Dovolat se práva není pro chudý!

napadá mě, když čtu, že pro obnovení procesu mladíka odsouzeného z vraždy musel jeho otec zaplatit na právních službách přes 2 miliony korun. 

Soudci už dlouhodobě konají tak, že odpovědnost za své rozhodnutí nemají. Jde přece o úhel výkladu práva! Nejde jen o tento případ. Ani například u kauzy Opencard nebo Jany Nečasové nemusím jít daleko. 

A kolik je takových "bezejmenných" případů o kterých média nenapíší ani čárku?

Samozřejmě je těžké pro nezainteresovaného diváka posoudit na čí straně je pravda. Jako v mnoha jiných procesech.

Bohužel ale už fakt, že dovolat se obnovení procesu přes nejvyšší soud a intervenci ministryně spravedlnosti stojí nejen několik milionů korun ale také známosti na pravých místech je alarmující.

Co takový odsouzený který peníze ani známosti nemá, a třeba je skutečně nevinen? Ten se prostě jakékoliv skutečné pomoci nedočká.

Člověk který nemá právní vzdělání se v těch různých paragrafech prostě nevyzná a tak si musí chtě nechtě zaplatit právníka. 

Standardní hodinová sazba právníka je 1 500 Kč bez DPH a výše. Ti "lepší" a hlavně mediálně zdatnější a známější si účtují několikanásobné sazby. Prostě právník není jen tak nějaká "sranda" za pár korun. 

A kdo z nás to má, dámy a pánové (jak by řekl jeden nejmenovaný taky politik). 

Naše právo zřejmě skutečně není pro chudý! 

Tak teď už jen doufejme, že my to nebudeme muset nikdy řešit příliš z blízka. 

Mimochodem, zkuste se jen tak namátkou podívat jak je to s odškodňováním neoprávněně zavřených, nebo vazebně držených podezřelých. To jsou také zajímavá fakta, kdo se dovolal a nedovolal práva. 

Už z roku 2012 je zde velice zajímavý text. 

Autor: Nikol Syrovátková | čtvrtek 18.6.2015 14:54 | karma článku: 28,45 | přečteno: 1084x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52