Dobrou chuť, Češi

Proč je tolik humbuku kvůli přelepování doby trvanlivosti na potravinách v obchodech? Ptám se proč, když jeden z „velkých“ případů týkající se zkaženého masa v Hypernově z roku 2005 není dořešen ani po 6 letech.

by Stan Groenland

Asi bych si na to ani nevzpomněla, nevidět dnes OVM a v nich ministra zemědělství Bendla  jak tvrdí, že on v obchodě nesleduje dobu trvanlivosti na potravinách,  protože na to „prostě nemá čas“.  Odpověď Václava Moravce že tedy prošlý Ementál jí s pocitem že je to Hermelín mě pobavil, ale připomněl mi také zkažené maso.

 

I nelenila jsem a zeptala se přítele googlu, co říká na tuto záležitost? Příliš mě nepotěšil, ale vlastně ani nepřekvapil. Kauza prošlého masa se řeší od roku 2005 a ani v červenci 2011 nepadl pravomocný rozsudek.

Nechápu tedy, proč se tak řeší nějaký prošlý sýr, když se stejně nikomu nic nestane. Nikomu z těch, kteří svým podřízeným nařídili, aby prostě etikety přelepili. Mimochodem, co by asi tak ten balič sýrů měl dělat? Vzepřít se svému nadřízenému a pak se s ním soudit protože ho za „vzpouru“ vyhodili? To by ho napadlo snad pouze ve chvíli, kdy by si byl jistý, že je možné dovolat se spravedlnosti. To je ale zase jiná pohádka …

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Nikol Syrovátková | neděle 19.2.2012 14:21 | karma článku: 27,22 | přečteno: 1729x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52