Lékaři varují!

V České republice rapidně stoupá počet lidí, kteří nepoznají vtip, nadsázku nebo sarkasmus. Příčina zatím není známa! Může za to zvýšená konzumace gumových medvídků nebo časté sledování předpovědi počasí? Nevíme, čísla jsou však alarmující!

Pokud nepatříte mezi postižené, tak víte, že lékaři před ničím takovým nevarují – ale měli by! Je to zvláštní, ale někteří lidé skutečně věří, že co je nějak napsáno, je přesně tak myšleno.

Tak třeba hodně vtipná maminka a moje oblíbená bloggerka napíše o tom, jak byla s dítětem u doktora. V příběhu vystupuje jako zmatená rodička, která si ani nepamatuje, kdy se syn narodil, protože je nervózní ohledně jeho diagnózy týkající se šourku. A diskutéři hurá! Skutečně se najdou takoví, kteří matku spisovatelku odsoudí, udělí několik rad nebo dokonce zvažují oznámení na sociálku. Těmto jedincům prostě nedochází, že příběh je přibarven a vyšperkován – aby byl vtipný a čtivý.

Další příklad je mladá žena, která si vtipně povzdechne nad tím, že skoro všechny její kamarádky mají děti a ona zatím ne. Ovšem ze všech těch sezení v dětských koutcích a cukrárnách s omiminkovanýma kámoškoma  a těch debat okolo má pocit, že už odrodila snad dětí pět a rozhodně zná úskalí kojení, aniž by kdy měla mléko. A zase útok. Co má proti mateřství?! Sama je bezdětná bez tak jen proto, že je tlustá/panna/feministka (dle Vašeho výběru).

A pak je tady Bára, které je 31 a žehlí…Skutečně někteří lidé uvěřili, že žehlení je věc, která tuhle mladou ženu trápí ze všeho nejvíce…teda hned po jejích tristních zkušenostech s muži??? Chudák Bára. Platí tolik peněz za terapie a při tom by jen stačilo přečíst si těch pár příspěvků z diskuse!

Kdo pozná vtip, nadsázku, ironii nebo sarkasmus, budiž pochválen! Takto osvícený jedinec má samozřejmě právo na svůj názor, resp. může styl humoru odsoudit. Předpokladem však je, že pochopí…

Kdo nepozná vtip, tvůrčí nadsázku nebo ironii, nechť zabrouzdá do všech možných encyklopedií, nebo se prostě zamyslí, než provede svůj názorový exhibicionismus. Ráda bych pomohla těm méně zdatným, ale netuším, zda se dá tahle dovednost natrénovat…Co vím, tak smysl pro humor bohužel není nakažlivý.

Já samozřejmě chápu, že je zde taky zvláštní podmnožina lidí, která prostě nechce přijmout fakt, že někteří lidé píší jen tak a vlastně o ničem - prostě nic vážného…Vím – je to na palici, že existují mezi námi lidi, kteří netouží psát o krizi české měny, aniž by rozuměli měnové politice, nebo o církevních restitucích, aniž by rozuměli právu. Je mi to líto…ale lékaři Vás možná měli varovat, že jsou mezi námi i taková individua, která píší pro zábavu – svou…a snad i ostatních.

Věnováno všem „jakože“ šíleným a neschopným matkám a otcům, všem „jakože“ naivním nebo smilným ženám a mužům…a taky všem nevědoucím feministkám (protože se to dozví, až si přečtou diskuse) …a všem těm, kdo se snaží najít aspoň jeden vtip denně.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bára Susanszká | středa 15.1.2014 12:00 | karma článku: 26,61 | přečteno: 1503x
  • Další články autora

Bára Susanszká

Živé náhražky

25.2.2014 v 11:00 | Karma: 15,46

Bára Susanszká

Státní laskominy

3.2.2014 v 9:10 | Karma: 17,81

Bára Susanszká

Být ženou je super…

27.1.2014 v 14:40 | Karma: 18,40

Bára Susanszká

Cestou...

25.1.2014 v 18:35 | Karma: 9,90

Bára Susanszká

Postřehy paní cestovatelky!

14.1.2014 v 11:40 | Karma: 12,88