Po erotické plněné vece - láskyplné hříbečky!

Pojďte a poslyšte, odprostěni politiky a jiných témat, co zahlcují tyto stránky. Pojďte podráždit své smysly něčím, co nás spojuje, něčím, kde nám je pravice a levice ukradená, něčím co miluje všichni, ateisté i věřící.

Nejdříve se musím veřejně omluvit Karlovi K. z Bystřice, jehož přítelkyně, jak mi napsal v mailu, měla po pozření 4 kousků mé plněné veky pouze 2 orgasmy namísto avizovaných 4. Karle, nedovedu si to vysvětlit, možná jste nezvolil ten správný poměr ingrediencí.

Svou omluvu posílám také paní Jitce z Hostiměře, která žije po rozvodu již 12 let sama. Jitko, ve vašem věku je až zázrak, že jste po snědení celé veky měla „slabé brnění v palci u nohy“. Doufejte, že to byl alespoň slabý signál toho uragánu, který jste možná očekávala, a ne dna nebo artróza.

 

Takže, přátelé dobré krmi, žertovný úvod máme za sebou a pojďme na další z mých kulinářských specialit, ke zveřejnění kterých mě mnozí z Vás vyzvali přes mail. Dnes již bez erotiky, i když vlastně, ani nová doba, chvála Bohu, nezměnila nic na tom, že láska prochází žaludkem.

 

 

NIVOVÉ HŘÍBEČKY

 

Suroviny (cca):

1 másla, dříve se také říkalo osminka

150 g plísňový sýr Niva

mletá sladká červená paprika

nahrubo mletý pepř (není nutný)

 

Postup:

Ve větší misce řádně a důkladně smícháme na kostky rozkrájené máslo a na jemno nastrouhaný sýr Niva a trošku pepře. Získáme klasickou nivovou (finskou) pomazánku. Dáme do ledničky na minimálně hodinu, pomazánka musí znovu ztuhnout.

 

A teď přijde ten fígl!

Ztuhlou pomazánku vyndáme z ledničky a umytýma rukana z ní tvarujeme, podobně jako děti z plasteliny, hříbečky (noha + klobouk) ve velikosti 3 – 6 cm. Nohu i klobouk můžeme poprášit paprikou, šikovnější dokáží i napodobit mochomůrku. Stavíme na talíř jako by ty houby rostly z talíře. Prostor mezi houbami můžeme ozdobit i jemně nakrájenou zelenou paprikou, listy salátu i jinak dle vlastní fantazie. Vrátíme pak talíř(-e) zpět do ledničky, aby vytvarované hříbečky znovu ztuhly.

 

Servírování:

Podáváme na jednom velkém talíři, zde je „hříbečkový efekt výraznější“ nebo každému zvlášť na vlastním talíři přímo z lednice. Jako příloha je absolutně ideální měkký, nejlépe ještě trošku teplý chléb. Je to vynikající i s topinkou. Pánové asi zvolí pivo, dámy suché víno, pro děti je vhodné mléko.

Ideální „studená rodinná večeře“, kdy zejména děti ocení vaši fantazii. Dobré ale i uprostřed mejdanu, kdy se znovu aktivují chuťové buňky.

 

Má nyní, když vás vše tak neodolatelně táhne k lednici zjistit, zda tak nějaké to máslo a Nivu máte a nebo se, v tom horším případě vydat do večerky, cenu psát ještě něco dalšího? Určitě ne.

 

A tak vám, přátelé erotiky, přeji dobrou chuť .

 

Tento článek navazuje na předešlý:

 

http://svojanovsky.blog.idnes.cz/c/358164/Erotiky-neni-nikdy-dost.html

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jindra Svojan | středa 28.8.2013 11:27 | karma článku: 9,68 | přečteno: 912x
  • Další články autora

Jindra Svojan

Chudáci děti

25.3.2021 v 11:57 | Karma: 8,07

Jindra Svojan

Máme svobodu.

18.12.2020 v 13:20 | Karma: 18,07

Jindra Svojan

Vraťte dětem sport!

30.11.2020 v 15:52 | Karma: 15,53

Jindra Svojan

Trenére, musíte …!

6.12.2018 v 11:04 | Karma: 21,04