sKarta, aneb kdo je tady šéf?

Nekonečný příběh sKarty má další pokračování. Nelze ji jen tak zrušit, dámy a pánové, to tedy ne! Shodla se ministyně MPSV a Česká spořitelna, bez ohledu na pokyn Vlády ČR.

Dnes ministryně MPSV sdělila mimo jiné národu, že se musí změnit zákony. Bude to prý řešit zvláštní pracovní skupina složená se zástupců MPSV, České spořitelny a Úřadu práce.

Jak změna zákona dlouho trvá? Záleží kdo se o to postará, třeba to ani nestihnou do voleb.  Za tu dobu, si hezky všichni přijdou na své.

O lobistech se traduje, že se drží v pozadí a hýbou politickými loutkami z bezpečné vzdálenosti. Zde je asi lobismus přiveden do vyšší úrovně.

Národe zvykej si. Aspoň víš kdo o tobě rozhoduje.

Další informace, která mě vlasně ani nepřekvapila je, že sKarta zrušena rychle nebude. Co na tom, že Vláda ČR této ministryni zrušení 2x doporučila. Z mého pohledu ji v podstatatě sdělila, že od ní očekává zrušení. Je pravdou, jak trefně ministryně nezapomněla připomenout, žádný termín ji nebyl sdělen.

A tak si tady hrajeme, na Vládu ČR a jednu ministryni, která si dělá co chce. Na čí příkazy se takto chová, nechám na úvaze každého z  nás.

Pokud by jakýkoliv zaměstnanec firmy nesplnil 2x příkaz nadřízeného, zajisté by to bylo považováno za hrubé porušení pracovní kázně.

Ovšem ministři jsou zaměstnanci zvláštního charakteru, a tak se zřejmě nedočkáme okamžitého odvolání ministryně MPSV.

Ono se to přece nějak vstřebá a ty občane plať a plač. Nic jiného ti stejně nezbývá, nebo ano?

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Nikol Syrovátková | pondělí 6.5.2013 17:13 | karma článku: 29,81 | přečteno: 1002x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52