Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pražský adrenalin za 550 Kč měsíčně

Když jsem se nastěhovala do Prahy, byla jsem nadšená z MHD, tedy konkrétně z metra. Nejvíce mě fascinovaly výstupy na stanicích Můstek. Ještě po několika letech s mým orientačním smyslem, nebo spíše „nesmyslem“ jsem v 90% vyšla na zcela jiné straně Václavského náměstí, než jsem chtěla. Nebudu ani zmiňovat, že bloudění na přestupech bylo mým častým „hobby“ jak si prodloužit cestu často o více než několik minut.

Dnes, když mám praxi na výstupech a dokonce ani na přestupech se neztrácím , MHD připravilo další libůstky,  které mi každé ráno zvednou adrenalin v těle. Vím, je to přece jen MHD, co bych vlastně chtěla. A tak chci veřejně vyjádřit, co bych si přála za svých 550,- Kč měsíčně.

Bylo by fajn, kdyby ranní autobusy z Depa Hostivař směrem na Štěrboholy jezdily pravidelně, kdyby nevynechávali celé spoje v určitou hodinu s odůvodněním MHD, že s tím  nemůže nic udělat, protože jsou prostě dopravní zácpy. Případně když už se poštěstí že stihnou svůj stanovený odjez, aby nevyjížděli dříve.

V neposlední řadě bych si přála, aby nejezdili  životu nebezpečné  autobusy, jako se to v poslední době několikrát stalo.  V jednom dokonce byl nápis že rekonstrukce vozidla byla provedena v roce 1991 a tudíž tento vůz byl dle mého odhadu starý minimálně 30 let. Bylo to více než zřejmé a já si jen říkala jestli vůbec dojedeme alespoň tam kam potřebuji, nebo nás v polovině cesty řidič požádá o roztlačení kolosu. Naštěstí jsme dojeli … , a já se mohla vrátit ve vzpomínkách na svá mladá léta. Nejsem velký znalec aut, ale tento autobus bych nazvala „veteránem“ ve velice špatném stavu.

Dnešní ranní linka 163 s označením 7370 ale naprosto předčila i ty nejhorší představy, které  často mám  ve chvíli, kdy přicházím na zastávku s pocitem, že zda přijede nebo ne je 50 na 50.

Prostřední dveře tohoto vozu byly „mimo provoz“. Nejsem si jista, zda velmi malý nápis  zvenčí na dveřích „mimo provoz“ a uvnitř ocelová tyčka se zámkem je zcela bezpečný v případě kdyby se stala nehoda. Cestující u autobusu si toho obvykle nevšimnou a i v případě zastávky na znamení stojí a čekají, až se otevřou dveře. To tedy v případě že si řidič všimne, že cestující znamení zmáčkl. Chudák slečna, která dnes čekala u dveří a než si všimla tyče musela přejít k jiným dveřím a ty ji přivřeli tak, že málem nevystoupila a autobus se s ní rozjel stylem napůl běžíš napůl jedeš :(.  Nakonec  byla ráda, že vystoupila, snad stihla být v práci včas a věřím, že neměla žádné zranění. Mimochodem, příjezd byl téměř bez chyb, pouze o 3 minuty později a to i přes to, že dnes byla zácpa na trase.

 

A tak chci tímto DP Praha poděkovat za téměř denní adrenalin při používání jejich služeb, které jsou vlastně v tomto případě vždy 50 na 50. Buď pojedu nebo ne, buď bude cesta bezpečná nebo ne. A sdělit jim, že nemám pochopení pro 50% službu za 100% cenu. Ráda bych, aby si vedení Dopravního podniku v Praze a s nimi ruku v ruce páni radní odpovědni za dopravu občas zkusili na této a  zajisté i jiných linkách ranní cestování.  Budete mít adrenalinu na celý den a třeba vymyslíte, že by šlo nasadit jeden autobus (pokud možno funkční) navíc aby  v případě „nečekané“ komplikace na trase, vyjel další.

A jak se staví MHD k písemné stížnosti?  Třeba takto …

„ …. trasa linky číslo 163 je vedena na komunikacích se silným individuálním provozem dopravy. Nejkritičtější dopravní situace na lince vzniká v oblasti Běchovic. Tato situace je bohužel pro provoz na pozemních komunikacích hlavního města Prahy běžným stavem. …. Dovolte mi, abych se Vám omluvila za komplikace při cestování. Nepravidelnost provozu autobusové linky, kterou jako dopravce zajišťujeme, byla způsobena provozní situací, kterou nemáme možnost ovlivnit … Věřím, že omluvu i mé vysvětlení přijmete s pochopením a zůstávám s přátelským pozdravem … „

Autor: Nikol Syrovátková | úterý 27.9.2011 13:39 | karma článku: 15,16 | přečteno: 2110x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

Každý máme sny. Některé si uskutečníme hned, některé nikdy a některé jsou „na někdy“. Takovým mým snem „na někdy“ bylo vidět a zažít New York. Říká se, že kdo tam byl, buď si ho zamiluje, nebo ho nenávidí. Jsem první případ.

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52 | Přečteno: 618x | Diskuse| Společnost

Nikol Syrovátková

Jsi v exekuci a chceš práci? Smůla!

Firmy, které nabízejí brigády, nechtějí zaměstnat lidi s exekucemi. Často je to však pro ně jeden z mála příjmů, jak si trošku polepšit v tom jejich „srabu“ ať zaviněným nebo nezaviněným.

19.9.2016 v 9:18 | Karma: 25,83 | Přečteno: 714x | Diskuse| Společnost

Nikol Syrovátková

Taková (ne)obyčejná cesta tramvají

Ještě dnes na to musím myslet. Včerejší cesta tramvají domů okolo 15. hodiny se totiž změnila v malý psychicko-fyzický horor a nejen pro mě.

7.9.2016 v 15:42 | Karma: 22,16 | Přečteno: 1139x | Diskuse| Společnost

Nikol Syrovátková

FN Motol – dobrá, ale asociální

Dodnes jsem netušila, že existuje nadační fond Klíček. Nikdo z mých dětných ani dětských přátel ho nemusel využít. Možná ani spoustu z vás nebo vašich přátel. Přesto mě překvapila zpráva, že ředitel FN Motol tzv. Kulich rozhodl,

3.5.2016 v 11:45 | Karma: 37,24 | Přečteno: 4201x | Diskuse| Společnost

Nikol Syrovátková

S dobrou zkušeností jdi někam!

Člověk dnes a denně zažívá nějakou zkušenost. Špatnou, dobrou nebo neutrální. Ať se jedná o služby všeho druhu, nebo jednání se státní správou a mnoho dalších.

22.4.2016 v 19:27 | Karma: 19,40 | Přečteno: 2430x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Na Strakonické havaroval autobus s autem. Jsou zranění, řidič osobního vozu ujel

6. května 2024  8:50,  aktualizováno  9:35

V pondělí dopoledne omezila provoz na Strakonické ulici v pražské Velké Chuchli havárie osobního...

Izrael chystá úder, evakuuje Rafáh. Hamás odmítá příměří, uvedl ministr

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  9:26

Izraelská armáda v pondělí ráno zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho...

Chlapec havaroval v lese na Vsetínsku, zachraňoval jej vrtulník s jeřábem

6. května 2024  9:26

Komplikovaný zásah v těžkém terénu za sebou mají členové záchranné služby. Ti vyrazili na pomoc...

Vstupenky na MS v hokeji s iDNES Premium. Získejte ho jen za 49 Kč na 3 měsíce

3. května 2024,  aktualizováno  6.5 9:09

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Arcon Personalservice GmbH
Elektrikář do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.