Po žluté následuje červená karta, pane Nečasi

O víkendu jsme měli možnost sledovat, jak si předseda vlády Petr Nečas sype popel na hlavu sebekritickým projevem k členům ODS, vědom si toho, že ho slyší nejen oni, ale také (ne)voliči. Už v té chvili si musel říkat "to jsem vás ale zase hezky ošálil". Jak jinak si vysvětlit to, čeho jsme dnes svědky?  

Každopádně asi je na místě poděkovat „rebelům“ kteří nám pár měsíců předváděli takové herecké výkony, že by se za ně nemusel stydět ani držitel Oscara.  Vlastně to dopadlo jako v dobrém filmu. Začátek nudný, prostředek vzbuzující mírnou naději a konec natolik překvapivý, že divák nestačí zírat. Film si ale člověk může vybrat, jestli se na něj chce dívat nebo ne. U tohoto který režírujete vy nemáme možnost jakékoliv volby. I trailer (volební agitka) byl totiž pouze vábením diváků na film, kde již byl předem daný zcela jiný děj. 

A tak zíráme dnes a denně.  Utvrzujeme se, že co platilo včera neplatí dnes a pokud někdo věří tomu, že bude něco platit zítra, tak je mírně řečeno naivní. 

Vážený pane premiére, tohle jste ve svém vystoupení na kongresu ODS řekl:

„Jsem přesvědčen, že to jde, že to společně dokážeme právě proto, že je to naše jediná šance, je to obrovská příležitost. My jsme dostali žlutou kartu. Zatím jsme nedostali červenou kartu. Oni na nás definitivně nezanevřeli. Oni nám dali ještě příležitost, je to okno příležitosti, dámy a pánové, které, troufám si říci, se pro nás otevírá naposledy. Jestli ho nevyužijeme, tak o ty voliče definitivně přijdeme. A já jsem přesvědčen, že jsme dostatečně akceschopní, že jsme dostatečně inteligentní, že jsme dostatečně soudržní, abychom tuto výzvu uměli přijmout. Jsem přesvědčený, že tuto situaci zvládneme, že tyto lidi znovu získáme a že nás podpoří ve volbách do Sněmovny.“

Když na to tak koukám, už mi ani netuhne úsměv na tváři. Myslím, že jste si právě vysloužili červenou kartu, a co následuje po ní, vědí asi všichni.

Bohužel nejsme na fotbale, ale v parlamentu, a tudíž vaše vyloučení ze hry nezáleží na rozhodčích (nás občanech), ale na vás. Pravda, hezky jste si to zařídili dámy a pánové!

Nemyslím si, že by právě vám šlo o zvýšení platů, které si také v tichosti tímto odhlasujete, ale jako třešnička na dortu, bude taky chutnat sladce, že.  

 

O návrhu zvýšení platů ústavním činitelům se dočtete zde

http://patorkova.blog.idnes.cz/c/297224/Tomu-se-rika-rezat-do-ziveho.html

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Nikol Syrovátková | středa 7.11.2012 17:20 | karma článku: 31,19 | přečteno: 1625x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52