnné troubě, aby byla teplá. Nemáte-li mikrovlnku, není tento proces nutný nebo je možné placku zahřát třeba v obyčejné troubě či na pánvi.
6/ Na placku naložíme řádnou vrstvu zeleniny, přidáme osmažené maso (množství záleží na každém) a zakapeme dresingem. Ihned konzumujeme.

Dobrou chuť!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Barbora Tesnerová | sobota 27.9.2008 13:06 | karma článku: 12,36 | přečteno: 3420x