Když má poslanec Laudát (TOP09) slovo

Dnes jsem asi nebyla jediná, která sledovala pořad „Máte slovo“ s M. Jílkovou. Avizovaný host A. Babiš byl velkou návnadou. Při představování jsem zjistila, že je přítomen také poslanec Laudát, aktuálně zastupuje TOP09.

Ani jsem nechtěla o této debatě psát, občas jsem se celkem bavila. Bohužel ale pan Laudát svými výroky k lidem (ne politikům) mě přiměl k zamyšlení a vyhledání si pár informací.

Opravdu je TOP09 strana, která naprosto ingnoruje občana a ještě se ho snaží ponížit?

U jejich bývalého ministra Drábka to bylo jednoznačné – zřejmě na svém ministerstvu razil heslo „Nejsem tady pro lidi, ale pro Kalouska a zbytek strany“.

Poslance Kalouska v tuto chvíli ani více komentovat nebudu. Snad stačí jedna věta (výňatek jeho konverzace s jiným poslancem poté, když zfackoval mladíka v průchodu na Malostranském náměstí). „Na mladým jsem se dneska rozcvičil, zítra ve sněmovně si to můžeme rozdat ...“

Co že tedy mou touhu komentovat zmíněný pořad nenechalo chladnou? Několik jeho výroků.

Když člověk z publika sděloval nějaký svůj názor, osočil se na něho, že nemá lhát a vnímat informace pouze z novin.

Zajímalo by mě kde a jak občan, který chodí do práce, stará se o rodinu a má spoustu svých starostí, má čerpat informace když ne z novin? Má chodit sledovat parlament a jejich tlachání o tom, jak nějakému poslanci někdo „rozšlápl bábovičku“?

Bohužel pane poslanče, lidé opravdu často čerpají informace z veřejných zdrojů, tj. internet, tisk, apod.

Další (i když ne poslední) jeho věta mě opravdu přesvědčila, co si zástupce TOP09 myslí o lidech.

V pořadu vystupoval člověk, který byl představen jako nezaměstnaný bývalý podnikatel. Tento, když se konečně dostal ke slovu na vyzvání M. Jílkové „a prosím nyní názor občana“ tak od rádoby nadčlověka (chápejte poslance) zaznělo pohrdavě „nezaměstnaný občan“.

Naštěstí se proti němu téměř všichni přítomní ozvali, že být nezaměstnaným se může stát velice rychle každému (ale panu poslanci zřejmě ne, strana ho vždy podrží – můj dodatek).

Je tedy jakýkoliv občan, v případě že právě aktuálně neodavádí daně, které se utrácí také na prebendy poslanců pro zástupce TOP09, nikým v postatě nickou? I tento člověk, a převážná většina nezaměstnaných v dobách dobrých (kdy práci měli), odváděli daně. Na to se velice často zapomíná.

Každý člověk má právo, zvoleným poslancům sdělit svůj názor. I když se zdá že trendem u TOP09 je názor , že sdělit názor znamená „vhodil volební lístek do urny“ a pak držet ústa a krok.

Mimochodem pro TOP09 ve volbách do sněmovny v roce 2013 hlasovalo pouhých 596 357 voličů, což se může zdát mnoho, ale na počet obyvatel to není ani polovina Prahy.

Pan poslanec Ing. František Laudát se velice ohrazoval, že on není profesionálním politikem, který je v politice 20 let. Možná už si ty funkce všechny nepamatuje, tak se tedy podívejme jak to je:

1991 – 2009 – člen ODS

2009 – dosud – člen TOP09

a politická placená kariéra:

1994 – 2009 – Zastupitelstvo hl. m. Prahy – člen

1998 – 2002 – Zastupitelstvo MČ Praha 5 – zastupitel

2006 – 2010 – Poslanecká sněmovna PČR – poslanec (člen 4 výborů z toho 1x předseda, 1x ověřovatel)

2010 - 2013 - Poslanecká sněmovna PČR – poslanec (člen 8 výborů + ověřovatel + místopředseda klubu TOP09 a Starostové)

2013 - dosud - Poslanecká sněmovna PČR – poslanec (člen 4 výborů z toho 1x místopředseda a 3 podvýborů z toho 1x předseda + místopředseda klubu TOP09 a Starostové)

(zdroj: nasipolitici.cz a psp.cz)

Od roku 1994 je tento člověk politikem, protože být zastupitelem, a to dokonce v jednom období ve dvou zastupitelstvech najednou, je politická kariéra.

Kdo chce vědět víc, může se podívat na web našich politiků.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Nikol Syrovátková | čtvrtek 15.5.2014 23:23 | karma článku: 36,03 | přečteno: 2928x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52