- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nejdříve se musím veřejně omluvit Karlovi K. z Bystřice, jehož přítelkyně, jak mi napsal v mailu, měla po pozření 4 kousků mé plněné veky pouze 2 orgasmy namísto avizovaných 4. Karle, nedovedu si to vysvětlit, možná jste nezvolil ten správný poměr ingrediencí.
Svou omluvu posílám také paní Jitce z Hostiměře, která žije po rozvodu již 12 let sama. Jitko, ve vašem věku je až zázrak, že jste po snědení celé veky měla „slabé brnění v palci u nohy“. Doufejte, že to byl alespoň slabý signál toho uragánu, který jste možná očekávala, a ne dna nebo artróza.
Takže, přátelé dobré krmi, žertovný úvod máme za sebou a pojďme na další z mých kulinářských specialit, ke zveřejnění kterých mě mnozí z Vás vyzvali přes mail. Dnes již bez erotiky, i když vlastně, ani nová doba, chvála Bohu, nezměnila nic na tom, že láska prochází žaludkem.
NIVOVÉ HŘÍBEČKY
Suroviny (cca):
1 másla, dříve se také říkalo osminka
150 g plísňový sýr Niva
mletá sladká červená paprika
nahrubo mletý pepř (není nutný)
Postup:
Ve větší misce řádně a důkladně smícháme na kostky rozkrájené máslo a na jemno nastrouhaný sýr Niva a trošku pepře. Získáme klasickou nivovou (finskou) pomazánku. Dáme do ledničky na minimálně hodinu, pomazánka musí znovu ztuhnout.
A teď přijde ten fígl!
Ztuhlou pomazánku vyndáme z ledničky a umytýma rukana z ní tvarujeme, podobně jako děti z plasteliny, hříbečky (noha + klobouk) ve velikosti 3 – 6 cm. Nohu i klobouk můžeme poprášit paprikou, šikovnější dokáží i napodobit mochomůrku. Stavíme na talíř jako by ty houby rostly z talíře. Prostor mezi houbami můžeme ozdobit i jemně nakrájenou zelenou paprikou, listy salátu i jinak dle vlastní fantazie. Vrátíme pak talíř(-e) zpět do ledničky, aby vytvarované hříbečky znovu ztuhly.
Servírování:
Podáváme na jednom velkém talíři, zde je „hříbečkový efekt výraznější“ nebo každému zvlášť na vlastním talíři přímo z lednice. Jako příloha je absolutně ideální měkký, nejlépe ještě trošku teplý chléb. Je to vynikající i s topinkou. Pánové asi zvolí pivo, dámy suché víno, pro děti je vhodné mléko.
Ideální „studená rodinná večeře“, kdy zejména děti ocení vaši fantazii. Dobré ale i uprostřed mejdanu, kdy se znovu aktivují chuťové buňky.
Má nyní, když vás vše tak neodolatelně táhne k lednici zjistit, zda tak nějaké to máslo a Nivu máte a nebo se, v tom horším případě vydat do večerky, cenu psát ještě něco dalšího? Určitě ne.
A tak vám, přátelé erotiky, přeji dobrou chuť .
Tento článek navazuje na předešlý:
http://svojanovsky.blog.idnes.cz/c/358164/Erotiky-neni-nikdy-dost.html
Další články autora |
Ovoce, nebo čokoláda? Zapojte se do testování a ochutnejte oboje najednou! Šnek BOB přichází s novinkou v podobě ovocných pochoutek v čokoládě....