Poslanci a vláda milují lepidlo!

Jak si jinak vysvětlit hojné používání přílepků k projednávaným zákonům? Vlastně je to neviditelné lepidlo, kterým přilepí novelizaci jiného zákona natolik neviditelně, že ani oni si kolikrát nevšimnou, co vlastně za další hloupost schvalují.

Jistě ne naposledy to bylo, když poslanci do zákona podporující pěstounskou péči přidali přílepek, podle kterého se od příštího roku mají přes sKartu nově vyplácet i podpory v nezaměstnanosti a při rekvalifikaci. Přílepek do zákona prosadil poslanec z TOP 09 Václav Cempírek. Co některé z nás čeká zjistíte zde.

Téměř s týdenní, ne-li denní pravidelností se dozvídáme o dalších a dalších „vykutálenostech“ našich všehoschopých zákonodárců.

Mimochodem už v roce 2007 se tímto způsobem schvalování zákonů v České republice zabýval Ústavní soud a svým nálezem sp. zn. Pl. ÚS 77/06 „přílepky“ prohlásil za neústavní. (viz Wikipedia)

Ale koho by zajímal Ústavní soud, že dámy a pánové poslanci a spol.

sKarty do dnešního dne nejsou zcela vyřešeny. Lidé se „staví na zadní“ a ne a ne poslouchat Vládu pod nadvládou České spořitelny.

Možná zákonodárci spoléhají na to, že nezaměstnaní, zdravotně postižení nebo matky s dětmi nemají peníze ani náladu na advokáty a žaloby proti neústavním zákonům. Na to bych ale příliš nespoléhala. Situace ve společnosti je natolik vážná, že se možná najdou i takoví, co těmto skupinám pomohou v boji s bezprávím, když ani Ombudsman (který je volen poslanci) není Vládou vyslyšen.

A prosím, pokud si skutečně někdo myslí že nezaměstnaní, matky na rodičovské dovolené nebo zdravotně postižení musí být pod touto sKontrolou, tak si zkuste alespoň den žít jejich život.

Nevidím jedinný důvod, aby tito lidé museli mít povinně kartu, kterou jim vydá nějaká banka. Třetí strana, která o vás ví víc než vy sami. Není těch povinných karet už poněkud příliš? Dnes, převážná většina matek na rodičovské dovolené, nezaměstnaní kteří pobírají podporu (za velmi tvrdých zákonných podmínek), nebo zdravotně postižení mají účty u bank které si vybrali a  na které jim dávno tyto peníze chodí.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Nikol Syrovátková | čtvrtek 13.12.2012 9:18 | karma článku: 14,69 | přečteno: 623x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52