Koho bude volit Ferda Mravenec?

Jak to bývá, jsou jakékoliv volby vždy příležitostí ke zviditelnění. A co je překvapivé, že kromě kandidátů, u nichž je to zviditelnění celkem logické z podstaty věci, snaží se svůj ždibíček osobní popularity získat či znovuzískat, udržet či upevnit i kdejaká tzv. celebrita.

A tak se z různých informačních zdrojů dozvídáme, že František Ringo Čech bude volit stranu svého kamaráda Miloše Zemana. Že šéf fotbalu Miroslav Pelta dá, v duchu hesla „vrána k vráně sedá,“ hlas ODS také nijak nepřekvapí, stejně jako, že volit nebude Pavel Nedvěd nebo že by Zdeněk Troška nejraději volil Špejbla s Hurvínkem. Vladimír Železný dá hlas modrým ptákům, podobně i Eva Pilarová. Vždy originální Milan Knížák bude originální i tentokrát a dá hlas Svobodným, Věra Čáslavská zběhla od knížete k Babišovi, Jan Kraus a Ondřej Vetchý vsadí na lidovce ……. a tak bychom mohli dál a dlouho pokračovat „napříč celebritním spektrem.“  Škoda, že v tom výčtu sdělení  chybí ještě Ornella Štiková s matkou, Iveta Bartošová s novým manželem, Agáta Hanychová nebo třeba i Ferda Mravenec.  Bude to těžké, bez jejich názoru snad do voleb asi neusnu.

Nevím, takováto vytrubování ryze osobních rozhodnutí  na veřejnost, zejména pak v tak citlivé záležitosti jako jsou volby, považuji za dosti nevkusné i přesto, že svou odpověď médiím poskytl i odborník na etiketu Ladislav Špaček.

A jaký názor mě nejvíce pobavil? To, když ze zlatoslavičího hrdla Mistra zaznělo, cituji:

Nikdy jsem veřejně nejmenoval toho, koho budu volit. To jsem nikdy neudělal ani náznakem. Samozřejmě mám ale svého jasného favorita. Myslím, že ta osoba něco dokázala. V politice zatím moc ne, ale je to velmi úspěšný člověk. Ten, kdo umí dát dohromady velké věci, ten může dát dohromady i stát. Je to ale jen můj názor.“  Kája je prostě Kája, oblečený neoblečený, obutý neobutý, prostě stylem chytré horákyně nám „ani náznakem ani nenáznakem“ sdělil vše potřebné.

A chcete vědět, koho budu volit já? Jak jsem již napsal, nedozvíte se to. Je to moje a jen moje věc. A navíc nejsem žádná celebrita a stačí mi, že jsem se zviditelnil tímhle článkem :-).

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jindra Svojan | úterý 22.10.2013 15:08 | karma článku: 16,87 | přečteno: 564x
  • Další články autora

Jindra Svojan

Chudáci děti

25.3.2021 v 11:57 | Karma: 8,07

Jindra Svojan

Máme svobodu.

18.12.2020 v 13:20 | Karma: 18,07

Jindra Svojan

Vraťte dětem sport!

30.11.2020 v 15:52 | Karma: 15,53

Jindra Svojan

Trenére, musíte …!

6.12.2018 v 11:04 | Karma: 21,04